Algemeen

Meer bewijs dat Thanos nog leeft na 'Avengers: Endgame'

Marvel geeft hints: Thanos leeft nog (?)

door Bram de Groot om 19:28 in Algemeen
Toen Thanos in 2018 het halve Marvel-universum wegvaagde in Avengers: Infinity War wist iedereen eigenlijk wel dat de meeste helden wel weer terug zouden keren in Avengers: Endgame. De vraag was echter hoe.

Nu lijkt het erop dat Josh Brolins Thanos stiekem nog leeft in het Marvel Cinematic Universe. Het boek The Art of Marvel Studios' Avengers: Endgame levert namelijk iets meer bewijs dat er een kans bestaat op de terugkeer van de Thanos die we zagen vervagen aan het einde van Endgame.

Wat gebeurde er met Thanos?
In het art-boek wordt onderstreept dat gedode personages niet teruggebracht kunnen worden. "Wanneer iemand sterft, dan kun je hem niet terughalen," aldus Marvel Studios co-president Louis D'Esposito over de dood van bijvoorbeeld Scarlett Johanssons Black Widow. "Het is niet zoals toen Thanos met zijn vingers knipte. Dat kun je terugdraaien."

Dit geeft dus aan dat een 'Snap' niemand echt doodt. "Tony kiest ervoor om in zijn vingers te knippen en Thanos en zijn volgelingen weg te blippen om het universum te redden," aldus uitvoerend producent Trinh Tran. Met deze keuze heeft Robert Downey Jr.'s Stark Thanos dus niet gedood. Mocht er dus nog een keer een snap komen, dan kan Thanos zo weer teruggeblipt worden. Dit nog los van de situatie dat tijdreizen iedereen terug zou kunnen halen naar een bepaalde tijdlijn.


De grote vraag blijft echter wel wat er met de personages gebeurt die gesnapt zijn. Waar is los van het lichaam het 'leven', de ziel eigenlijk? Weet jij het?

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Leuk dat boek maar als je dat nodig had om tot deze conclusie te komen ben je gisteren geboren. Als ze het halve universum terug kunnen halen dan kunnen ze Thanos ook terug halen, duh. Dat weet je toch al bij de aftiteling van Endgame.

Moet je wel iemand hebben die de stenen kan en wil verzamelen. Als ze Thanos echt terug willen verzinnen ze wel een mutant ofzo die de krachten heeft om in de tijd te reizen.
Of Cable maakt een reisje in het verleden voor 2000 ofzo en Thanos ziet een manier om mee terug te reizen. Met dat tijdreizen kan alles. Thanos terug tot leven wekken of een oude Thanos naar deze tijd halen.

Robbepost

Avatar

^ Thanos is toch Cable?

Aeon

Avatar

Er is altijd een uitweg Hugh Jackman komt ook terug als Wolverine. Dat personage is gewoon te populair en Loki is ook niet dood spoiler maar als ik het moest doen deed ik het via Strange zijn multiversum appeltje eitje

NieuwsFilm

meest populair