Algemeen

Succes(je) voor Dick Maas: na China krijgt 'Prooi' ook release in Amerika

Op video-on-demand althans, maar toch.

door Arjen Rooseboom om 06:34 in Algemeen
In 2016 betekende Prooi de allergrootste flop in de succesvolle (vooral tijdens de jaren '80) carrière van Nederlands' schrijver en regisseur Dick Maas. Met een opbrengst van nog geen kwart miljoen euro en amper 30.000 bezoekers was het zelfs een nog grotere mislukking dan diens voorganger Quiz uit 2012.

Maar nadat China in de bioscoop wél een groot fan bleek van de komische B-horror over een mensenvleesetende leeuw die Amsterdam op stelten zet, lijken nu ook de Amerikanen overstag te gaan. Vanaf 17 maart is de film in de gehele VS op video-on-demand te bekijken.

Uncaged
Deze versie, omgedoopt tot het wat spannender klinkende Uncaged, wordt niet ondertiteld, maar is nagesynchroniseerd, zoals in de onderstaande trailer is te horen. Opvallend is dat ook de stem van Mark Frost (Jack de leeuwenjager) is vervangen, terwijl hij al Engels sprak.

Maas had eerder redelijk tot weinig succes met Sint (2010), Do Not Disturb (1999) en The Shaft a.k.a. Down (2001). Laatstgenoemde was een remake van De Lift en had bij de release vooral te lijden onder de nasleep van de 11 september aanslagen. Wel regisseerde Maas tussendoor nog een aflevering van de populaire serie Adventures Of Young Indiana Jones.5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Hoeveel winst heeft die gemaakt dan in China.

GreenHornet

Avatar

https://www.boxofficemojo.com/title/tt4291700/?ref_=bo_se_r_1

$6,589,175

Pronk47

Avatar

Ik hoop dat hij ooit nog eens een film maakt.

MarkieMarrk

Avatar

Die Nasynchronisatie klinkt toch voor geen meter, lijkt mastermovies wel.

NieuwsFilm

meest populair