Films van Walt Disney al op ongelooflijke $10 miljard wereldwijd

Films van Walt Disney al op ongelooflijke $10 miljard wereldwijd

Ongekende recordscore voor Disney-films.

De afgelopen jaren weet The Walt Disney Studios keer op keer de hoogste totaalomzet aan de box office neer te zetten ten opzichte van de andere filmstudio's in Hollywood, zoals Warner Bros. en Universal Pictures. Dit jaar gaat Disney dubbel en dwars voorbij aan het eigen record.

In 2016 wist Disney met films als Rogue One: A Star Wars Story, The Jungle Book, Zootopia en Captain America: Civil War een wereldwijde recordscore neer te zetten met $7,6 miljard dollar. Die score is al even uit de boeken, aangezien de totaalscore in 2019 nu al op 9,997 miljard dollar staat volgens Deadline.

Marvel, Pixar, Disney, Lucasfilm
De enorme score is vooral te danken aan de vijf films die al voorbijgingen aan het miljard wereldwijd, met Marvels Avengers: Endgame en Captain Marvel ($1,1 miljard), Pixars Toy Story 4 ($1,1 miljard) en Disney's The Lion King ($1,6 milard) en Aladdin ($1,1 miljard).

Ook de Disney-animatiefilm Frozen II zal snel voorbij het miljard gaan en dan moet Star Wars: The Rise of Skywalker nog verschijnen.

...en Fox
Als de omzet van de titels van de dit jaar aangekochte grote filmstudio 20th Century Fox ook meegeteld wordt, dan staat de score nog hoger. Dan is de tussenstand namelijk een waanzinnige 11,94 miljard dollar!



NieuwsFilm

meest populair