Featured

4 gave scifi-films die gewoon op Disney+ staan!

Deze scifi films zijn zeker de moeite waard.

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Met vooral films van Pixar, Lucasfilm en Marvel staan er veel "dezelfde" films op Disney+. De zender heeft echter ook een aantal losstaande films online staan. Hieronder vier gave - zeker niet onomstreden - scifi-films die gewoon op Disney+ staan.

Tron: Legacy (2010)

Regie: Joseph Kosinski | Hoofdrollen: Jeff Bridges, Garrett Hedlund, Olivia Wilde

Deze scifi-film volgt op het eerste deel Tron (ook te zien op Disney+) uit begin jaren 80. Met opnieuw Jeff Bridges weer in een hoofdrol moest een compleet nieuwe cast een nieuwe filmreeks starten. Dit lukte echter niet aangezien een geplande tweede vervolgfilm nooit van de grond is gekomen. Wie weet dat Disney+ hier komende jaren verandering iets aan doet.Avatar (2009)

Regie: James Cameron | Hoofdrollen: Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Sam Worthington

Met het verkrijgen van 20th Century Fox is Disney ook eigenaar van de Avatar-franchise. Met vier films in ontwikkeling en verschillende aanvullingen in de pretparken komt dit goed uit. Tevens zette Disney de eerste Avatar-film gelijk op Disney+ en kunnen de fans non-stop genieten van het grootse avontuur in Pandora. Avatar 2 moet in december 2021 in de bioscoop verschijnen.Project T / Tomorrowland (2013)

Regie: Brad Bird | Hoofdrollen: Britt Robertson, George Clooney, Raffey Cassidy

Deze scifi-film is gebaseerd op één van de themaparken in de Disney-pretparken. Met een enorm budget, Pixar-regisseur Brad Bird en de grote ster George Clooney in een hoofdrol moest dit een enorme blockbuster worden. Dit lukte echter niet. De film over de alternatieve dimensie Tomorrowland flopte, maar kent ook zeker liefhebbers.John Carter (2012)

Regie: Andrew Stanton | Hoofdrollen: Taylor Kitsch, Lynn Collins, Thomas Haden Church

Net als Tomorrowland werd deze enorm prijzige blockbuster geen succes. Ook deze film werd geregisseerd door een Pixar-kopman en Taylor Kitsch moest de titelheld de juiste invulling geven. Ondanks een wisselend ontvangst, wist de film de afgelopen jaren in waardering te stijgen en is er zelfs een roep om het gecancelde vervolg John Carter: The Gods of Mars. Wie weet een ander mooi project voor Disney+.12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

basco

Avatar

Welke 4 gave scifi-films bedoelen jullie dan, want hierboven zie ik ze toch echt niet staan.

Rutherford

Avatar

John Carter was een flop, maar ik vond die best goed.

STYD

Avatar

Tron Legacy was wel tof. Soundtrack is ook vet. Maar de overige drie vielen wel tegen. Avatar heb ik nooit leuk gevonden, en de andere twee leuk voor op een zondagmiddag als er niets te doen is

Coola

Avatar

^^^ Sowieso zijn Tron Legacy en John Carter toffe films

Master Of Films

Avatar

Ik zal maar niks zeggen over Avatar Smiley face

Tomorrowland was wel aardig, maar kwam niet geheel goed uit de verf. Iig had deze film wel een goeie cast, met name de leuke dame Britt Robertson, en acteertoppers George Clooney & Hugh Laurie.

Niets meer dan lof voor John Carter & Tron: Legacy. Smiley face
Als het om IMAX 3D gaat dan vond ik Tron: Legacy trouwens veel mooier en beter bewerkt voor IMAX 3D dan Avatar. Geen enkele andere film bereikte die hoge IMAX kwaliteit wat Tron: Legacy behaalde.

Maac

Avatar

Mijn hemel wat een armoede.

Movie-goer

Avatar

Bovenstaande allemaal gezien. Wat mij betreft ontstijgt alleen Avatar de middelmaat.

Een echt goede vergeten scifi film uit de jaren '80 is Outland met Sean Connery en Peter Boyle. Daar mogen ze wel een remake van maken.

Vleeshaak

Avatar

Geloof dat veel Marvel films ook scifi zijn...

horizon

Avatar

The Black Hole

rainking

Avatar

Tomorrowland vind ik een hele leuke film. Jammer dat-ie geflopt is, maar zolang ik 'm zelf goed vind, is dat eigenlijk nog geeneens zo belangrijk.

Sunspot

Avatar

Lol, allemaal niks aan

Rickb

Avatar

Avatar was echt een dun verhaal. Tron legacy kan niet tippen aan Tron. John Carter was wel aardig. Project T is iedereen wel weer vergeten.

NieuwsFilm

meest populair