Razzies toch uitgereikt via online streaming met overduidelijke winnaar

Razzies toch uitgereikt via online streaming met overduidelijke winnaar

Drie keer raden welke titel vooral in de prijzen viel...

Eergisteren meldden we nog dat de uitreiking van de 40e Golden Raspberry awards afgelopen weekend niet doorging vanwege de coronacrisis. Uitstellen of annuleren was nog een vraag, maar die is afgelopen nacht (onze tijd) duidelijk beantwoord.

Een bekend gezegde in Hollywood luidt 'The Show Must Go On' en dus werden de zogenoemde Razzies uiteindelijk bekendgemaakt via een lock-down-edition-video die online op internet te streamen was, zodat elke Amerikaan gewoon vanuit diens veilige huis kon meegenieten.

Met een overweldigende winst, maar liefst 6 van de in totaal 9 nominaties werden verzilverd, zullen de makers van Cats gisteren met de grootste kater (sorry voor de woordspeling) wakker zijn geworden. Naast dat de flop zich de 'slechtste film' van 2019 mag noemen, kunnen ook Tom Hooper (slechtste regisseur), James Corden (slechtste acteur in een bijrol) en Rebel Wilson (slechtste actrice in een bijrol) een beeldje op hun schoorsteenmantel bijzetten. Verder waren het 'slechtste scenario' en 'slechtste schermcombinatie' (elke half-katachtige/half-menselijke haarbal) voor de mislukte adaptatie van Adrew Lloyd Webbers hitmusical.

Ook 10-voudig winnaar Sylvester Stallone mocht na lange tijd weer eens "hopen" met Rambo: Last Blood (8 nominaties) en ontving de 'slechtste remake/sequel' plus de nieuwe categorie 'ergste roekeloze veronachtzaming van mensenlevens of openbare eigendommen'.

John Travolta werd uitgeroepen tot 'slechtste acteur' voor The Fanatic en Hilary Duff als 'slechtste actrice' voor haar portrettering van Sharon Tate in de slasher The Haunting Of Sharon Tate. De Redeemer (voor wie zich revancheert) was voor Eddie Murphy dankzij Dolemite Is My Name.

Je kunt de gehele in elkaar geknutselde animatieceremonie hier bekijken:


NieuwsFilm

meest populair