Algemeen

Films van Walt Disney al op ongelooflijke $10 miljard wereldwijd

Ongekende recordscore voor Disney-films.

door Bram de Groot om 11:23 in Algemeen
De afgelopen jaren weet The Walt Disney Studios keer op keer de hoogste totaalomzet aan de box office neer te zetten ten opzichte van de andere filmstudio's in Hollywood, zoals Warner Bros. en Universal Pictures. Dit jaar gaat Disney dubbel en dwars voorbij aan het eigen record.

In 2016 wist Disney met films als Rogue One: A Star Wars Story, The Jungle Book, Zootopia en Captain America: Civil War een wereldwijde recordscore neer te zetten met $7,6 miljard dollar. Die score is al even uit de boeken, aangezien de totaalscore in 2019 nu al op 9,997 miljard dollar staat volgens Deadline.

Marvel, Pixar, Disney, Lucasfilm
De enorme score is vooral te danken aan de vijf films die al voorbijgingen aan het miljard wereldwijd, met Marvels Avengers: Endgame en Captain Marvel ($1,1 miljard), Pixars Toy Story 4 ($1,1 miljard) en Disney's The Lion King ($1,6 milard) en Aladdin ($1,1 miljard).

Ook de Disney-animatiefilm Frozen II zal snel voorbij het miljard gaan en dan moet Star Wars: The Rise of Skywalker nog verschijnen.

...en Fox
Als de omzet van de titels van de dit jaar aangekochte grote filmstudio 20th Century Fox ook meegeteld wordt, dan staat de score nog hoger. Dan is de tussenstand namelijk een waanzinnige 11,94 miljard dollar!14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Coola

Avatar

Laten we ook gewoon eerlijk zijn op captain marvel na zijn al die disney films ook gewoon echt goed.

GreenHornet

Avatar

Captain Marvel was wel goed jammer dat Disney het verprutst heeft.

Rutherford

Avatar

Ik zou ze eerder als ‘safe’ bestempelen dan goed. Maar da’s zoals in muziek dezer dagen. De commerciële stroom, door iedereen gekend, door iedereen verwenst maar toch megasuccessen. En dan heb je de sub- en kleinere genres, waar vaak toch de echte goeie artiesten zijn. Ik kan van beide genieten, net zoals bij films. Maar ik hecht geen belang aan deze scores, je weet op voorhand dat dit miljardenvoer is.

Boer

Avatar

Aladdin goed?

Coola

Avatar

@Boer

Ja ik heb mij heel erg vermaakt met Aladdin (en ook met endgame, The Lion King en Frozen 2 )

adofmirosch

Avatar

Ik haal geen plezier meer uit ( de meeste) moderne Disney films.
Dumbo vond ik behoorlijk matig, maar het probeerde in ieder geval wel iets anders te zijn dan de oude animatie film, in tegenstelling tot aladdin die was bijna een op een de oude tekenfilm. En dat vind ik niet kunnen als cinema film.
Over spider-man heb ik gemixte gevoelens, mysterio was fantastisch maar alles van spider-man en dat rondreizen vond ik echt puur slecht.
En aan toy story 4 was ook genoeg mis om in de schaduw van de trilogie te staan.

De overige films van dit jaar hoef ik niet eens meer te zien van Disney.

bigmichiel

Avatar

@Coola: Laten we eerlijk zijn, dat is een persoonlijke smaak. Zo vond ik er persoonlijk geen enkele bovengemiddeld goed. Vermakelijk hooguit, maar de echt goede films komen naar mijn smaak niet vanuit Disney.

Een hoge omzet wil niet zeggen dat de films ook goed zijn.

