Deze 6 nieuwe films zie je vanaf deze week in de bioscoop!

Weer veel moois en verrassends op het grote scherm.

De maand januari zit er weer bijna op en bracht tot op heden films als 1917 en Bad Boys For Live naar het witte doek. Aankomende woensdag en donderdag gaan er weer een flink aantal nieuwe films in première.

Naast onderstaande titels verschijnen het Belgische drama Muidhond en de Cinema Delicatessen-docu Truffel liefde. Naar welke van de genoemde nieuwe releases kijk jij het meeste uit?

Onze jongens in Miami

Regie: Johan Nijenhuis | Hoofdrollen: Jim Bakkum, Martijn Fischer en Eva van de Wijdeven

Na het succesvolle eerste deel uit 2016 keert Jim Bakkum terug in deze Nederlandse versie van Magic Mike. Jorrit is weer single en besluit samen met Bas een stripclub te openen in Miami. Uiteraard vliegt ook Thijs naar Miami, samen met de nieuwe stripper en collega-bouwvakker Boris. Ze moeten flink aan de bak, want de club blijkt een bouwval te zijn.


The Whistlers

Regie: Corneliu Porumboiu | Hoofdrollen: Vlad Ivanov, Catrinel Marlon en Rodica Lazar

De Romeense misdaadkomedie La Gomera wist de afgelopen tijd hoge ogen te gooien en was genomineerd voor de Palme d'Or tijdens het Cannes Film Festival in 2019. De film vertelt het verhaal over de Roemeense agent Cristi (Vlad Ivanov) die in La Gomera op de Canarische Eilanden aankomt. Hij wordt verwelkomd door Gilda (Catrinel Marlon), de vrouw op wie hij verliefd is, en leert de lokale fluitgeluidjes om de gevangene Zsolt te helpen ontsnappen. Zsolt is namelijk de enige persoon die weet waar zich een grote som geld bevindt.


Weathering with You

Regie: Makoto Shinkai | Hoofdrollen: Kotaro Daigo, Nana Mori en Sei Hiraizumi

Deze anime van Makoto Shinkai, met de originele titel Tenki no ko, is een favoriet onder de liefhebbers. Weathering with You wordt regelmatig in één adem genoemd met Spirited Away en Millennium Actress. In de anime ontmoeten we scholier Hodaka Morishima die verhuist naar Tokio, zonder geld en ontbrekende sociale contacten. Hodaka vindt uiteindelijk een baan als schrijver voor een occult tijdschrift. In een hoek van de drukke stad ontmoet hij het jonge meisje Hina Amano met bovennatuurlijke krachten.


Gretel & Hansel

Regie: Oz Perkins | Hoofdrollen: Alice Krige, Sophia Lillis en Ian Kenny

Deze horrorfilm leent uiteraard een groot deel van het plot van Hans en Grietje. Het verhaal verloopt echter nog gruwelijker dan in het sprookje. De synopsis: In een periode waarin de pest heerst en er sprake is van hongersnood verlaten Hans en zijn oudere zus Grietje hun huis. Tijdens hun reis stuiten ze op een vriendelijke jager. Later ontmoeten ze de oudere vrouw Holda. Zij geeft de jonge kinderen onderdak, maar heeft hiervoor zo haar eigen obscure redenen.



Lees ook:
DIT ZIJN DE GROOTSTE FILMS VAN 2020



NieuwsFilm

meest populair