Coronavirus leidt tot oproep om 'No Time To Die' wereldwijd uit te stellen

Coronavirus leidt tot oproep om 'No Time To Die' wereldwijd uit te stellen

Om de 19e Bondtitel te persifleren: China Is Not Enough...

De een reageert er nuchter op (je krijgt hoge koorts en de kans op overlijden is nihil, verder niks), de ander raakt lichtelijk in paniek. Feit is dat het oprukkende Coronavirus de mensheid in diens greep heeft. Ook in filmland wordt het nieuws op de voet gevolgd.

Afgelopen maand meldde China (waar de uitbraak begon) al dat zij overwogen om een aantal grote titels te annuleren tot nader bericht. Hieronder vielen o.a. Dolittle, Sonic The Hedgehog, Disney's Mulan en No Time To Die, het afscheid van Daniel Craig als James Bond 007.

Nu hebben diverse bloggers van de website MI6-HQ, de grootste Bondfanbase ter wereld, samen met auteurs van verschillende boeken over de films een open brief geschreven aan producent Eon en distributeurs MGM en Universal. Daarin worden grote zorgen geuit over de wereldwijde opening begin april. Men vreest tijdens de première in London voor overvolle vertoningen met publiek uit alle hoeken en gaten.

"Er hoeft maar één onwetend persoon tussen te zitten die de rest van de toeschouwers infecteert. Dat soort publiciteit wil je gewoon niet. Sommige landen zijn begonnen met het sluiten van bioscopen of cancellen van openbare evenementen om verspreiding tegen te gaan, zoals Italië, Frankrijk, Zwitserland, Japan en Zuid-Korea. In 2015 kwam 38% van de totale omzet van Spectre hiervandaan, dus je creëert onnodig een financiële strop. Ook in de VS heeft Washington al de noodtoestand uitgeroepen en wordt de hoeveelheid vertoningen sterk verminderd".

De zomer van 2020
Aan het eind wordt verzocht om de gehele release van het 25e deel op te schuiven naar de zomer. Experts hebben voorspeld dat de epidemie dan de piek zal hebben bereikt en beter beheersbaar is: "Het is maar een film. Onze gezondheid en welzijn is belangrijker. We hebben er 5 jaar op moeten wachten, dus die extra paar maanden zullen de kwaliteit echt niet beschadigen en de opbrengsten alleen maar stimuleren".

De volledige brief is hier te lezen. [UPDATE!] Inmiddels hebben zowel Universal als MGM als Eon op het dringende verzoek gereageerd.

NieuwsFilm

meest populair