Algemeen

Alle films van Studio Ghibli komen binnenkort naar Netflix!

De meesterwerken van Hayao Miyazaki en Isao Takahata zijn zeer binnenkort te streamen door een wereldwijd publiek.

door Zilko Tarici om 06:40 in Algemeen
Studio Ghibli heeft altijd laten weten niet veel te zien in het streamen van hun films. Drie maanden geleden veranderde dit echter toen HBO Max aankondigde dat ze de Amerikaanse streamingrechten van de gehele catalogus hadden bemachtigd. Buiten Amerika, Canada (en ironisch genoeg Japan) zullen de films echter te streamen zijn via Netflix.

Variety wist het heuglijke nieuws vandaag te melden. Netflix zou behoorlijk wat geld hebben overgehad voor de streamingrechten van de 21 films van Studio Ghibli. Onder die films bevinden zich bekende titels als Spirited Away, My Neighbor Totoro, Princess Mononoke, Howl's Moving Castle, Kiki's Delivery Service, Ponyo en Castle in the Sky. In februari zouden de films al beschikbaar moeten worden gesteld door Netflix.

Pech voor Japan
Vreemd genoeg is Japan, het land waar de Ghibli-films vandaan komen en megapopulair zijn, een van de weinige landen waar de films niet kunnen worden gestreamd. Het zou ons echter niet verbazen als hier binnenkort een aanvullende aankondiging over wordt gedaan. Nu wordt het daarnaast de vraag of Netflix ook How Do I Live?, de nieuwe en naar verluidt laatste film van Ghibli-meesterbrein Hayao Miyazaki, zal streamen zodra de film uitkomt.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

DjZiggy

Avatar

Ik denk om die "weer die laatste" film te bekostigen. The wind rises was de vorige keer de laatste van miyazaki

shellghost

Avatar

Dit is fantastisch nieuws.

adofmirosch

Avatar

Dit zal echt fantastisch zijn! Hoop dat deze films er echt op komen. Want harry potter is nog nergens te bekennen.

NieuwsFilm

meest populair