Algemeen

'Once Upon a Time in Hollywood' winnaar bij Critics' Choice Awards

Bijzonder gelijkspel in categorie beste regisseur...

door Niels van Arkel om 11:04 in Algemeen
Afgelopen zondagnacht zijn de Critics' van 2020 uitgereikt. De grote winnaar van deze awardshow is Once Upon a Time in Hollywood, die naast de award voor Beste film nog drie andere beeldjes mee.

The Irishman
The Irishman pakte de meeste nominaties, maar wist er van die 14 maar 1 binnen te slepen, namelijk voor de Beste gezamelijke cast.

Beste regisseur
In de categorie Beste Regisseur gebeurde dit jaar iets bijzonders: Men kon niet kiezen tussen Sam Mendes (1917) en Bong Joon Ho (Parasite). En dus wonnen ze het beeldje alle twee.

Beste acteur/actrice
In de categorie Beste acteur en Beste actrice zitten verder geen verrassingen: opnieuw gaan Joaquin Phoenix (Joker) en Renee Zellwegger (Judy) gaan er met de prijzen voor hoofdrollen vandoor, Brad Pitt (Once Upon a Time in Hollywood) en Laura Dern (Marriage Story) voor de bijrollen.

Technische categorieën
In de technische categorieën was vooral 1917 succesvol. Ook was er een beeldje voor Dolemite is my Name (Beste kostuums) en Avengers: Endgame (Beste visuele effecten).

Bekijk hier de volledige lijst met winnaars.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Over Bong Joon Ho & zijn Parasite gesproken. Ik las dat hij in gesprek was met Adam McKay om voor HBO een Parasite remake te gaan maken. Echter het schijnt een TV serie te gaan worden. Zodat hij ook zijn ideeen, die de uiteindelijke film niet haalden, erin kan verwerken.

NieuwsFilm

meest populair