Algemeen

Marvel grijpt in bij 'Captain Marvel 2' en dumpt regisseurs

Marvel Studios neemt afscheid van de makers van deel 1.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Veel van de filmreeksen binnen het Marvel Cinematic Universe worden geregisseerd door een dezelfde regisseurs(duo). Lange tijd leek het erop dat het vervolg op het financieel succesvolle Captain Marvel opnieuw geregisseerd zou worden door Anna Boden en Ryan Fleck. Dit gaat echter niet door.

Via The Hollywood Reporter wordt duidelijk dat Captain Marvel 2 officieel in de maak is. Volgens THR is schrijver Megan McDonnell (WandaVision) aangesteld om het script op te leveren. De regisseurs worden naar verwachting ingeruild voor een (enkele) vrouwelijke filmmaker. Boden en Fleck zouden mogelijk terugkeren voor een Disney+ serie.

Nieuw avontuur voor Captain Marvel
Ondanks dat we Brie Larsons Carol Danvers a.k.a. Captain Marvel al in actie zagen in Avengers: Endgame zal de tweede film naar verluidt opnieuw een prequel zijn, zij het wel wat stappen later in de tijdlijn dan de jaren 90.

THR meldt dat Marvel Studios de wens heeft om de film te laten verschijnen in 2022. In dat jaar staan er nog titelloze films gepland voor februari, juli en oktober. In mei 2022 verschijnt Black Panther II.

25 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Eindelijk goed Nieuws het probleem bij CM lag niet aan Brie Larson.

Feige had veel eerder moeten ingrijpen in deze film. Dat neem ik hem zeer kwalijk.

R3-X7

Avatar

@Greenhornet, welk probleem?

GreenHornet

Avatar

Het is 1 van Feige slechtste Marvel films.

R3-X7

Avatar

Volgens wie?

GreenHornet

Avatar

Polls

Ik heb dit al zien aan komen al maanden geleden.

Dust1981

Avatar

Vreemde reacties. Terwijl Captain Marvel juist als een verfrissend nieuw hoofdstuk werd gezien dat afweek van de standaard origin stories.

Raziel82

Avatar

Nice. Vrouwlijke hoofdrol, vrouwelijke script en de regie ook in de handen van een vrouw. Als ze de tijd van de maan op elkaar afstemmen krijgen we een geweldige soap.

Colruiter

Avatar

Captain Marvel is een film die serieus wat balans mist, maar dat was ook bij Black Panther en Endgame een probleem... verhaallijnen die gewoon niet sluitend zijn, verhaallijnen die compleet onzinnig zijn en verhaallijnen die je continu doen afvragen waarom een bepaald persoon dit of dat doet . Captain Marvel was een zwakke film, anders, maar anders is daarom niet altijd beter.

Robbepost

Avatar

Ik ben het een keer met GreenHornet eens!
Ik vind Captain Marvel ook een van de slechtste MCU films.

Master Of Films

Avatar

Dust1981 "Vreemde reacties"

Want?

Dust1981 "Terwijl Captain Marvel juist als een verfrissend nieuw hoofdstuk werd gezien dat afweek van de standaard origin stories."
Waarmee verfrissend?

Dat Veers (een shock trooper in de Kree Starforce) aan geheugenverlies lijdt. Ja ze heeft nog van die vage herinneringen van vroegah. Beland ze in eens op Aarde, en ze heeft zichzelf meteen een quest aangesmeerd. Namelijk dat ze ze zichzelf moet gaan herontdekken wie ze werkelijk is. Oooh ze blijkt namelijk Carol Danvers van planeet Aarde te zijn. Nou dacht het niet.

Dat was al eerder gedaan namelijk bij de Jason Bourne karakter. En dat was vele malen beter uitgevoerd.

Weet je welke film een echte verfrissend nieuw hoofdstuk van een origin story had incl geheugenverlies. Nolan's Memento. Maar ik kan ook Eternal Sunshine of the Spotless Mind en Denis Villeneuve’s Arrival wel erbij halen voor de Captain Marvel's leentje buur tijd en geheugen verhaal.

R3-X7

Avatar

@Greenhornet, polls? Je bedoeld zeker trolls?

