Featured

Corona veroorzaakt chaos in filmwereld!

Het gaat nu snel. Films worden massaal terug getrokken.

door Bram de Groot om 14:09 in Featured
Foto: © EPA

Het lijkt erop dat de bioscoopketens moet terugvallen op voorstellingen van klassiekers en recentere titels nu vele nieuwe Hollywoodfilms worden teruggetrokken. Hieronder een overzicht van de uitgestelde films en de verdere impact op de filmwereld.

Als eerste een snel overzicht van de films die op dit moment zijn uitgesteld. Het zijn vooral de grotere Hollywood-films, maar er zitten ook kleinere titels tussen en dat doet vermoeden dat er nog meer vertragingen gaan volgen.


No Time to Die: naar november 2020

Peter Rabbit 2: The Runaway: naar augustus 2020

A Quiet Pace Part II: van kalender

Fast & Furious 9 naar april 2021

The Lovebirds: van kalender

Blue Story: al in Nederland verschenen

Mulan: van kalender

The New Mutants: van kalender

Antlers: van kalender

Vertraging film en serie-opnames
De opnames voor Mission: Impossible 7 hebben vertraging opgelopen doordat de opnames in Venetië in Italië werden geannuleerd. Ook vele series lopen tegen problemen aan. Zo werden opnames voor Disney+'s The Falcon and the Winter Soldier gestaakt en ook zijn er tijdelijke opnamestops voor series als Apple TV+'s Little America en The Morning Show, Netflix' Russian Doll, Peacocks Rutherford Falls en The CW's Riverdale.
Dichte bioscopen en halfvolle zalen
De gevolgen voor de bioscopen is uiteraard dramatisch. Er worden slechts beperkt bioscopen tijdelijk gesloten, maar de meeste bioscopen kiezen voor beperkte toegang tot een voorstelling. Zo lijken filmhuizen de zaalbezetting te halveren en kiezen de ketens voor maximaal 100 bezoekers per voorstelling. Het advies van de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF):


De NVBF adviseert haar leden op dit moment: laat niet meer dan 100 personen per bioscoopzaal toe. Houd ook rekening met de foyer, horecadeel en eventuele andere ruimten: ook daar mogen niet meer dan 100 personen bijeen komen.

In het buitenland zijn al ingrijpendere acties ondernemen. In Polen zijn de bioscopen twee weken dicht, in Libanon, Koeweit en delen in India zijn ze voor onbepaalde tijd dicht en dit wordt ook in andere delen van de wereld overwogen. China, Italië, Tsjechië en Iran en deels Zuid-Korea, Japan, Hong Kong en Frankrijk sloten al eerder de deuren van filmtheaters.
Filmevenementen gecanceld
In de States is het grote eventement WonderCon, onderdeel van Comic-Con International, gecanceld. Ook het Miami Film Festival, het Montclair Film Festival, de Nickelodeon's Kids' Choice Awards, het TCM Classic Film Festival, CinemaCon, het Beverly Hills Film Festival en nog veel meer kleine en grote lokale filmfestivals zijn gecanceld. Het Cannes Film Festival lijkt op losse schroeven te staan.

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PRIME

Avatar

Als je het zo leest, denk je dat de wereld vergaat.
De meeste van deze films worden natuurlijk naar achter gedrukt omdat ze anders omzet mislopen, niet omdat ze per sé het virus tegen willen gaan.
Verder vind ik de berichtgeving over COVID19 wel een beetje uit de hand lopen.
Heb nog steeds het gevoel dat het best een serieus virus is voor oud, zwak en zieke mensen, maar dat het wordt opgeblazen alsof het een wereldwijde uitbraak van Spaanse griep 2.0 is..

Mothercopper

Avatar

Wat een onzin. Per jaar komen er meer dan 600.000 mensen te overlijden door de griep. Daar gooien we de bioscopen toch ook niet voor dicht?

GreenHornet

Avatar

kleine bioscopen gaan het moeilijk krijgen die moeten het hebben van de catering.

