Box office-start 'Harley Quinn: Birds of Prey' is slechtste sinds DC's 'Jonah Hex'

Financieel doet de DC-film het niet goed.

Met wereldwijd ruim $80 miljoen aan opbrengst was het eerste weekend van de DC-film Harley Quinn: Birds of Prey geen doorslaand succes. Recente DC-films deden het namelijk een stuk beter. Verleden jaar stond het iets duurdere Shazam! na één weekend op bijna $160 miljoen en het iets goedkopere Joker noteerde in het premièreweekend zelfs $234,0 miljoen.

Als er naar de zwakste premièreweekenden van de moderne DC-films wordt gekeken, dan komen we al snel uit op titels als Green Lantern uit 2011 en Jonah Hex uit 2010. Beide films bleken enorme flops.

Green Lantern & Jonah Hex
In de States haalde de film met Ryan Reynolds zo'n $53 miljoen op in het eerste weekend en noteerde uiteindelijk mondiaal slechts $220 miljoen bij een productiebudget van $200 miljoen. De Jonah Hex-film opende in de States met een kleine $6 miljoen en eindigde wereldwijd op $11 miljoen bij een productiebudget van $47 miljoen.




Een enorme flop zal Birds of Prey met Margot Robbie vermoedelijk niet worden, al komen er komende periode ook genoeg nieuwe films uit. BoP moet naar verluidt zo'n $250 miljoen ophalen om uit de kosten te komen.

NieuwsFilm

meest populair