Popcultuurfreak

Avatar

@R3-X7 Iedereen die het niet met mij eens is, zijn of trolls of russische bots confirmed

meanrat

Avatar

Hallo. Om een originele verfrissende nieuwe Marvel film (of superheldenfilm) neer te zetten, moet je niet alleen de ingrediënten veranderen. Net als Wonder Woman echt niet zo goed was, is ook Captain Marvel helemaal niet zo goed. Allemaal leuk en aardig dat een vrouw eindelijk een hoofdrol krijgt in een superheldenfilm, maar het is wél een standaard origin story en een standaard from zero to hero film. Daarnaast is Captain Marvel ook nog eens een half uur voor het einde veel en veels te sterk waardoor het helemaal niet meer spannend is.

Kortom, standaard verhaal en totaal niet spannend.

Een tweede Captain Marvel zie ik dus ook totaal niet zitten. Phase 2 zal lang niet zo succesvol zijn als die eerste waarbij er ook standaard films werden afgeleverd, maar die wel gewoon vermakelijk en spannend waren en ook nog eens gewoon een slotfilm hadden die op en top entertainment was.

R3-X7

Avatar

@Popcultuurfreak, ik zeg helemaal niet dat ik het niet met hem eens ben. Maar hij brengt het alsof het een feit is, terwijl het zijn mening is.

Chrischzz

Avatar

Captain marvel was ok.
Niet meer dan dat.

De beste stukken waren dan wel de connecties tussen de rest van het Marvel universum en niet Cpt. Marvel zelf.
Het schiep iets meer duidelijkheid aan hoe Fury aan z'n ooglapje komt en de blauwe kubus en dat er wellicht een hoop Kree in het universum rondlopen enzo.

Frietgezicht

Avatar

Attentie mensen, voortaan bij ELK bericht vermelden dat wat je zegt een mening is en geen feit!
Anders denkt R3-X7 dat we feiten brengen.

Voorbeeld : - Star Wars The Rise of Skywalker viel tegen. (Dit kan niet meer!)
Wat mag wel? Dit :
- Star Wars The Rise of Skywalker vond ik tegenvallen.

Fout : R3-X7 is een halve tamme die teveel azijn drinkt

Goed : Ik vind R3-X7 een halve tamme die teveel azijn drinkt

R3-X7

Avatar

@Frietsmoelwerk, en ik vind jou een lul.

Frietgezicht

Avatar

Goed! Duidelijk een mening en geen feit, lekker bezig knul! Krulletje voor jou.

Mothercopper

Avatar

CM was absoluut bagger. Eerste film van Marcel die ik in de bios links heb laten liggen op advies van een vriend en boy oh boy wat had hij gelijk. Ik heb de film in FF modus bekeken en nog steeds verspilde 30 minuten. Niks verfrissends

ShaoKahn

Avatar

Capt Marvel een succes? Welke alternatieve wereld moet dat zijn dan? Die films is net zo'n grote clusterfuck als de SW sequels

Master Of Films

Avatar

ShaoKahn "Capt Marvel een succes? Welke alternatieve wereld moet dat zijn dan?"
Financieel succes. 152 milj dollar budget. 1,13 miljard wereld boxoffice. Helaas is dat geen alternatieve wereld, maar onze wereld Smiley face Een wereld waarin het bioscooppubliek zich gedragen als kritiekloze zombies .

Helaas werd Captain Mary Sue ook rated Fresh op RT. Average Rating: 6.8/10, Fresh: 394, Rotten: 109. Wat heeft dranken Disney heeft geschonken tijdens die crities screenings mag Joost weten, maar het had een effect gehad.

Sharky13

Avatar

@Friet, ik kan toch altijd heerlijk om jouw comments lachen. Keep up the good work Smiley face

En oh ja, ik vond Captain Marvel een zeer matige film (zo doe ik het goed toch ? is een mening, geen feit haha )

Frietgezicht

Avatar

^ Goed zo, jij ook een vinkje maat, anders krijgen we een boze R3-X7 Smiley face

McKentin

Avatar

Gewoon helemaal schrappen!

NieuwsFilm

meest populair