Algemeen

'Fantasy Island' regisseur vertelt hoe zijn ambitieuze 'X-Force' film er uit had kunnen zien

De film kwam helaas nooit van de grond vanwege de introductie van Deadpool.

door Timothy van Damme om 10:23 in Algemeen
Voor iedere film die het levenslicht ziet zijn er minstens zoveel die nooit van de grond komen. Zo werd Jeff Wadlow ooit aangetrokken om X-Force te regisseren. Deze X-Men spin-off kwam er uiteindelijk niet, hoewel (een versie van) het team in Deadpool 2 alsnog werd geïntroduceerd. Wadlow vertelt nu hoe zijn idee er had uitgezien.

Hij schreef het verhaal toen de eerste Deadpool nog niet eens bestond. X-Force zou draaien om een groep mutanten die niet de luxe had dat zij werden opgevangen op een dure privéschool om daar om te leren gaan met hun krachten. In plaats daarvan sloten zij zich aan bij de militante leider Cable.

The New Mutants
Zonder gebrek aan ambitie schreef Wadlow een overkoepelend verhaal dat zou bestaan uit drie films. Het eerste deel zou de jaren negentig versie van het team introduceren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Cannonball (die binnenkort alsnog te zien is The New Mutants), Domino en Shatterstar (beiden kregen uiteindelijk een rol in Deadpool 2). Tegen de derde film zou het team dan geëvolueerd zijn tot de versie van het volgende decennium, waarin de groep als een soort huurlingen opereerde.

X-Force heeft door de jaren heen vele incarnaties gehad. Het eerste team ontstond uit de New Mutants die professor X verlieten voor Cable. In latere versies was het een groep die clandestine opdrachten op zich namen waar de X-Men zich niet aan durfden te wagen. Tegen die tijd bestonden zij dan ook uit meer dodelijke leden als Wolverine, Psylocke en Deadpool.

De rechten van X-Force liggen momenteel bij Disney. Als deze film er echter ooit komt, is de kans groot dat men eerder een vervolg op de succesvolle Deadpool reeks maakt.

NieuwsFilm

meest populair