Algemeen

'Thor'-regisseur Taika Waititi gaat een 'Star Wars-film maken!

Ook bekend van de recente topper Jo Jo Rabbit.

door Bram de Groot om 17:29 in Algemeen
In 2017 verscheen van de op dat moment relatief onbekende filmmaker Taika Waititi de Marvel-film Thor: Ragnarok, misschien wel de mafste film tot op heden in het Marvel Cinematic Universe. Het schijnt nu dat hij een Star Wars-film gaat maken.

Eind volgend jaar verschijnt van Waititi eerst nog Thor: Love and Thunder en op dit moment is van hem de bejubelde komedie Jo Jo Rabbit in de bioscoop te zien, goed voor zes Oscarnominaties. Volgens The Hollywood Reporter gaat hij daarna aan de slag met een Star Wars-film.

De Marvel Star Wars-film?
Eerder werd al bekend dat Marvel Studios-kopman Kevin Feige aan de slag gaat met een Star Wars-film. Het is nog onbekend of Waititi met hem gaat samenwerken, al is de kans daarop waarschijnlijk. Waititi is al betrokken bij het Star Wars-filmuniversum. Hij regisseerde de laatste aflevering van de Disney+ serie The Mandalorian en sprak de stem in van de droid IG-11.

Overigens rondt Waititi op dit moment zijn volgende kleinere film Next Goal Wins af, met onder meer Michael Fassbender en Elisabeth Moss. Ook zou hij voor Warner Bros. de live action-film Akira maken. De verschijningsdatum voor die mangaverfilming werd onlangs van de kalender gehaald in het voordeel van The Matrix 4. De kans bestaat dus dat die film opnieuw vertraging oploopt.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sander_1107

Avatar

De laatste aflevering van the Mandalorian was echt heel goed, dus ik heb er zin in!

Hiss

Avatar

Dat klinkt veelbelovend!

Master Of Films

Avatar

De kop van deze artikel is niet correct.

Taika Waititi schijnt benaderd te zijn voor het maken van een nieuwe Star Wars film. Benaderd is naar mijn weten, nog niet iets definitef. Daarbij wilde zowel Disney als Lucasfilm geen commentaar geven op het gerucht van Hollywood Reporter.

Chrischzz

Avatar

Van mij mag hij.
De laatste aflevering van Mandalorian was een goeie. Ragnarok erg van genoten, JoJo was leuk, Hunt for the Wilderpeople was ook aangenaam.

Popcultuurfreak

Avatar

Laatste tijd lijkt het wel alsof iedereen en hun moeder in Hollywood betrokken wordt om een Starwars film te maken.

SteefL

Avatar

^
^
Ja om vervolgens na een maand gewipt te worden van de regisseur stoel. Smiley face (langzaamaan meer gewipte regisseurs, dan uiteindelijke regisseurs)

Luizelgespuizel

Avatar

Om daarna zeker kapot gereguleerd te worden door Disney die in zijn nek hijgt. Geef mij maar een origineel project van hem.

RoberPaulsen

Avatar

@luizelgespuizel hij heeft al een keer samengewerkt met Disney ten tijde van Ragnarok

ridjieddo

Avatar

+9000 Popcultuurfreak

Renegade

Avatar

Eerst zien dan geloven

Colruiter

Avatar

Bij Star Wars-nieuws heb ik intussen hetzelfde gevoel als bij Avatar-nieuws, Terminator-nieuws, en Jurassic-World-nieuws... geen gevoel... ik heb geen greintje interesse meer in deze filmreeksen, drie ervan zijn compleet verneukt en van de vierde wil ik gewoonweg niet dat het een filmreeks word.

Filmhead

Avatar

Geweldige regisseur. Kijk uit naar Akira!!

Luizelgespuizel

Avatar

@robertpaulsen

Klopt dat weet ik maar Marvel is ondanks de debiele restricties soepeler dan Star Wars franchise. De regisseurs van Solo werden niet voor niets ontslagen om ingeruild te worden voor een saaie Ron Howard film. What we do in the shadows en Jojo Rabbit vind ik toch leukere films dan Thor Ragnarok. Laatst genoemde is een van de betere Marvel films maar het blijft toch zonde als een man met zulke originele ideeën wordt vastgelegd voor dit soort films.

NieuwsFilm

meest populair