5 politieduo's die bijna net leuk zijn als Mike Lowrey en Marcus Burnett in 'Bad Boys For Life'

5 politieduo's die bijna net leuk zijn als Mike Lowrey en Marcus Burnett in 'Bad Boys For Life'

Terwijl ze elkaars bloed soms wel kunnen drinken, lossen deze tweetallen altijd netjes de zaak op.

De zogeheten Buddy Cop Movie is bijna een genre op zich. En deze vorm van actiecomedy blijft onverminderd populair, getuige de terugkeer van Will Smith en Martin Lawrence in Bad Boys For Life. Twee tegenpolen die elkaar eerst niet kunnen uitstaan, maar langzaam naar elkaar toegroeien en samen een enorme zaak oplossen. Het lijkt een simpel gegeven, dus het is geen wonder dat er een hoop goede voorbeelden zijn. We beperken ons hier tot vijf duo's.




Bekijk de afbeelding
Morton Schmidt en Greg Jenko
Als formules uitgekauwd zijn, kun je natuurlijk altijd de rollen omdraaien. In 21 Jump Street is het dan ook niet de stoere, gespierde Jenko die de lakens uitdeelt tijdens een geheime missie op een school. Die taak gaat naar zijn nerdy partner Schmidt. De tijden zijn duidelijk veranderd. Hoewel deze film zich niet al te serieus neemt - zo zijn de agenten véél te oud om undercover te gaan op een middelbare school - geeft het een frisse kijk op het genre.




Bekijk de afbeelding
Nicholas Angel en Danny Butterman
Zoals regisseur Edgar Wright en acteurs Simon Pegg en Nick Frost met Shaun Of The Dead al hadden bewezen, kunnen zij uitstekend een filmgenre parodiëren en tóch een geweldige film in datzelfde genre afleveren. In Hot Fuzz is dat niet anders. Een streberige agent wordt in een rustig dorpje geplaatst om niemand tot last te zijn. Maar samen met zijn nieuwe partner, die liever lui dan moe is, stuit hij op een complot dat verregaande gevolgen heeft.




Bekijk de afbeelding
Yang Naing Lee en James Carter
Toen het genre ver over zijn hoogtepunt was, besloot actieheld Jackie Chan een laatste keer te proberen om door te breken in Amerika. En met succes! Rush Hour werd een enorme hit, niet in de laatste plaats door de chemie met grappenmakerChris Tucker. De tagline was dan ook The Fastest Hands In The East Meet The Biggest Mouth In The West.




Bekijk de afbeelding
Martin Riggs en Roger Murtaugh
Een klassieker in het Buddy Cop genre: een oude rechercheur die bijna met pensioen gaat, wordt gekoppeld aan een jonge, losgeslagen agent. Deze laatste is fantastisch in zijn werk, maar na de dood van zijn vrouw is hij in een pad van (zelf)vernietiging geslagen. De twee groeien tijdens het verloop van Lethal Weapon - uiteraard - naar elkaar toe en ze doeken en passant een enorme drugshandel op. Hoewel Murtaugh een welgemeende "I'm too old for this shit!" verzucht, kwamen en drie vervolgen.




Bekijk de afbeelding
Jack Cates en Reggie Hammond
Er waren natuurlijk al eerder films waarin twee uitersten moesten samenwerken, maar het was 48 Hrs. die het genre opnieuw uitvond door er een flinke dosis humor aan toe te voegen. Er was in 1982 niemand stoerder dan Nick Nolte en niemand grappiger dan Eddie Murphy, die zijn filmdebuut maakt. Zij vormen een perfect duo als de immer ruziënde agent Jack Cates en overvaller Reggie Hammond. De laatste is dus strikt genomen geen agent, maar gezien zijn hulp om een gevaarlijke politiemoordenaar te stoppen, vergeven we hem dat graag.

NieuwsFilm

meest populair