Algemeen

Officieel: tieneridool Billie Eilish zingt de Bond-song voor 'No Time To Die'

Verjonging ten top!

door Corneel Vanfleteren om 16:38 in Algemeen
Wie zingt het titelnummer voor de volgende Bond-film? Het houdt de gemoederen bezig, en het is vaak één van de laatste dingen rond de film dat bekend wordt gemaakt. Vandaag was het dan zover: het is de Amerikaanse zangeres Billie Eilish die het nummer mag zingen.

UPDATE:
Het is officieel! Billie Eilish schreef het nummer voor No Time To Die, zo bevestigde het officiële 007 twitter-account. Ze schreef de song samen met haar broer. Eilish wordt zo de jongste artiest ooit die een Bondnummer mag zingen. Het voelt gek aan om hiervan deel uit te maken, op allerlei manieren. Het is een grote eer om het titelnummer van een film die deel uitmaakt van zo'n legendarische filmreeks te mogen doen. James Bond is de coolste filmreeks ooit. Ik ben nog altijd in shock., was de reactie van de 18-jarige Eilish.

Niet nog een keertje Adele, en niet Beyoncé, zoals gedacht. Fansite MI6-HQ weet het zeker: de 18-jarige Amerikaanse zangeres Billie Eilish is straks te horen tijdens de titels van No Time To Die. Zij gaat het doen: de felbegeerde Bondsong. De geruchtenmolen kwam verder op gang nadat regisseur Cary Fukunaga Eilish ook begon te volgen op Instagram, en bereikte een absoluut hoogtepunt nadat Billie Eilish zelf een paar opmerkelijke plaatjes op Instagram zette.

Snelle aankondiging?
In haar Instagram Stories plaatste Eilish een aantal foto's van Bond Girls uit vorige Bondfilms. We herkennen onder meer Eva Green als Vesper en Léa Seydoux als Madeleine. Het lijkt er sterk op dat dit een serieuze hint is. Diverse nieuwssites vroegen de producenten en het team van Eilish om een reactie, maar die is er (nog?) niet. Door deze hints, en een officiële bevestiging van Hans Zimmer als nieuwe componist, zou de aankondiging wel snel kunnen komen.
Billie Eilish zou zo de jongste artiest ooit zijn die een titelsong voor Bond mag maken. Ze is vooral erg populair bij tieners, en scoorde met 'Bad Guy' een wereldhit. Ze is genomineerd voor meerdere Grammys. Na Adele (Skyfall) en Sam Smith (Spectre) zou het de derde keer zijn dat het Bond-team een ster op het toppunt van zijn/haar populariteit te pakken heeft. Of Eilish ook de derde op rij is om voor een Bondsong een Oscar mee naar huis te nemen, moet nog blijken.
No Time To Die zie je vanaf 2 april in de bioscoop.

24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Steve-O

Avatar

Ik hou zelf niet van haar muziek maar ze zal vast wel goed werk afleveren. Hopelijk doet Zimmer er dan nog wat mee in zijn soundtrack.

Sander_1107

Avatar

Laten we eerst met z’n allen het liedje luisteren als het uitkomt, dan nu oordelen

horizon

Avatar

Toffe keuze

Popcultuurfreak

Avatar

Voor mij zal de beste Chris Cornell blijven. Wat een legende was die man. Als grunge liefhebber heb ik wel natuurlijk vooroordelen.

Sunspot

Avatar

Ken maar 2 nummers, 1 vet kut, 2e wel mooi, de meest recente.

Sowieso heeft ze een goeie stem hiervoor.

MarkieMarrk

Avatar

Ik heb er nu al meer vertrouwen in dan toen met Sam Smith

Rick Dalton

Avatar

Eerste waar ik het niet mee eens ben voor No Time To Die, erg jammer..

Frietgezicht

Avatar

Ken dr niet maar vind het allemaal best voor die paar minuten. Op Skyfall na ben ik eigenlijk alle nummers vergeten met Craig als Bond. Dan vond ik de nummers toen Brosnan nog Bond was leuker (Op de laatste na van Madonna) die allemaal goed waren.

Chris23

Avatar

Zo`n beetje de enige Top 40 truus die "wat" gevoel in haar muziek heeft.

Chris23

Avatar

Zoiets als dit zou voor een James Bond nummer kunnen:(BAd Guy en wish you were gay zijn haar bekendste nummers, maar dat zijn de minst intressante)

Mav Damian

Avatar

Inderdaad Chris23! Ik verwacht niet de stijl als Bad Guy bijvoorbeeld. Past ook niet in een Bond film. Ook zie ik dit om het jonge publiek aan te trekken. Geen fan van haar maar ik denk wel dat we nog een redelijke Bond nummer gaan horen.

