Algemeen

Coronavirus leidt tot oproep om 'No Time To Die' wereldwijd uit te stellen

Om de 19e Bondtitel te persifleren: China Is Not Enough...

door Arjen Rooseboom om 22:30 in Algemeen
De een reageert er nuchter op (je krijgt hoge koorts en de kans op overlijden is nihil, verder niks), de ander raakt lichtelijk in paniek. Feit is dat het oprukkende Coronavirus de mensheid in diens greep heeft. Ook in filmland wordt het nieuws op de voet gevolgd.

Afgelopen maand meldde China (waar de uitbraak begon) al dat zij overwogen om een aantal grote titels te annuleren tot nader bericht. Hieronder vielen o.a. Dolittle, Sonic The Hedgehog, Disney's Mulan en No Time To Die, het afscheid van Daniel Craig als James Bond 007.

Nu hebben diverse bloggers van de website MI6-HQ, de grootste Bondfanbase ter wereld, samen met auteurs van verschillende boeken over de films een open brief geschreven aan producent Eon en distributeurs MGM en Universal. Daarin worden grote zorgen geuit over de wereldwijde opening begin april. Men vreest tijdens de première in London voor overvolle vertoningen met publiek uit alle hoeken en gaten.

"Er hoeft maar één onwetend persoon tussen te zitten die de rest van de toeschouwers infecteert. Dat soort publiciteit wil je gewoon niet. Sommige landen zijn begonnen met het sluiten van bioscopen of cancellen van openbare evenementen om verspreiding tegen te gaan, zoals Italië, Frankrijk, Zwitserland, Japan en Zuid-Korea. In 2015 kwam 38% van de totale omzet van Spectre hiervandaan, dus je creëert onnodig een financiële strop. Ook in de VS heeft Washington al de noodtoestand uitgeroepen en wordt de hoeveelheid vertoningen sterk verminderd".

De zomer van 2020
Aan het eind wordt verzocht om de gehele release van het 25e deel op te schuiven naar de zomer. Experts hebben voorspeld dat de epidemie dan de piek zal hebben bereikt en beter beheersbaar is: "Het is maar een film. Onze gezondheid en welzijn is belangrijker. We hebben er 5 jaar op moeten wachten, dus die extra paar maanden zullen de kwaliteit echt niet beschadigen en de opbrengsten alleen maar stimuleren".

De volledige brief is hier te lezen. [UPDATE!] Inmiddels hebben zowel Universal als MGM als Eon op het dringende verzoek gereageerd.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Het zal zeker helpen, maar waar de ene een gat laat, springt de ander er weer in om m te vullen.

Frietgezicht

Avatar

Mag ik nu eindelijk mijn Bane masker op zonder dat mensen op straat raar kijken?

Wollie1968

Avatar

Doodziek wordt ik van het pamperen van de mens. En de paniekzaaierij van het Corona virus. Ik ga gewoon naar de bioscoop, en mag er vanuit gaan dat een ieder zijn verantwoordelijkheid neemt ( misschien ‘) naïef maar we moeten ergens beginnen.

Marklar

Avatar

Alsof bond de enige film is die de komende maanden uit komt. Wat een onnozel gedoe. Sluit dan maar alle bioscopen, kroegen, theaters en stadions voor de komende maanden...

Thiver

Avatar

Wollie1968 "Doodziek wordt ik van het pamperen van de mens."

Lekker woordkeuze...

GreenHornet

Avatar

Corona virus oplopen in de bioscoop dacht het niet

007

Avatar

gezeur steeds dan moeten ze het songfestival ook annuleren

Deadalus-SG

Avatar

Natuurlijk moeten we de verspreiding van dit virus indammen... maar dit heeft geen zin...

baron nostalgia

Avatar

Het is allemaal net als de Mexicaanse griep zo snel dat het komt gaat het ook weer weg om nu 007 uit te stellen is wat overdreven

Hiss

Avatar

Ze moeten gewoon het Coronavirus uitstellen.

Xenolicker

Avatar

Ik vind zo'n corona virus wel prettig eigenlijk. Het slaat bij mij meestal pas toe wanneer ik een flesje of drie coronabier achterover heb geslagen maar dan ga ik ook helemaal los!

Frietgezicht

Avatar

Ach ja mensen doen opeens heel moeilijk over handjes wassen en handen schudden maar als een mooi vrouwtje zou zeggen spring erop likken ze alles van top tot teen zonder mondkapje of handjes wassen.

SunChaser

Avatar

Ik heb mn pathe pas al opgezegd.

Ang3l

Avatar

@007: Denk je dat daar nog niet over gesproken is dan? ;)

Xenolicker

Avatar

Maar even serieus nu, dat is toch ook geen jofele 'Bondfanbase' dan? Als echte fan wil je de film toch zo snel mogelijk zien, wat de consequenties ook mogen zijn? Hier is het laatste woord nog lang niet over gezegd, de BVJB (Bond Voor James Bond) zal binnenkort wel komen met een felle verklaring hieromtrent!

Fluffer

Avatar

Als ze elk jaar zo zouden beginnen als het griepvirus in het land is ......

NieuwsFilm

meest populair