Algemeen

'Spider-Man: Far From Home' is prooi voor 'Frozen II'

Disney's twee Frozen groots succes aan de bioscoopkassa's!

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Walt Disney heeft al het hele jaar de regie over de bioscoopkassa's en ook deze kerst gaat het heel goed. Naast de nieuwe Star Wars-film draait ook Frozen II nog steeds zeer succesvol in de wereldwijde bioscoopzalen.

Nu blijkt dat het vervolg op Frozen uit 2013, opnieuw geregisseerd door het duo Chris Buck en Jennifer Lee, voorbij is gegaan aan de Noord-Amerikaanse totaalopbrengst van het eerste deel. Deze bracht in 2013 / 2014 in totaal $400,7 miljoen op in de States en Frozen II staat nu al op $404,0 miljoen. De wereldwijde score van deel één staat op $1,27 miljard en deel twee noteerde tot op heden $1,16 miljard.

Voorbij aan Spider-Man: Far From Home
Frozen II is met de $1,16 miljard wereldwijd voorbijgegaan aan $1,13 miljoen van Spider-Man: Far From Home van Sony Pictures en Marvel Studios. De enige bedreiging voor die derde stek is nu Disney's eigen Star Wars: The Rise of Skywalker. De wereldwijde box office top tien over 2019 op dit moment:


1. Avengers: Endgame - $2,80 miljard

2. The Lion King - $1,66 miljard

3. Frozen II - $1,16 miljard

4. Spider-Man: Far from Home - $1,13 miljard

5. Captain Marvel - $1,13 miljard

6. Toy Story 4 - $1,07 miljard

7. Joker - $1,06 miljard

8. Aladdin - $1,05 miljard

9. Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw - $0,76 miljard

10. Star Wars: The Rise of Skywalker - ca. $0,70 miljard na dit weekend


8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Over de kwaliteit blijf ik op de vlakte, maar qua business weten ze bij Disney toch wat te doen om centjes binnen te harken (over de gehele lijn gezien).

CaptainCab

Avatar

TROS een bedreiging voor Frozen II's 3e plek? LOL. Die film gaat het moeilijke genoeg krijgen om zelfs al het miljard te halen na dit weekend. Zelfs Aladdin hoeft niet bang te zijn.

horizon

Avatar

TROS kent betere kerstperiode dan TLJ en die haalde ook het miljard.
Plus de concurrentie is deze keer minder. Vervolg op Jumanji doet het niet zo verrassend goed als de vorige keer.

CaptainCab

Avatar

TLJ draaide tijdens de kerstperiode al wat langer en deed het internationaal een stuk beter. Als je de eerste 10 dagen van beide films vergelijkt, heeft TLJ toch een flinke voorsprong.
TROS box office is momenteel meer vergelijkbaar met Rogue One, maar de verwachting is dat hij sneller zal dalen. Ook omdat er komende januari interessantere bioscoopreleases zijn dan in 2018.

Jumanji doet het misschien niet zo goed als zijn voorganger, maar heeft verrassend goede legs, veel beter dan die van TROS.

Arnold_FF7

Avatar

Als TROS een miljard haal zal ik het al knap vinden. Het zal nooit plek 3 afpakken van Frozen 2. Daarnaast zie Frozen langer in de bioscoop nlijven plakken dan TROS

horizon

Avatar

TLJ draaide vijf dagen eerder dan TROS. Dus eerste dagen is wat lastig vergelijken door de vakantie periode.

Maar die miljard wordt wel gehaald.

Sander_1107

Avatar

@CaptainCab wat jij zegt klopt helemaal niet. Het verschil tussen TROS en TLJ in de eerste 10 dagen is 6,3 miljoen. Dat is zeker geen groot verschil. Daarnaast komt in Amerika geen grote film uit in Januari, met komende week alleen the Grudge.

CaptainCab

Avatar

@Sander_1107 $750m vs $725m, dat is toch iets meer dan $6,3m. En de kloof gaat vanaf vandaag enorm stijgen, want de kerstboost is voor TROS voorbij, en moet voor TLJ nog 'komen' (niet dat TLJ zelf zo geweldig preseteerde).

1917 opent binnenkort op grote schaal, en doet het nu in de paar zaaltjes dat ie draait enorm goed. Met de positieve reviews en mogelijke award nominaties gaat 'ie zeker invloed hebben op de verdiensten van TROS. In januari komen ook nog Dolittle en Bad Boys For Life eraan, wat pijn doet aan de legs. Daarnaast blijven Frozen II en Jumanji populaire alternatieven voor familieuitjes, en is het afwachten wat oscarfilms als Little Women gaan doen met de goede word of mouth.

NieuwsFilm