Meer bewijs dat Thanos nog leeft na 'Avengers: Endgame'

Meer bewijs dat Thanos nog leeft na 'Avengers: Endgame'

Marvel geeft hints: Thanos leeft nog (?)

Toen Thanos in 2018 het halve Marvel-universum wegvaagde in Avengers: Infinity War wist iedereen eigenlijk wel dat de meeste helden wel weer terug zouden keren in Avengers: Endgame. De vraag was echter hoe.

Nu lijkt het erop dat Josh Brolins Thanos stiekem nog leeft in het Marvel Cinematic Universe. Het boek The Art of Marvel Studios' Avengers: Endgame levert namelijk iets meer bewijs dat er een kans bestaat op de terugkeer van de Thanos die we zagen vervagen aan het einde van Endgame.

Wat gebeurde er met Thanos?
In het art-boek wordt onderstreept dat gedode personages niet teruggebracht kunnen worden. "Wanneer iemand sterft, dan kun je hem niet terughalen," aldus Marvel Studios co-president Louis D'Esposito over de dood van bijvoorbeeld Scarlett Johanssons Black Widow. "Het is niet zoals toen Thanos met zijn vingers knipte. Dat kun je terugdraaien."

Dit geeft dus aan dat een 'Snap' niemand echt doodt. "Tony kiest ervoor om in zijn vingers te knippen en Thanos en zijn volgelingen weg te blippen om het universum te redden," aldus uitvoerend producent Trinh Tran. Met deze keuze heeft Robert Downey Jr.'s Stark Thanos dus niet gedood. Mocht er dus nog een keer een snap komen, dan kan Thanos zo weer teruggeblipt worden. Dit nog los van de situatie dat tijdreizen iedereen terug zou kunnen halen naar een bepaalde tijdlijn.


De grote vraag blijft echter wel wat er met de personages gebeurt die gesnapt zijn. Waar is los van het lichaam het 'leven', de ziel eigenlijk? Weet jij het?

NieuwsFilm

meest populair