Algemeen

Gave foto's uit (verwijderde) scènes 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

De Star Wars-film ziet er zo wel erg gaaf uit.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Een wereldwijde opbrengst van bijna 1,1 miljard dollar zou voor bijna iedere film een waanzinnige score zijn. Voor een Star Wars-film lijkt het bedrag toch wat mager, zeker als het gaat om de film die de complete Skywalker Saga afrondt. Toch is Star Wars: The Force Awakens op deze score blijven steken.

Het lijkt erop dat de negende Saga-film flink heeft geleden onder de kritiek op Star Wars: The Last Jedi (2017) en Solo: A Star Wars Story (2018). Ook de film zelf werd flink aangepakt, vooral door de critici. Nu is er de roep om de release van een mogelijk bestaande drie uur durende director's cut van The Rise of Skywalker.

Gave foto's uit Star Wars IX
Hieronder zie je een reeks foto's en enkele van deze komen uit scènes die zijn geschrapt uit de bioscoopversie van de negende film in de Skywalker Saga. Er wordt een (nieuwe) blik gegeven op personages als Kylo Ren (Adam Driver), Rey (Daisy Ridley), Rose Tico (Kelly Marie Tran), Zorii Bliss (Keri Russell) en de Knight of Ren. Naar verwachting verschijnt The Rise of Skywalker in mei op schijf.16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Meer Rose Tico!!!

Master Of Films

Avatar

Ik had beter naar Cats kunnen gaan. Dan had ik waarschijnlijk meer lol gehad.

Nature

Avatar

Het camerawerk was zeker wel goed.

GreenHornet

Avatar

ik kan dit niet meer aanzien

Onderdoor

Avatar

Foto's zien er veel beter uit dan de film.

247movies

Avatar

Foto's zijn niet veel bijzonders. Maar nog belangrijker, die amateuristische fout in de inleiding van het artikel wat al meer als 2uur niet is gezien of aangepast. Mag toch verwachten dat jullie de juiste filmtitels gebruiken in een artikel.

jordicraft

Avatar

MoF ga jij nog wat doen met je leven?

Popcultuurfreak

Avatar

Hoe komt het dat er met zoveel gave concept art en foto's worden released? Wat is mis gegaan met deze film?
Van alles blijkbaar.

Master Of Films

Avatar

jordicraft ga jij nog wat doen met je leven?

Pronk47

Avatar

Ik leest hier toch veel kritiek op de film(het is gewoon een leuke film)maar als je kritiek weg het dan wel uit waarom.

Malloy de Beer

Avatar

@Pronk47
Er zit genoeg fouten in de film. Of beter gezegd: teleurstellingen.
Maar dat verwijt ik vooral Chris Terrio.
Bepaalde ideeën wat wel prima waren konden beter uitgewerkt worden.
Ondanks alles is het wel een echte Star Wars film en zit het visueel prima in elkaar en heeft het genoeg dingen om van te houden, de grootste klagers vind ik vaak wat overdrijven gezien het feit dat Star Wars altijd een beetje raar is geweest en nooit waterdicht goed kwa plots, twists en scripts.
Het was vooral het magische gevoel van de orginele films die het zo populair en goed maakte.
Zo populair dat het blijkbaar ineens als heilige films worden behandeld en of dat de nieuwe films tienvoudig keer slechter zijn.
In mn ogen ging het bij SW nooit om of het slecht of goed was, maar of het amuserend is.
Zo vind ik o.a. dat Leia de zus is van Luke amuserend slecht, ook de Jabba de Hutt stuk uit episode 6 lijkt geschreven door twaalf pubers en de Lightsaber duel tussen Vader en Kenobi vind ik net zo spannend als kijken hoe gras groeit.
Ook die films zitten vol met spelfouten om het zo te zeggen, mja het is orgineel dus is het de beste he. Zo is de eerste iPhone natuurlijk ook nog steeds tien keer zo beter dan de iPhone 11 Pro Max....

Zoeken naar logica in Star Wars is voor de mensen zonder fantasie.
Als ik een logische en realistische trilogie wil zien kijk ik wel naar The Godfather-trilogie.
Ik kan meerdere klachten over Rise begrijpen, maar het is jammer dat het lijkt of niemand meer ergens gewoon van kan genieten.
Of een film nou klote is of geweldig, je leven verandert niet.

Filmhead

Avatar

Dat is een leuke maar wel erg rationale mening, vind ik dan weer. Als een film te snel dingen overslaat, niet de Hero’s journey aflegt, geen synpathie opwekt of belangen goed neerzet, is de aandacht van veel mensen weg. Dat is helaas gebeurd nu bij velen. Alles wat raar is mag van mij gebeuren in een film, zolang de alibi, de opbouw klopt.

SteefL

Avatar

Ummm The Force Awakens is helemaal niet de film die de saga afrondt...

Master Of Films

Avatar

Malloy de Beer "mja het is orgineel dus is het de beste he."
En weet je waarom ze de beste zijn. Er zit tenminste een verhaal lijn in i.t.t. Rise. Daarom zijn ze ook zo amuserend voor mij dan. Alles wat ik hier in deze post schrijf, is mijn persoonlijke visie. Anderen (inclusief jezelf) zullen hier vast anders over na gaan denken.

