Netflix blijft in Nederland enorm populair; enthousiasme Disney+ wisselend

Netflix blijft in Nederland enorm populair; enthousiasme Disney+ wisselend

Filmliefhebbers geen duidelijk signaal.

Al enkele jaren domineert Netflix de internationale en ook Nederlandse streamingsmarkt. Afgelopen maand kwamen daar Disney+ en Apple TV+ bij en dit zou mogelijk effect hebben op de status van Netflix. Voorlopig lijkt de impact beperkt.

64% enorm blij met Netflix!
In de poll Ben jij van plan Netflix binnenkort op te zeggen? gaf slechts zo'n 4 tot 6% aan Netflix onlangs te hebben opgezegd of te gaan opzeggen. Daartegenover staat 25% procent die Netflix aanhoudt en voorlopig aankijkt wat de concurrentie laat zien. Maar liefst 64% zegt heel blij met te zijn met Netflix. Opvallend is dat slechts 6% van de bijna 2.000 stemmers géén Netflix heeft.


Veel opzeggingen voor én na officiële start Disney+
Uit de poll Wie heeft eigenlijk nog Disney+? Jij? bleek dat 35% van de bijna 11.000 stemmers Disney+ heeft. De andere 65% geeft aan dat zij of Disney+ niet hebben afgenomen tijdens de proefperiode voor 12 november (25%), voor die datum hebben opgezegd (26%) of opzeggen na The Mandalorian (14%). Dit geeft aan dat nog heel wat mensen niet voldoende onder de indruk zijn van de films en series op Disney+.


Populariteit Apple TV+ en Amazon
Twee andere grote diensten zijn Amazon Prime Video en Apple TV+. De streamingdienst van Amazon blijkt toch best populair onder de stemmers. Van de ruim duizend stemmers op de poll Wie heeft eigenlijk Amazon Prime Video of Apple TV+? Jij? gaf 49% aan dat zij Amazon Prime Video hebben. Voor Apple TV+ is er nog werk aan de winkel. Slechts 12% heeft de dienst van Apple.


Budget voor diensten
Ook vroegen we hoeveel mensen willen betalen voor de streamingdiensten die ergens tussen de 4 en 16 euro kosten per maand. Uit de poll Hoeveel betaal jij maximaal voor Netflix, Disney+ en andere streamers wordt duidelijk dat 74% bereid is om tot 20 euro per maand uit te geven aan de diensten. Slechts 5% wil niets betalen en zo'n 19% wil meer betalen dan 20 euro p.m. De echte drempel lijkt op 30 euro per maand te liggen. Slechts 6 procent is bereid meer te betalen.



NieuwsFilm

meest populair