'Birds of Prey' op weg naar zwakste start in 'DCEU'

'Birds of Prey' op weg naar zwakste start in 'DCEU'

Margot Robbie's Harley Quinn vanaf nu op het witte doek.

De DC-film Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) gaat komende dagen wereldwijd in première en zoals bijna gebruikelijk bepaalt de opbrengst in het eerste Noord-Amerikaanse weekend of de film een succes is. De huidige voorspellingen zijn prima, maar Birds of Prey lijkt wel op weg naar de zwakste start in het DC Extended Universe.

De afgelopen jaren heeft het zogenaamde DCEU de nodige klappen moeten verwerken en de hype rond de films is zeker niet zo groot als bij de films in het Marvel Cinematic Universe. Warner Bros. doet er nu alles aan de reeks succesvol(ler) te maken en lijkt prijzige nieuwe projecten als Wonder Woman 1984 af te gaan wisselen met verhoudingsgewijs goedkopere titels.

R-rated Birds of Prey
Birds of Prey kostte 'slechts' $75 miljoen om te maken. Dat is $100 miljoen minder dan het budget van Suicide Squad uit 2016, waarin Margot Robbie's Harley Quinn debuteerde. De eerste R-rated DCEU-film hoeft daarom ook geen start te hebben van zo'n $100 miljoen in het eerste Noord-Amerikaanse weekend.




Volgens The Hollywood Reporter komt de film in de States waarschijnlijk uit op een premièreweekend van zo'n $50 miljoen en dat is enkele miljoenen minder dan de opbrengst van Shazam! ($53,5 miljoen) en ruim onder de score van Aquaman ($67,9 miljoen). Wereldwijd lijkt de teller van Birds of Prey na dit weekend op zo'n $110 a 120 miljoen te staan.

NieuwsFilm

meest populair