GreenHornet

Avatar

bioscoop waar ik kom heeft nu 50% minder omzet de helft minder stoelen en minder uitgave aan catering

Master Of Films

Avatar

Mothercopper "Wat een onzin. Per jaar komen er meer dan 600.000 mensen te overlijden door de griep. Daar gooien we de bioscopen toch ook niet voor dicht?"
Ik zou zeggen laat je eens beter informeren. Ik zal je op weg helpen.

We weten dat het Covid-19 virus heel besmettelijk is en dat niemand van ons - behalve voor degene die het inmiddels heeft overwonnen - er antilichamen tegen heeft omdat het compleet nieuw is. De Wereldgezondheidsorganisatie zette vorige week het sterftecijfer bij de groep van met Covid-19 besmette mensen op 3,4 procent - wat hoog is! Veel hoger dan de gewone griep (0,1 procent). Omdat het niet bekend is hoeveel mensen er in werkelijkheid besmet zijn met Covid-19 - heel waarschijnlijk beseffen sommigen niet eens dat ze het virus dragen wegens geen symptomen - is het cijfer van 3,4 procent heel voorbarig. Influenza (de gewone griep) verspreidt zich snel maar relatief gelijkmatig onder de bevolking, terwijl coronavirussen (SARS, MERS en Covid-19-SARS-CoV2) eerder in clusters mensen besmetten.

Kortom probeer eens de ondescheid te maken tussen Covid-19 en de gewone griep! Op dt moment is Covid-19-coronavirus niet zo dodelijk als de Spaanse griep in 1918. De Spaanse griep heeft naar schatting zo'n 20 tot 100 miljoen doden opgeleverd. Maar dat had ook andere oorzaken, o.a. de gevolgen van de 1e wereldoorlog. Zo hadden enkele zieke Amerikaanse soldaten, die terugkwamen van Europa, de Spaanse griep verder verspreid in de US.

BTW: ik las dat de opa van Donald Trump is overleden aan de Spaanse griep. Jammer dat Trump daar niet meer aan gedacht heeft, gezien zijn lakse houding afgelopen weken.

GreenHornet

Avatar

MoF je hebt gelijk.

elk jaar sterven 2000 mensen aan griep in Nederland.
Pas volgend jaar kunnen we echt zien of we niet een beetje teveel druk hebben gemaakt.

Frietgezicht

Avatar

Gelukkig kan de schuimparty in mijn caravan vanavond doorgaan want er komen geen 100 mensen.

SoloSlim

Avatar

Belachelijk dat mensen dit blijven vergelijken met een seizoensgriep.
Lees eens de cijfers:
https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-will-die-f4d3d9cd99ca
Met de maatregelen die we momenteel nemen kunnen we het hopelijk binnen de perken houden!

meanrat

Avatar

Of we ons niet te druk maken? Kijk asjeblieft naar wat Italie meemaakt en je weet het antwoord daarop al. Mensen die sterven omdat er geen plek is in het ziekenhuis...zusters die moeten besluiten wie ze laten leven en wie ze laten sterven, ookal zouden ze onder normale omstandigheden beide kunnen redden. Dit virus heeft zich al lang bewezen als een zeer gevaarlijk virus. Nee het zal de mensheid niet uitroeien. Zo moet je ook niet denken, we leven niet in een hollywoodfilm. Maar niemand is imuun voor de ziekte. Iedereen zal het krijgen als het in je lichaam komt. Dat is het gevaar. Geen vaccin. Niets. Iedereen wordt dan dus tegelijk ziek en dat kunnen ziekenhuizen niet aan met Italiaanse omstandigheden tot gevolg. En dan beschrijf ik niet eens hoe de situatie in China is...

HolyGibson

Avatar

Er is serieus iemand bij ons in de Albert Heijn, in elkaar getimmerd voor een pak vissticks. Iedereen is echt door het dolle heen.

Master Of Films

Avatar

+1 meanrat.

SoloSlim "Belachelijk dat mensen dit blijven vergelijken met een seizoensgriep."
Omdat men het verschil tussen de familie Coronavirussen en Influenza niet eens weten. Helaas is het wel zo, dat beide wel vergelijkbare symptomen aan de luchtwegen hebben.

