Corona veroorzaakt chaos in filmwereld!

Corona veroorzaakt chaos in filmwereld!

Het gaat nu snel. Films worden massaal terug getrokken.

Foto: © EPA

Het lijkt erop dat de bioscoopketens moet terugvallen op voorstellingen van klassiekers en recentere titels nu vele nieuwe Hollywoodfilms worden teruggetrokken. Hieronder een overzicht van de uitgestelde films en de verdere impact op de filmwereld.

Als eerste een snel overzicht van de films die op dit moment zijn uitgesteld. Het zijn vooral de grotere Hollywood-films, maar er zitten ook kleinere titels tussen en dat doet vermoeden dat er nog meer vertragingen gaan volgen.


No Time to Die: naar november 2020

Peter Rabbit 2: The Runaway: naar augustus 2020

A Quiet Pace Part II: van kalender

Fast & Furious 9 naar april 2021

The Lovebirds: van kalender

Blue Story: al in Nederland verschenen

Mulan: van kalender

The New Mutants: van kalender

Antlers: van kalender

Vertraging film en serie-opnames
De opnames voor Mission: Impossible 7 hebben vertraging opgelopen doordat de opnames in Venetië in Italië werden geannuleerd. Ook vele series lopen tegen problemen aan. Zo werden opnames voor Disney+'s The Falcon and the Winter Soldier gestaakt en ook zijn er tijdelijke opnamestops voor series als Apple TV+'s Little America en The Morning Show, Netflix' Russian Doll, Peacocks Rutherford Falls en The CW's Riverdale.




Dichte bioscopen en halfvolle zalen
De gevolgen voor de bioscopen is uiteraard dramatisch. Er worden slechts beperkt bioscopen tijdelijk gesloten, maar de meeste bioscopen kiezen voor beperkte toegang tot een voorstelling. Zo lijken filmhuizen de zaalbezetting te halveren en kiezen de ketens voor maximaal 100 bezoekers per voorstelling. Het advies van de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF):


De NVBF adviseert haar leden op dit moment: laat niet meer dan 100 personen per bioscoopzaal toe. Houd ook rekening met de foyer, horecadeel en eventuele andere ruimten: ook daar mogen niet meer dan 100 personen bijeen komen.

In het buitenland zijn al ingrijpendere acties ondernemen. In Polen zijn de bioscopen twee weken dicht, in Libanon, Koeweit en delen in India zijn ze voor onbepaalde tijd dicht en dit wordt ook in andere delen van de wereld overwogen. China, Italië, Tsjechië en Iran en deels Zuid-Korea, Japan, Hong Kong en Frankrijk sloten al eerder de deuren van filmtheaters.




Filmevenementen gecanceld
In de States is het grote eventement WonderCon, onderdeel van Comic-Con International, gecanceld. Ook het Miami Film Festival, het Montclair Film Festival, de Nickelodeon's Kids' Choice Awards, het TCM Classic Film Festival, CinemaCon, het Beverly Hills Film Festival en nog veel meer kleine en grote lokale filmfestivals zijn gecanceld. Het Cannes Film Festival lijkt op losse schroeven te staan.





NieuwsFilm

meest populair