4 redenen waarom 'Avengers: Endgame' niet onttroond gaat worden door 'Avatar 2'

4 redenen waarom 'Avengers: Endgame' niet onttroond gaat worden door 'Avatar 2'

James Cameron is misschien net iets TE optimistisch...

Vorig jaar werd Avatar na 10 jaar dan toch in box-office record overtroffen door de paar honderdduizend dollar meer van Avengers: Endgame (nota bene door op dezelfde manier vals te spelen).

Kassakoning James Cameron feliciteerde zijn concurrenten sportief, maar hoopt stiekem wel dat zijn naderende Avatar 2 er volgend jaar toch weer overheen gaat wippen. Echter lijken de verwachtingen al flink getemperd en hieronder staan 4 redenen die hem aan het denken zullen zetten.

Avatar heeft fans, maar geen fanbase zoals MARVEL
Iedereen heeft Avatar gezien en iedereen was er toentertijd van onder de indruk. Maar vraag je tegenwoordig iemand naar Pandora of de Na'vi, dan is de gemiddelde reactie "Oh ja, die film herinner ik me ergens nog wel...". Ook is er op diverse evenementen nooit een persoon verkleed geweest als zo'n 'blauw wezen', terwijl de Iron Man-, Thor-, Hulk- of Captain America-kostuums nog steeds niet aan te slepen zijn.

De franchise heeft zijn kracht verloren door te lang wachten
Wat MARVEL uiteraard slim aanpakt, is het continu warm houden van diens fans door jaarlijks met 2 of 3 films te komen, opbouwend naar de ultieme climax. Ze weten er telkens opnieuw voor te zorgen dat je eigenlijk niet kan afhaken en wilt blijven kijken. [AANGEPAST] Afgezien van het themapark in Disneyworld waren er qua Avatar-films enkel keer op keer vermoeiende updates over de productie die spoedig zou starten.

De techniek is vandaag de dag redelijk gedateerd
Je kunt veel van Cameron zeggen, hij legt de lat steevast hoog voor elk nieuw project. Ook nu kunnen we volgens hem weer veel mind-blowing-stuff verwachten. De vraag is of de drang nog bestaat om daarvoor naar het theater te gaan in het tijdperk van mobiele telefoons en tablets?

Het magere verhaaltje was te simpel en bijna saai
Cameron is een getalenteerde verteller, maar Avatar was toch een beetje doorsnee vergeleken met zijn andere hits. Uiteraard waren de visuele effecten geweldig en werd de toon gezet voor het huidige 3D-tijdperk waar we mee doodgegooid worden, maar waar ging het nou eigenlijk over? Fantasiewezens in een fantasiewereld die ten strijde trekken tegen de mensheid die het wil veroveren, klaar.

Dus ja, Avatar 2 gaat ongetwijfeld vet cool zijn een flinke zak met geld ophalen in de wereldwijde bioscopen (want toch nieuwsgierig), maar het verslaan van de geliefde striphelden uit de stal van MARVEL?

NieuwsFilm

meest populair