Spider-fan

Avatar

Hele coole en onverwachte keuze! Ik kan hier best achterstaan. Echt een van de origineelste artiesten van de laatste tijd. Kun je nagaan hoe ze er altijd naast zitten met de namen die al genoemd zijn, want ze is geen één keer genoemd.

Ik had wel verwacht dat ze deze keer een vrouw zouden kiezen, maar zeker niet aan haar gedacht. Hopelijk komt ze met zoiets origineels als de nummers als waar ze tot nu toe van bekend is.

007

Avatar

gelukkig geen beyonce

Maac

Avatar

Qua muziek loop ik erg achter; ik ken de muziek van Billie Eilish pas een paar weken. Wel een aardige sound, leuke keuze.

Pronk47

Avatar

Slechter dan Sam Smith kan al niet.

Spider-fan

Avatar

Eigenlijk de mooiste Bond-song van de afgelopen jaren, die niet een officiële Bond-song is, vind ik Sledgehammer van Rihanna. Die vind ik fenomenaal. Bij zoiets als Star Trek verwacht je zoiets ook niet.

Van de films met Craig is die van Sam Smith mijn favoriet. Erg mooi, al blijft ie niet zo in je hoofd hangen (wat ook wel weer een voordeel is).
Van de films met Brosnan die van Sheryl Crow. Heeft voor mij een episch gevoel, en sowieso hou ik erg van haar muziek. Ik hou ook wel erg van Garbage, maar hun Bond-song vond ik vrij standaard.
Van de films met Moore is Live and Let Die mijn favoriet. En van de films met Connery, You Only Live Twice.
De songs van de Dalton films (A-Ha en Gladys Knight) vind ik ongeveer allebei even goed.

Sunspot

Avatar

@Spider0Fan

Ja, maar ze is ook pas sinds wat maanden echt in the picture, meer mainstream.

Ze heeft sowieso de stem ervoor en ze weet zelf ook wel dat het wel een beetje 'James Bond' moet blijven.

Dat is juist zo mooi, bijna alle nummers van James Bond zijn super, met uitzondeingen zoals die van Madonna.

RyaneWaldu

Avatar

Vind haar stijl niet zcht mijn ding maar noem is een artiest die zo loyaal is dat haar broer nog steeds samenwerkt vanaf the early days tot het toppunt

Pepej

Avatar

Het mooie vind ik dat je bij de meeste nummers ook kan horen dat t een bond song is, ben geen fan van Adele maar Skyfall vind ik erg sterk, en een goed voorbeeld.
@ spiderfan, vind goldfinger toch ook wel een echte (bond) klassieker, shirley bassey is sowieso bijna synoniem aan bond met maar liefst drie bijdragen..
A view to a kill...
Eerste film die ik in de bios zag, mooi hoe het thema van de duran duran song in de film verwerkt was. Geweldige rol ook van een persoonlijke favoriet Christopher Walken, als Max Zorin, genetisch gemanipuleerde arische uber mensch, wat een creep vond ik hem toen als tien jarige haha, die scene in de mijn waar die maniakaal als zijn werkers neer maait

KeesjeNL

Avatar

Gaat ze dan ook rappen en sexy liggen in een bad vol...lege bierblikjes ofzo?

David Mills

Avatar

Fantastische artiest!!.... dat komt dus wel goed

Spider-fan

Avatar

Pepej:

Goldfinger is wel zo'n beetje de basis voor veel van de latere meer bombastische Bondballads. Toch vind ik dat veel subtielere van You Only Live Twice van Nancy Sinatra mooier en de melodie daarvan vind ik prachtig.
Duran Duran maakte ook een topper, maar toch van de Moore films vind ik die van Paul McCartney and Wings beter, een enorm wild, opwindend nummer.

Spider-fan

Avatar

Sunspot:

Inderdaad zijn de meeste Bondsongs heel sterk. Ik luisterde het al als kind en nog altijd vervelen ze gewoon nooit. En het is altijd weer spannend welke er aan toe gevoegd wordt.
Net als bij de films zelf, zijn de zwakkere in de minderheid. Man with the Golden Gun van Lulu is niet zo sterk, en die van Alicia Keys/Jack White is eigenlijk gewoon afgrijselijk - die hadden ze moeten afwijzen eigenlijk. Die van Madonna vind ik wel gaan, maar niet één van de toppers.

BillySavastano

Avatar

Heb nog niet een keer een nummer van haar gecheckt, zag haar de afgelopen weken wel her en der voorbij komen met dr gekke regenboog kapsel... Ik dacht dat het de verloren zus van 6ix9ine was!

NieuwsFilm

meest populair