'Bad Boys For Life' is een kaskraker en zet record na record neer

'Bad Boys For Life' is een kaskraker en zet record na record neer

En waarom zat een scène uit de trailer niet in de uiteindelijke film?

Fans hebben er jaren op moeten wachten, maar inmiddels is Bad Boys For Life een feit en dat zullen de theaterkassa's weten ook. Amper 2 weken na diens release staan er al meerdere mijlpalen op de glorieuze terugkeer van Will Smith en Martin Lawrence.

Het begon op de premièredag waar de film maar liefst $6,4 miljoen dollar in het laatje bracht en daarmee Clint Eastwoods recordhouder American Sniper (2014) van de troon stootte. Vervolgens werden de verwachtingen voor het hele eerste weekend ruimschoots overtroffen met een opbrengst van $68 miljoen dollar (waar $40 miljoen dollar geschat was) en hierdoor werd het record voor "beste opening in januari" gepakt.

Inmiddels staat de actieknaller op $120 miljoen dollar in de Verenigde Staten en $215 miljoen dollar wereldwijd en dat is een heuse prestatie, zeker voor een titel die pas 2 weken draait en zeker voor een titel die uitkomt in januari. Kortom, de eerste blockbuster van het jaar is in de maak en de snelle pre-productie van deel 4 lijkt meer dan terecht.

*Hieronder volgt misschien een lichte spoiler*

Als je de film gezien hebt, is het je opgevallen of heb je je er amper aan gestoord. In de trailer (01:36) zit een scène waarbij Mike & Marcus door een winkelcentrum scheuren. Dat stukje heeft de eindmontage helaas niet gehaald. Regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah vertellen waarom:


"Het werd te lang. Jerry (Bruckheimer, red.) en de studio's riepen continu 'Maak het spektakel korter en focus meer op de personages'. Deze mall-sequence was het laatste wat met pijn geschrapt werd".

De scène is echter wel in zijn geheel opgenomen en zal uiteraard op de verlengde Blu-Ray schijf terug te zien zijn. Bad Boys For Life draait momenteel volop in de Nederlandse bioscopen! Heb jij hem al bezocht?

NieuwsFilm

meest populair