Matthias Schoenaerts naast Joaquin Phoenix en Mads Mikkelsen in nieuwe film

Matthias Schoenaerts naast Joaquin Phoenix en Mads Mikkelsen in nieuwe film

Deze zal geregisseerd worden door Thomas Vinterberg.

De Belgische acteur Matthias Schoenaerts is al jaren een grote naam in Hollywood, maar nu heeft hij misschien wel een van zijn meest prominente rollen te pakken. Zo zal de 42-jarige acteur te zien zijn in de nieuwe film van regisseur Thomas Vinterberg, naast Joaquin Phoenix (o.a. bekend van Joker) en Mads Mikkelsen (o.a. bekend van de serie Hannibal).

Het zal alweer de derde keer zijn dat Schoenaerts met Vinterberg in zee gaat. Hij werkte al eerder met hem samen aan Far From the Madding Crowd en Kursk. Het nieuwe project, dat vooralsnog geen titel heeft, gaat over drie broers, van wie Schoenaerts er een is. De overige twee hoofdrollen worden ingevuld door Phoenix en Mikkelsen.

Drukke agenda
Buiten deze film heeft Schoenaerts ook nog het nodige te doen. Zo werkt hij mee aan de nieuwe film van Terrence Mallick, The Last Planet, die in 2020 te zien zal zijn. Hier liet de acteur zich in een recent interview over uit: ''Het is geweldig om met Mallick te werken. Je moet je volledig aan hem overgeven. Hij wil dat alles gebeurt in het moment, het gaat hem om authenticiteit en energie''.

''Soms begrijp ik zijn films niet helemaal, maar hij focust zich op allerlei belangrijke thema's die hem zijn hele leven al bezig houden. Wat is vriendschap en liefde? Wat is het begin en het einde van ons bestaan? Hij weet dat we de antwoorden op deze vragen nooit zullen kennen, maar hij probeert er toch telkens dichterbij te komen''.

NieuwsFilm

meest populair