4 gave scifi-films die gewoon op Disney+ staan!

Deze scifi films zijn zeker de moeite waard.

Met vooral films van Pixar, Lucasfilm en Marvel staan er veel "dezelfde" films op Disney+. De zender heeft echter ook een aantal losstaande films online staan. Hieronder vier gave - zeker niet onomstreden - scifi-films die gewoon op Disney+ staan.

Tron: Legacy (2010)

Regie: Joseph Kosinski | Hoofdrollen: Jeff Bridges, Garrett Hedlund, Olivia Wilde

Deze scifi-film volgt op het eerste deel Tron (ook te zien op Disney+) uit begin jaren 80. Met opnieuw Jeff Bridges weer in een hoofdrol moest een compleet nieuwe cast een nieuwe filmreeks starten. Dit lukte echter niet aangezien een geplande tweede vervolgfilm nooit van de grond is gekomen. Wie weet dat Disney+ hier komende jaren verandering iets aan doet.



Avatar (2009)

Regie: James Cameron | Hoofdrollen: Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Sam Worthington

Met het verkrijgen van 20th Century Fox is Disney ook eigenaar van de Avatar-franchise. Met vier films in ontwikkeling en verschillende aanvullingen in de pretparken komt dit goed uit. Tevens zette Disney de eerste Avatar-film gelijk op Disney+ en kunnen de fans non-stop genieten van het grootse avontuur in Pandora. Avatar 2 moet in december 2021 in de bioscoop verschijnen.



Project T / Tomorrowland (2013)

Regie: Brad Bird | Hoofdrollen: Britt Robertson, George Clooney, Raffey Cassidy

Deze scifi-film is gebaseerd op één van de themaparken in de Disney-pretparken. Met een enorm budget, Pixar-regisseur Brad Bird en de grote ster George Clooney in een hoofdrol moest dit een enorme blockbuster worden. Dit lukte echter niet. De film over de alternatieve dimensie Tomorrowland flopte, maar kent ook zeker liefhebbers.



John Carter (2012)

Regie: Andrew Stanton | Hoofdrollen: Taylor Kitsch, Lynn Collins, Thomas Haden Church

Net als Tomorrowland werd deze enorm prijzige blockbuster geen succes. Ook deze film werd geregisseerd door een Pixar-kopman en Taylor Kitsch moest de titelheld de juiste invulling geven. Ondanks een wisselend ontvangst, wist de film de afgelopen jaren in waardering te stijgen en is er zelfs een roep om het gecancelde vervolg John Carter: The Gods of Mars. Wie weet een ander mooi project voor Disney+.



NieuwsFilm

meest populair