'Black Widow' mogelijk toch direct naar Disney+

Disney kan de extra inkomsten nu goed gebruiken.

Marvels blockbuster Black Widow slaat de bioscopen mogelijk toch over door de coronacrisis. Disney zou overwegen om de superheldenfilm met Scarlett Johansson in de hoofdrol direct op Disney+ uit te brengen. Dat beweren diverse insiders.

Bekijk de afbeelding
Black Widow komt mogelijk rechtstreeks naar Disney+. Disney zou op dit moment verschillende opties daarvoor aan het verkennen zijn. Eén van die opties is dat de film voor een extra bedrag op de streamingdienst gehuurd kan worden.

Weinig omzet meer
Disney is hard getroffen door de coronacrisis. Het mediabedrijf zag de afgelopen weken een groot deel van zijn beurswaarde verdampen. Dit komt onder meer omdat de Disney-pretparken gesloten zijn, cruiseschepen niet meer varen en retailverkoop is opgedroogd.

Het exclusief uitbrengen van Black Widow op Disney+ wordt - nu de bioscopen waarschijnlijk langer dan verwacht gesloten zullen blijven - een steeds reëlere optie. Zeker nu Disney deze week zijn streamingdienst verder heeft uitgerold in een aantal grote Europese markten. Een release als Black Widow trekt mogelijk veel nieuwe (betalende) klanten.

Experimenteren in onzekere tijden
Deze zet zou een welkome opsteker voor Disney kunnen zijn. De coronacrisis brengt immers veel onzekerheid met zich mee. Zelfs als de bioscopen uiteindelijk weer opengaan, is het nog maar de vraag of de zalen weer direct vol zitten. Hollywood is tevens al langer van plan om te experimenteren met andere releaseschema's.

Toch zijn dit geen gemakkelijke keuzes voor Disney (mochten de insiders het überhaupt bij het juiste eind hebben). Een bioscooprelease zorgt normaliter voor veel meer omzet en dat is fijn om de dure investering terug te kunnen verdienen (al hebben de aangekondige Marvel-series ook een blockbusterbudget).

We gaan het zien...

NieuwsFilm

meest populair