Marvel-film 'Shang-Chi' legt productie stil vanwege coronavirus

Marvel-film 'Shang-Chi' legt productie stil vanwege coronavirus

De regisseur, Destin Daniel Cretton, wordt nu getest op het virus.

De first unit van Marvel-film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings doet even niets. Regisseur Destin Daniel Cretton heeft een test aangevraagd voor COVID-19 en wacht nu in zelf-isolatie op de resultaten daarvan. Dat doet hij op advies van een arts, waarmee de camera's dus even niet kunnen rollen in Australië.

Cretton heeft pasgeleden samen met zijn vrouw een kind gekregen en besloot om zich te laten testen op COVID-19. Dat doet hij volgens een bericht dat naar de crew is gestuurd uit "extra voorzorg" en dus ligt de first unit nu helemaal stil, "tot hij komende week de resultaten krijgt." De second unit gaat gewoon door met werken en dat geldt ook voor andere onderdelen van de productie.

Grote problemen
Het coronavirus zorgt voor grote problemen en ook de filmwereld wordt hierdoor geraakt. Er zijn meerdere films uitgesteld naar later dit jaar en sommige zelfs naar volgend jaar. Disney besloot zelfs om topfilms als Mulan uit te stellen tot een nader te bepalen moment. En ook de release van Fast & Furious 9 is nu flink uitgesteld naar april volgend jaar.

Bioscopen hebben ondertussen te maken met minder blockbusters waar ze flink geld aan kunnen verdienen en zitten met halfvolle zalen. Meer weten? Lees dan onze feature over hoe het er nu aan toe gaat in de filmwereld en de effecten van het coronavirus.

NieuwsFilm

meest populair