Ondanks dat moet je een Covid-19 virus niet vergelijken met seizoensgriepje. De cijfers van een "normale" griepje moet je echt achterwege laten vind ik. Ajb beste mensen, gebruik dat niet als argument.

horizon

Avatar

We kennen dus niet eens vergelijkbare cijfers. Bij de griep wordt gemakshalve gezegd 200.000 (of ziets) mensen krijgen het.

Nu bij COVID zal besmetting hoger liggen dan bekend want veel mensen zullen zich niet eens melden omdat klachten te licht zijn (of ze niet in quarantaine willen... ).

Het sterftecijfer wordt nu afgezet tegen geregistreerd aantal COVID besmetting. Dit zorgt wel voor een hoger % dan daadwerkelijk.
(Op dit moment).

Wat er nu gedaan wordt door overheden is een gefaseerde golfbeweging om de besmetting, die er hoe dan ook komt, te krijgen. Dat is makkelijker te verwerken dan chaotische verspreiding van het virus.

Frietgezicht

Avatar

@ Holygibson, ik ga nu naar de AH dus ben benieuwd. Als er maar pils is.

Edit : mensen zijn para. Als je geen wc papier meer hebt thuis moet je bij de buren lenen.

Hiss

Avatar

Ik zit tot aan de schouders in de rollen toiletpapier. Ik ben veilig!

Broodrooster

Avatar

Kan iemand mij uitleggen waarom mensen als eerste wc papier moeten hamsteren wanneer de pleuris uitbreekt? Ik begrijp dit gewoon niet!

ridjieddo

Avatar

Begrijpelijk dat niet iedereen het (nog) serieus neemt. Het vergt een totaal ander manier van denken en doen. De meesten van ons kunnen besmet raken en vooral ouderen/zieken lijken er niet tegen te kunnen. Dus we moeten de ouderen/zieken beschermen door fysiek contact met elkaar te beperken en zo verdere verspreiding te voorkomen. Maw doe alsof je asymptomatisch besmet bent.
En al die mensen die met bedenkingen komen moeten gewoon de richtlijnen volgen van de instanties, of je het nou overdreven vindt of niet.
Hier in Oostenrijk hebben ze obv huidige cijfers projecties gemaakt en de sterfte/infectiecijfers kunnen binnen een week tijd vertienvoudigen, exponetieel groeien dus, niet lineair. Dit is natuurlijk een projectie in een scenario waarbij er geen verdere maatregelen genomen worden. Daarom nogmaals: volg de instructies van de instanties.
OT: gaat grote impact hebben op de bioscoopeconomie aangezien dat de plekken zijn waar mensen bij elkaar komen. Zelfs met een paar stoelen er tussen zou ik er niet heen gaan.

Frietgezicht

Avatar

Al die mensen die aan het hamsterren zijn moeten ook maar zorgen dat ze genoeg condooms inslaan zodat er niet nog meer idioten rondlopen in de toekomst.

Mothercopper

Avatar

En toch zijnde reacties van velen overdreven. Krijg je het, dan hup in quarantaine en uitzieken; niet iedereen gaat dood. Het zijn de oudere en zwakkere broeders onder ons en dat is survival of the fittest .... Charles Darwin anyone?

Moviemagic

Avatar

Mothercopper " "Darwin anyone? ""Klopt en die kan het weten. Die is zelf aan een niet te behandelen (onbekende) ziekte dood gegaan.

Frietgezicht " "Al die mensen die aan het hamsterren zijn moeten ook maar zorgen dat ze genoeg condooms inslaan zodat er niet nog meer idioten rondlopen in de toekomst.""Er zijn ook idioten die condooms van schapendarmen gebruiken maar nu pas door hebben dat de rest van het schaap er niet omheen hoeft te blijven zitten. Smiley face Smiley face

Mothercopper

Avatar

Net vernomen dat een maat van mij corona heeft. Is nu 2 weken onderweg, maar hij geeft aan dat het een griep plus is. Heeft wel koorts gehad maar niet extreem ziek. Hij voelde zich iets benauwder, maar is aan de beterende hand. Hij vond het meevallen.

NieuwsFilm