Malloy de Beer "Zo vind ik o.a. dat Leia de zus is van Luke amuserend slecht"
Hier ben ik wel eerlijk in. Ik prijs de heilige OT de hemel in. Maar Leia als zus van Luke is zeker een vervelende stukje dat bij de nekharen is bijgesleept in de OT.
Hierdoor heeft meesterwerk The Empire Strikes Back slechts een klein smetje. Dat is de kus van Leia en Luke. Binnen in de context van TESB is het acceptabel. Maar na ROTJ wordt die kus scene zo cringey.

Ik vind het wel frappant dat Lucas allerlei extra CGI onzin heeft toevoegt in de diverse miljoenen S.E. versies. Nauwelijks in TESB, moet ik wel bij vermelden. Hij deed al zo moeilijk voor de Han shoot first scene. De orginele scene die liet zien wat persoon Han werkelijk is. Echter hij heeft niks aan de kus in TESB gedaan. Had dat eruit gekund in een vernieuwde S.E. Ja, ik denk het wel. Zowel Leia als Han gaan gewoon door als 2 verliefde mensen die maar niet willen toegeven dat ze op elkaar vallen.

Malloy de Beer "en de Lightsaber duel tussen Vader en Kenobi vind ik net zo spannend als kijken hoe gras groeit."
Daar heb ik geen probleem mee. Tenslotte weet ik dat de filmopnamens uit 1976 komt. Dat het de allereerste Star Wars film is. Zeg maar een pilot. Daarbij is Obi gewoon een ouwe man en Vader "speelt" c.q. "plaagt" met hem. Vader doet bijna hetzelfde met Luke in TESB. Het is pas echt menens met Luke in ROTJ. Tenslotte is ROTJ de 3e film waar ze onderhand wel weten hoe de lightsaber gevechten/stunts kunnen uitvoeren. Zowel een leercurve achter de schermen, als een opbouwend voor de schermen. Al snap ik wel dat Dual of the Fates van TPM de ANH lightsaber scene flink verpest heeft voor een x aantal mensen. Maar in de context van ANH (en de OT) geen probleem hiermee.

Malloy de Beer "Zo is de eerste iPhone natuurlijk ook nog steeds tien keer zo beter dan de iPhone 11 Pro Max...."
Hmmm...is dat niet appels en peren vergelijken?

Malloy de Beer "Ik kan meerdere klachten over Rise begrijpen, maar het is jammer dat het lijkt of niemand meer ergens gewoon van kan genieten."
VFX leuk en aardig. Maar ik kan niet genieten als er geen (goede) verhaallijn in zit. Of dat de film het volwassen publiek beschouwd als dom. Het alles maar uitleggen/voorspelbaar zijn en/of tig keren dues ex machina gebruiken.

Een paar voorbeelden (je kan hier uitgebreid op ingaan).
Regisseurs zoals David Fincher en Stanley Kubrick investeren in hun films als 1 gehele creatieve vorm. Of neem Ari Aster met Midsummar. Als je deze film voor de 1e keer bekijkt, zal je heel veel details gaan missen. Want je let op voornamelijk op de hoofdrolspelers. Echter Aster heeft heel veel subtiele hints gegeven (o.a. op de achtergrond van bijna elke scene) die het einde weggeven. Zelfde voor M. Night Shambhala en zijn Sixth Sense. Meeste mensen pikken die subtiele hints niet op, waardoor het einde als een complete verrassing naar voren komt. Of neem de recente Parasite. Een film met een verhaallijn dat alle kanten opgaat, waardoor er steeds meer verrassingelementen naar voren is gekomen. Zowel amusant als interessant.

Rise had helaas niet zoveel te bieden voor mij dan alleen de visuals, muziek, Adam Driver en een beetje J.J. regie.

Frietgezicht

Avatar

@ Heer de Beer,

Volgens jouw redenering mag je dan niks over Jason X zeggen omdat de originele Friday the 13th ook zijn gebreken had.

De OT was toen natuurlijk vernieuwend qua special effects, verhaal, een nieuwe wereld en dingen zoals Jedi’s, de Force etc. De OT leunt natuurlijk op sentiment en nostalgie en het jaartal waarin het gemaakt is zorgt ervoor dat je wat foutjes vergeeft.
Dat de OT verre van perfect is klopt dus als een bus.
Ik vind bijv Hamill acteren alsof die in GTST speelt(in The Last Jedi was hij wel goed maar ja, ook wat ouder en meer ervaren) en zo zijn er zat dingen.

Maar The Rise of Skywalker hoeft ook geen perfecte film te zijn. The Force Awakens vond ik bijv een prima start omdat het goed in elkaar zat, respect had voor oude karakters etc.

The Rise Of is gewoon pure bagger imo.

Dat het jammer is dat het lijkt of niemand meer ergens gewoon van kan genieten is natuurlijk ook een beetje een raar argument van jou. Dan zeggen we dat voortaan ook tegen jou als je een film slecht vindt. Smiley face Klinkt meer alsof jij ervan kon genieten dus dan moet de rest dat ook lukken.
Mensen kunnen van veel dingen genieten hoor.
Niet van Rise nee. Ik geniet nu van het nieuwe seizoen van Narcos Mexico. Smiley face

Artificialis

Avatar

Het hadden net zo goed foto's van The Force Awakens of The Last Jedi kunnen zijn. Veel van hetzelfde, weinig memorabel, nooit vernieuwend. Star Wars is op een punt gekomen dat het best vermakelijke sciencefiction films zijn, maar de hype en financiële opbrengsten niet meer waard zijn.

NieuwsFilm