Master Of Films

Avatar

adofmirosch "Ik haal geen plezier meer uit ( de meeste) moderne Disney films.
Dumbo vond ik behoorlijk matig, maar het probeerde in ieder geval wel iets anders te zijn dan de oude animatie film, in tegenstelling tot aladdin die was bijna een op een de oude tekenfilm. En dat vind ik niet kunnen als cinema film."
Eens. Daarbij valt het moderniseren van Jasmine compleet in het niet. Het tweede gedeelte van Speechless (toe maar een nieuw nummer) heeft geen betekenis meer zodra Jasmine de mond wordt gesnoerd door Jafar. Want dat doe je als je netjes gaat kopieeren van het orgineel. Enfin, waar Aladdin nog enigzins (wel minder dan Dumbo) toch nog iets veranderd b.v. aan de karakterontwikkeling van Genie, is juist The Lion King de ware kopiekoning geworden. Met Beauty and the Beast als een kopie Stockholm prinses syndroom er tegen aan. Nog erger dan het kopiegedrag van Aladdin. Jazeker, Disney wordt daar erg goed in.

Volgende slachtoffer wordt Mulan. Ok geen Mushu. Zou dat betekenen dat het algemene verhaallijn wordt verteld met mindere kopieer dialogen (zoals in The Lion King) of kopieer shots (zoals in Beauty and the Beast).
Voorlopig heeft Mulan wel twee andere nare smaken. China en een stoere vrouwelijke karakter dat in de handen van Diversiteity ligt. Hun geforceerde PC agenda is absoluut niet nobel! Maar dat zeurende Twitter volkje met een blauwe vinkje moet tevreden worden gesteld. Recente bewijs heeft uitgewezen dat men niet zo tevreden is over een knulige Zweedse prins die wellicht in een Aladdin spin-off gaat verschijnen. De klachten hiervan zijn echter om te janken.

Blopa

Avatar

Vond captain marvel een prima film niets mis mee.
Ach zal wel een kwestie van smaak zijn.

adofmirosch

Avatar

@MoF

dat volkje tevreden stellen is momenteel de heilige graal in de entertainment industrie, en dat ruïneert de kwaliteit van het product zo erg dat het momenteel om te janken is.
Wat Mulan betreft ik dacht dat ze juist gingen voor een realistische aanpak met Mulan. En dat daarom Mushu werd verwijderd. Maar ik zag de laatste trailer en er blijkt nu een heks in te zitten? ach ja, als het maar een stoere vrouw is.

Effie

Avatar

Zootopia!!! Zo te lezen was 2016 een veel beter filmjaar dan het huidige...

Master Of Films

Avatar

Ach ja de sterke stoere vrouw template van Disney is hetzelfde als een photogeshopte vrouw dat in een nummer van een Playboy verschijnt. Beide zijn net zo representatief als een hittegolf in Antarctica, aldus voor dat zeurende Twitter volkje met of zonder een blauwe vinkje.

In het algemeen vind ik het een zwak jaar wat Disney heeft uitgespuugd. Frozen 2 en Rise of Skywalker niet meegerekend. Het beste wat Disney tot nu toe aan mij te bieden had was Avengers: Endgame. En die film was ook maar een zo zo film. Ik heb weinig nieuwe Fox films gezien. Ford v Ferrari was wel een topper, maar die film was allang in productie toen de overname van Fox nog gekeurd moest worden. Dark Phoenix was al voor de aankoop van Fox een puinhoop. Daar neem ik Disney niet eens kwalijk, al komt het wel voor hun goed uit.

Ter vergelijking.

In 2016 wist Disney met films als Rogue One: A Star Wars Story, The Jungle Book, Zootopia en Captain America: Civil War
Kijk dat waren nou de betere titels van Disney.

adofmirosch

Avatar

2016 was ook echt een goed jaar kwalitatief gezien van disney.
drie films die ik echt heel goed vond jungle book, zootopia en civil war.
maar verder waren films als rogue one, petes dragon, dr strange en moana ook goed te doen.
de laatste 3 jaar zijn er maar een handje vol goede films uit de disney stal gekomen, en ik vrees dat dat ook zo zal blijven.

Rickb

Avatar

Remakes sequels en niks nieuws aan nieuwe verhalen. Voort borduren op oude successen. Binnenkort is die emmer ook leeg.

NieuwsFilm