Algemeen

'Bad Boys For Life' is een kaskraker en zet record na record neer

En waarom zat een scène uit de trailer niet in de uiteindelijke film?

door Arjen Rooseboom om 22:30 in Algemeen
Fans hebben er jaren op moeten wachten, maar inmiddels is Bad Boys For Life een feit en dat zullen de theaterkassa's weten ook. Amper 2 weken na diens release staan er al meerdere mijlpalen op de glorieuze terugkeer van Will Smith en Martin Lawrence.

Het begon op de premièredag waar de film maar liefst $6,4 miljoen dollar in het laatje bracht en daarmee Clint Eastwoods recordhouder American Sniper (2014) van de troon stootte. Vervolgens werden de verwachtingen voor het hele eerste weekend ruimschoots overtroffen met een opbrengst van $68 miljoen dollar (waar $40 miljoen dollar geschat was) en hierdoor werd het record voor "beste opening in januari" gepakt.

Inmiddels staat de actieknaller op $120 miljoen dollar in de Verenigde Staten en $215 miljoen dollar wereldwijd en dat is een heuse prestatie, zeker voor een titel die pas 2 weken draait en zeker voor een titel die uitkomt in januari. Kortom, de eerste blockbuster van het jaar is in de maak en de snelle pre-productie van deel 4 lijkt meer dan terecht.

*Hieronder volgt misschien een lichte spoiler*

Als je de film gezien hebt, is het je opgevallen of heb je je er amper aan gestoord. In de trailer (01:36) zit een scène waarbij Mike & Marcus door een winkelcentrum scheuren. Dat stukje heeft de eindmontage helaas niet gehaald. Regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah vertellen waarom:


"Het werd te lang. Jerry (Bruckheimer, red.) en de studio's riepen continu 'Maak het spektakel korter en focus meer op de personages'. Deze mall-sequence was het laatste wat met pijn geschrapt werd".

De scène is echter wel in zijn geheel opgenomen en zal uiteraard op de verlengde Blu-Ray schijf terug te zien zijn. Bad Boys For Life draait momenteel volop in de Nederlandse bioscopen! Heb jij hem al bezocht?

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mothercopper

Avatar

Maat van mij is geweest en die kwam teleurgesteld uit de bios. Hij zei,'13 in een dozijn, Hollywood bullshit actie, vergane glorie'.

Sand

Avatar

@Mothercopper, en jij luisterd altijd naar je maat? Smiley face
Iedereen weet wel dat dit geen films zijn met een diep verhaal en topacteer prestaties.. De vraag is of dit altijd moet? Mensen gaan ook naar de cinema om hun te ontspannen en plezier te hebben. Dat is juist de opset van Bad Boys altijd geweest. En veel andere mensen hebben blijkbaar een andere mening als je maat ;)

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Sand

Als een film tegenwoordig minder doet dan diep-filosofische vraagstukken opwerpen en kritiek leveren op de samenleving, is het tegenwoordig niks meer waard, dat weet je toch? Waar moeten al die pseudo-intellectuele criticasters anders over praten. Toch niet over de entertainmentwaarde zeker?

Master Of Films

Avatar

Wel leuk voor de Spielbergs uit Molenbeek dat ze (financieel) succes hebben gemaakt in Hollywood.

Colruiter

Avatar

Ik ken een presentator van een quiz-programma op VT4 die dit waarschijnlijk met lede ogen aanziet en al vreest voor alle moppen die op hem afgeschoten zullen worden bij het volgende seizoen van De slimste mens ter wereld.

Pemat66

Avatar

Zeer vermakelijke film, niets meer en niets minder.

RyaneWaldu

Avatar

Colcruiter
Erik Ban Looy zal innd afzien op vier (voorheen vt4)

UPictures

Avatar

Vond het een zeer leuke actiefilm!

NieuwsFilm

meest populair