'Birds of Prey' niet echt verbonden met James Gunns 'The Suicide Squad'

'Birds of Prey' niet echt verbonden met James Gunns 'The Suicide Squad'

Al maken beide films natuurlijk wel deel uit van DC's universum.

Nee, Birds of Prey is nauwelijks verbonden met James Gunns The Suicide Squad. Dat vertelt producente Sue Kroll in een nieuw interview. Buiten de 'organische connecties', staan beide films op zichzelf.

"Deze film is ontworpen als een opzichzelfstaande titel, net als James' film", vertelt Kroll. "Maar aangezien de wereld de wereld is, zijn er wel interessante, organische connecties tussen deze films, maar er was verder geen consultatie tussen de filmmakers onderling".

Waarom sluiten de twee films niet op elkaar aan? Dat is toch het idee van een gedeeld filmuniversum? "Dat komt mede doordat James pas veel later met zijn opnames begon, eigenlijk op het moment dat wij al bijna klaar waren", legt Kroll verder uit. "Vandaar dat de films zo onafhankelijk van elkaar zijn ontwikkeld".

Geschiedenis weggevaagd?
Het wordt dan ook interessant om te zien hoe Gunn Suicide Squad-lid Harley Quinn (Margot Robbie) precies in zijn verhaal heeft verwerkt. Kroll lijkt te zeggen dat Gunns reboot van Suicide Squad uit 2016 de gebeurtenissen uit Birds of Prey minder of meer zal negeren.


Birds of Prey is vanaf 6 februari in de Nederlandse bioscopen te zien!

NieuwsFilm

meest populair