Featured

5 politieduo's die bijna net leuk zijn als Mike Lowrey en Marcus Burnett in 'Bad Boys For Life'

Terwijl ze elkaars bloed soms wel kunnen drinken, lossen deze tweetallen altijd netjes de zaak op.

door Timothy van Damme om 07:56 in Featured
De zogeheten Buddy Cop Movie is bijna een genre op zich. En deze vorm van actiecomedy blijft onverminderd populair, getuige de terugkeer van Will Smith en Martin Lawrence in Bad Boys For Life. Twee tegenpolen die elkaar eerst niet kunnen uitstaan, maar langzaam naar elkaar toegroeien en samen een enorme zaak oplossen. Het lijkt een simpel gegeven, dus het is geen wonder dat er een hoop goede voorbeelden zijn. We beperken ons hier tot vijf duo's.

Morton Schmidt en Greg Jenko
Als formules uitgekauwd zijn, kun je natuurlijk altijd de rollen omdraaien. In 21 Jump Street is het dan ook niet de stoere, gespierde Jenko die de lakens uitdeelt tijdens een geheime missie op een school. Die taak gaat naar zijn nerdy partner Schmidt. De tijden zijn duidelijk veranderd. Hoewel deze film zich niet al te serieus neemt - zo zijn de agenten véél te oud om undercover te gaan op een middelbare school - geeft het een frisse kijk op het genre.

Nicholas Angel en Danny Butterman
Zoals regisseur Edgar Wright en acteurs Simon Pegg en Nick Frost met Shaun Of The Dead al hadden bewezen, kunnen zij uitstekend een filmgenre parodiëren en tóch een geweldige film in datzelfde genre afleveren. In Hot Fuzz is dat niet anders. Een streberige agent wordt in een rustig dorpje geplaatst om niemand tot last te zijn. Maar samen met zijn nieuwe partner, die liever lui dan moe is, stuit hij op een complot dat verregaande gevolgen heeft.

Yang Naing Lee en James Carter
Toen het genre ver over zijn hoogtepunt was, besloot actieheld Jackie Chan een laatste keer te proberen om door te breken in Amerika. En met succes! Rush Hour werd een enorme hit, niet in de laatste plaats door de chemie met grappenmakerChris Tucker. De tagline was dan ook The Fastest Hands In The East Meet The Biggest Mouth In The West.

Martin Riggs en Roger Murtaugh
Een klassieker in het Buddy Cop genre: een oude rechercheur die bijna met pensioen gaat, wordt gekoppeld aan een jonge, losgeslagen agent. Deze laatste is fantastisch in zijn werk, maar na de dood van zijn vrouw is hij in een pad van (zelf)vernietiging geslagen. De twee groeien tijdens het verloop van Lethal Weapon - uiteraard - naar elkaar toe en ze doeken en passant een enorme drugshandel op. Hoewel Murtaugh een welgemeende "I'm too old for this shit!" verzucht, kwamen en drie vervolgen.

Jack Cates en Reggie Hammond
Er waren natuurlijk al eerder films waarin twee uitersten moesten samenwerken, maar het was 48 Hrs. die het genre opnieuw uitvond door er een flinke dosis humor aan toe te voegen. Er was in 1982 niemand stoerder dan Nick Nolte en niemand grappiger dan Eddie Murphy, die zijn filmdebuut maakt. Zij vormen een perfect duo als de immer ruziënde agent Jack Cates en overvaller Reggie Hammond. De laatste is dus strikt genomen geen agent, maar gezien zijn hulp om een gevaarlijke politiemoordenaar te stoppen, vergeven we hem dat graag.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Brein8998

Avatar

Nick Wilde en Judy Hopps

milo007

Avatar

Bill hader en Seth Rogen in Superbad

milo007

Avatar

Bill hader en Seth Rogen in Superbad

Moviemagic

Avatar

De beste is nog Martin Riggs en Roger Murtaugh.

Frietgezicht

Avatar

Aangezien FT ook vals speelt met die laatste zou ik 1 van de eerste koppels vervangen door Willis en Jackson in Die Hard 3.

Master Of Films

Avatar

Geen vermelding van White Chicks, Tango & Cash, The Other Guys of National Lampoon's Loaded Weapon 1? Tellen Dragnet, Starsky & Hutch, CHiPs & Miami Vice dan ook mee. Wat dacht je van Alien Nation of Bright? Anders K-9 en Turner & Hooch.

We beperken ons hier tot vijf duo's
ohhhh....

Jaws

Avatar

Martin Riggs en Roger Murtaugh waren echt de beste. super films om naar te kijken.

ridjieddo

Avatar

I'm gettin too old for this shit. Lethal Weapon ftw

Coach Boone

Avatar

Warrr whoo yeahhh where is it good for, absolutely nothing
- Rush Hour????????

Civilian Supreme

Avatar

Word het op een goede manier gedaan blijft het toch erg leuk. Bij het duo Hobbs en Shaw is het volledig mislukt.

Binnenkort de Lethal weapon films maar weer eens kijken, hun interactie is gewoon geweldig.
Zelfs de 4e vond ik leuk, prachtig hoe ze het op het einde samen opnemen tegen Jet li.
Best on screen duo....check.

Als duo waren Bruce Willis en Samuel l Jackson in Die hard ook geweldig. Echt jammer dat ze daar niet meer mee gedaan hebben in een vervolg.
Zeus die bijvoorbeeld getuige is van een moordaanslag in Harlem waarbij hij iedereen achter zich aan krijgt tot aan de FBI aan toe en zich tot Maclane wend.
Komen ze samen terecht in een vuil spelletje van corrupte FBI agenten.
Hoeft ook allemaal niet zo grootschalig.
Sorry, ik dwaal af.

NieuwsFilm

meest populair