Algemeen

Box office-start 'Harley Quinn: Birds of Prey' is slechtste sinds DC's 'Jonah Hex'

Financieel doet de DC-film het niet goed.

door Bram de Groot om 06:00 in Algemeen
Met wereldwijd ruim $80 miljoen aan opbrengst was het eerste weekend van de DC-film Harley Quinn: Birds of Prey geen doorslaand succes. Recente DC-films deden het namelijk een stuk beter. Verleden jaar stond het iets duurdere Shazam! na één weekend op bijna $160 miljoen en het iets goedkopere Joker noteerde in het premièreweekend zelfs $234,0 miljoen.

Als er naar de zwakste premièreweekenden van de moderne DC-films wordt gekeken, dan komen we al snel uit op titels als Green Lantern uit 2011 en Jonah Hex uit 2010. Beide films bleken enorme flops.

Green Lantern & Jonah Hex
In de States haalde de film met Ryan Reynolds zo'n $53 miljoen op in het eerste weekend en noteerde uiteindelijk mondiaal slechts $220 miljoen bij een productiebudget van $200 miljoen. De Jonah Hex-film opende in de States met een kleine $6 miljoen en eindigde wereldwijd op $11 miljoen bij een productiebudget van $47 miljoen.
Een enorme flop zal Birds of Prey met Margot Robbie vermoedelijk niet worden, al komen er komende periode ook genoeg nieuwe films uit. BoP moet naar verluidt zo'n $250 miljoen ophalen om uit de kosten te komen.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SciFiFanaat

Avatar

De "promotie" heeft deze film uiteindelijk de das omgedaan.
Ewan McGregor met z`n constante gezwam over misogyny en de marketing...niet gemaakt voor blanken mannen! En wie krijgt de schuld voor de lage opbrengst? Juist...
Hopelijk laat Black Widow in mei zien dat het ook anders kan.

Master Of Films

Avatar

+1 SciFiFanaat Smiley face
Jij snapt het.

En het is precies hetzelfde geval als met Charlie's Angels. Elizabeth Banks gaf ook de schuld aan de mannen vanwege de flop. Dat terwijl ze daarvoor beweerde dat Charlie's Angels niet voor hun bedoeld was. Ook niet geheel toevallig zijn alle mannen (op 1 na!) gewoon dom of is een klootzak. De enige man dat nog als een echte persoon wordt behandeld in de Charlie's Angels film heeft helaas een kleine rol en eindigt als een dooie.

De ironie is dat er meer Amerikaanse vrouwen naar "mannen film" Rambo zijn gegaan dan naar Charlie's Angels. Wat betreft Charlie's Angels. Je kan veel beter Charlie's Angels 2000 gaan kijken. Niks eministische poltieke agenda, maar gewoon fun!

Ik hoop ook dat Black Widow & WW84 laten zien dat het anders kan. Ik heb wel vertrouwen in deze films. Een groot voordeel van beide heldinnen. Dankzij eerdere films hebben ze een character arc ontwikkeld. Hierdoor hebben ze ook hun gebreken gekregen. En zo hoort het ook!

eltorro

Avatar

Wel jammer dat ze de review embargo zo flak voor de release hebben vrij gegeven. Het had de film misschien beter gedaan als ze dit veel eerder hadden vrij gegeven.

Deadalus-SG

Avatar

Ik ben destijds halverwege afgehaakt bij Suïcide Squad. Deed me niks die film, eigenlijk is dat de reden dat ik Birds of Prey ooit wel eens een keer op het kleine scherm ga zien. Ik verwacht er niks van.... Geen idee of dat deze film recht doet...

Moviewheels

Avatar

Teveel gehyped door gehypte "producenten".......

Mothercopper

Avatar

Ben blij dat het bagger is en ik had ook niet anders verwacht

eltorro

Avatar

@Mothercopper: Dat is een rare reactie, je hoopt dus dat de films die je kijkt tegenvallen.

Artificialis

Avatar

De populariteit van Margot Robbie's Harley Quinn is ernstig overschat. Eerlijk gezegd hoor ik er ook nooit iemand over. Jared Leto's Joker inruilen voor een meidengroepje is het doodvonnis voor dit project geweest.

Mothercopper

Avatar

@eltorro. Wel goed lezen hoor! Je kan niet uit mijn tekst herleiden dat ik deze film heb gezien. Ik schrijf dan ook dat ik blij ben dat de film het financieel slecht doet en daarmee mijn verwachtingen werden bevestigd.

eltorro

Avatar

@Mothercopper: Vandaar mijn laatste zin, ik had al zo'n vermoeden dat je de film geen eens had gezien. Maakt je reactie alleen maar vreemder, misschien de film eerst maar eens zien voordat je hoopt dat de film flopt. Al heb ik zo'n vermoeden dat je de film dan toch al bevooroordeeld kijkt. Zonde dat je je verwachtingen koppelt aan box office succes, er zijn zoveel goede films te vinden met lage box office opbrengsten.

lamoteg

Avatar

Het enige die uitstraalde aan Harley Quinn bij suicide squad was haar schaarse (skimpy) outfit. En niets meer...

Blablazer

Avatar

Ik haal de film zeker op Bluray groot fan van Margot. Ik heb geen probleem met films die wat meer voor het vrouwelijke publiek zijn.

Maar dat kunnen ze ook doen zonder dat gezeur over mannen. Maar laten we eerlijk een groot gedeelte hier hoopt zoiezo dat een film met vrouwen in de
hoofdrol flopt.

En het is gewoon zo het overgrote gedeelte is gericht aan de blanke man zeker met superhelden. Ik hoop alleen dat ze het anders gaan oplossen.

Maak eens een nieuwe originele superheld of heldin van een andere afkomst of sexualiteit maar bedrijven als Disney/Marvel willen daar geen tijd of moeite insteken.

En voor alle zeurpieten hier die daar moeite mee hebben ja niet alles hoeft een bepaald publiek gemaakt te worden er zijn meer mensen in de wereld.

En waarom altijd in promoties mensen boos maken je weet het de scène heeft
nu eenmaal een groot gedeelte blanke mannen.

Blablazer

Avatar

@Master Of Films Bij James Bond heb je ook een bepaalde indeling. Vrouwen worden voor 95% ook als hulpeloze figuren neergezet. Als dat nu echt een reden is om geen film te kijken dan ben je gewoon kansloos.

NieuwsFilm

meest populair