Video

Deze shootout in 'Inglourious Basterds' blijft meesterlijk

Quentin Tarantino's oorlogsfilm barst sowieso van opvallende scènes.

door Bram de Groot om 20:39 in Video
Er komen dagelijks vast voldoende fans van Quentin Tarantino langs op FilmTotaal. De regisseur leverde al vele toppers op en boekte met Inglourious Basterds uit 2009 één van zijn grootste successen.

In de WOII oorlogsfilm zitten meerdere zeer sterke scènes. Denk maar aan de ondervraging in het begin van de film, of later de pittige Bear Jew-scène. Een andere opvallend moment is waarop een aantal van de Basterds naar een bar gaat en daar in gesprek raakt met een echte SS'er. Uiteraard is de aanleiding tot de pittige shootout onderdeel van het stevige vermaak.

Inglourious Basterds - Bar shootout
Hieronder zie je de clip met onder meer Michael Fassbender als Lt. Archie Hicox. Inglourious Basterds haalde in 2009 wereldwijd zo'n $321,5 miljoen op bij een productiebudget van $70 miljoen.Eerdere gave clips:
De veldslag uit Warcraft (2016) | De Russische roulette-scène uit The Deer Hunter (1978) | De chestburster-scène uit Alien (1979)13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Uiteraard is de aanleiding tot de pittige shootout onderdeel van het stevige vermaak.

Juist wat vooraf gaat aan de shootout is de zenuwslopende conversatie voorafgaand eraan. Hoe het karakter langzaam zich realiseert dat de Duitser niet zal meegaan en hij zal sterven daar is nagelbijtend net als idd de ondervraging aan het begin echt nagelbijtende cinema is zonder dat er bloed hoeft te vloeien. Gewoon conversaties.

Tarantino is daar wel goed in want in Once Upon A Time in Hollywood zat ook zo’n scene(Pitt’s bezoek aan de Manson volgers)

Die nagelbijtende intense spanning ontbreekt in de russian roulette scene in het overgewaarde The Deer Hunter

Master Of Films

Avatar

Eerlijk gezegd prefereer ik het begin scene van Inglourious Basterds dan de Bar shootout. Mede dankzij het geweldige spel van Christoph Waltz. Hij zet meteen de toon neer van een perfecte bad guy.

Maikjax

Avatar

Niks met shoot out te maken maar als ik aan deze film denk dan vind ik deze scene ook geweldig. Dat ze in de cinema staan, dat Brad en Eli worden voorgesteld aan de kolonel Hans Landa. Sorry kolonel ze komen uit Italië!(niemand zal deze taal spreken in de kringen waarin we nu zitten) !! Klik...... Aaahhh Mi dispiace......

baron nostalgia

Avatar

Een vermakelijke scène maar de pipe scène blijft een van de beste scènes ooit gemaakt

adofmirosch

Avatar

MOF

Beste scene uit de film. En de waarschijnlijk de beste scene uit elke QT films. Die spanningsopbouw is geweldig.
Christoph Waltz speelt trouwens echt fantastisch in deze film.

Deadalus-SG

Avatar

Meesterlijke film en meesterlijke scene, alhoewel ook ik de openingsscene met Waltz net iets sterker vind, voornamelijk door zijn meesterlijke spel.

Robbepost

Avatar

Alle scènes met Hans Landa zijn geweldig! De beste rol van Waltz.
Vind hem hem ook erg goed in Django, maar Landa is van de buiten categorie.
Rollen als in Alita, Spectre, Tarzan zijn inwisselbaar.

Coach Boone

Avatar

@maikjax ook als hij in lachen uitbarst vanwege de belachelijk slechte smoes van Bridget waarom haar been in het gips zit. Toen schoot ik zelf ook in de lach:D

Frietgezicht

Avatar

Zo zie je ook maar de mzzl die sommige goede acteurs moeten hebben. Sommige dankzij series (zoals de hoofdrollen in Breaking Bad en The Sopranos) of wanneer Tarantino je 2 rollen geeft.
Er zijn veel goede acteurs die amper memorabele scenes of karakters hebben.

Maarre FT plaatst elke dag een mooie scene maar de beste ooit volgens Vin Diesel moet nog een artikel over komen.

Maikjax

Avatar

@Coach Boone.
Jazeker, geweldig!

Pepej

Avatar

@Maikjax
Precies, erg cool je zou zelf in een keer zo'n talenwonder willen zijn haha,
Al zijn scènes zijn geweldig, veel zijn ook dermate cruciaal voor de film, met name zijn talenknobbel, dat Tarantino er bijna van af had gezien, omdat hij geen geschikte acteur kon vinden die dat overtuigend kon neerzetten, tot Waltz ten tonele verscheen.
Zelfs in Django wordt daar nog licht naar gehint, als hij wordt gewaarschuwd geen Frans tegen Candle te spreken. En iedere toeschouwer weet dat ie dat met dezelfde gretigheid wilt doen...

Maikjax

Avatar

^
Ja inderdaad. Het is een acteur /personage naar mijn hart. Hij springt binnen een fractie van een seconde over naar een andere taal. En ook de gesprekken die hij voert is heerlijk om naar te kijken. Leuke line van Brad Pitt in deze film is "
You point with your WIENERSCHNITZELFINGER where they ARE!!

chefry1983

Avatar

Ik vind de soldaten intro de beste:
We are going tot germany to kill some nazi's. Weet niet meer precies hoe het ging. Maar de gehele film is echt waanzinnig goed

NieuwsFilm

meest populair