Algemeen

'Black Widow' mogelijk toch direct naar Disney+

Disney kan de extra inkomsten nu goed gebruiken.

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Algemeen
Marvels blockbuster Black Widow slaat de bioscopen mogelijk toch over door de coronacrisis. Disney zou overwegen om de superheldenfilm met Scarlett Johansson in de hoofdrol direct op Disney+ uit te brengen. Dat beweren diverse insiders.


Black Widow komt mogelijk rechtstreeks naar Disney+. Disney zou op dit moment verschillende opties daarvoor aan het verkennen zijn. Eén van die opties is dat de film voor een extra bedrag op de streamingdienst gehuurd kan worden.

Weinig omzet meer
Disney is hard getroffen door de coronacrisis. Het mediabedrijf zag de afgelopen weken een groot deel van zijn beurswaarde verdampen. Dit komt onder meer omdat de Disney-pretparken gesloten zijn, cruiseschepen niet meer varen en retailverkoop is opgedroogd.

Het exclusief uitbrengen van Black Widow op Disney+ wordt - nu de bioscopen waarschijnlijk langer dan verwacht gesloten zullen blijven - een steeds reëlere optie. Zeker nu Disney deze week zijn streamingdienst verder heeft uitgerold in een aantal grote Europese markten. Een release als Black Widow trekt mogelijk veel nieuwe (betalende) klanten.

Experimenteren in onzekere tijden
Deze zet zou een welkome opsteker voor Disney kunnen zijn. De coronacrisis brengt immers veel onzekerheid met zich mee. Zelfs als de bioscopen uiteindelijk weer opengaan, is het nog maar de vraag of de zalen weer direct vol zitten. Hollywood is tevens al langer van plan om te experimenteren met andere releaseschema's.

Toch zijn dit geen gemakkelijke keuzes voor Disney (mochten de insiders het überhaupt bij het juiste eind hebben). Een bioscooprelease zorgt normaliter voor veel meer omzet en dat is fijn om de dure investering terug te kunnen verdienen (al hebben de aangekondige Marvel-series ook een blockbusterbudget).

We gaan het zien...

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

baron nostalgia

Avatar

Mooi ik vond hem toch het bioscoopbezoek al niet waard

Janushhw

Avatar

Als alle streaming sites.
Van netflix tot amazone en alles er tussen in gewoon de rechten delem met elkaar, en elke film die getroffen is door t corona virus mogen streamen onder idd huur waardes komt er genoeg poen binnen lijkt mij.

Gewoon iedereen nu voor elkaar en ook samenwerkingen tussen de streamingdiensten. Zodat echt iedereen ervan kan genieten.

Daanminator

Avatar

Ga voor deze film zoiezo niet naar de bios, komt vanzelf wel op d+

Decepticon

Avatar

Gaat vast niet gebeuren, elke nieuwe Disney+ klant betaalt maar €6,99 per maand, dat gaat niet veel budget gaten dichten lijkt mij.
Nee, deze film gaat als eerst gewoon in de bioscoop komen.

Rohieth

Avatar

Mij maakt het echt niets uit. Die hele film interesseert mij toch niets. Maakt niet uit hoe sexy ScarJo in die film is.

robinerissema_

Avatar

10 jaar lang gewacht tot ze op t witte doek zou komen.. pff

Rutherford

Avatar

Decepticon, mits een extra bedrag (vb 15€) om de film te kunnen zien misschien wel. Ik zou het wel overwegen qua prijs, maar niet voor Black Widow.

Decepticon

Avatar

Rutherford, misschien. Veel zullen het vergelijken met een duur bios bezoek icm drinks snacks en parkeergeld en er zeker gebruik van maken.
Veel anderen zullen denken van, ik betaal al voor de streamingdienst, waarom zou ik nog eens extra kosten betalen, vergelijkbaar met de kosten van een dvd.

Ik zat niet te wachten op een Black Widow film, maar ik wil hem wel heel graag zien, het liefst in de bios. Maar ik heb die hoge VOD huurprijs er niet voor over. Dan koop ik hem later wel direct op blu-ray.

Mothercopper

Avatar

Nou lekker toch. Een geluk bij de ongeluk.

marcjeb

Avatar

Ik heb kill bill al gezien..

Charxlie

Avatar

Ik hoop dat deze film gewoon in de bioscoop te zien is, aan de trailer te zien is het een geweldige film. Hij verdient een officiële première. Ook de acteurs die er zo hard aan hebben gewerkt verdienen hun moment in the spotlight, zeker Scarlett Johansson.

Steve-O

Avatar

Je kan zo'n film toch alsnog in de bioscoop uitbrengen, alleen later. Lijkt me dat ze anders nogal veel centjes mislopen... Die hele MCU hype brengt toch miljoen en miljarden binnen aan de bioscoopkassa.

Fluffer

Avatar

Black widow heeft intussen al een nieuwe bioscoopreleasedatum februari 2021 , dat hij op Disney plus zou komen is dus nep.

kokosnoot

Avatar

Zelfs als ze dat doen. Als..dan komt ie later heus nog wel een keer in de bios. Wedden xD

MikeyMo

Avatar

Het probleem met Black Widow is dat het een prequel is waarbij het hoofdpersonage niet eens meer leeft in de huidige setting. Het heeft echt zo'n gevoel van dat je deze film makkelijk kunt skippen zonder dat je de continuïteit mist van het MCU. Dat was namelijk de reden dat Captain Marvel wel zo'n succes was. Er wer namelijk gehint naar het feit dat zij een enorme rol ging spelen in Endgame en dus moest je wel de film gezien hebben voordat je 1,5e maand later naar Endgame kon. Die hele motivatie is er nu niet.

Maar ach, wie weet zijn de recensies laaiend ens taan mensen in de rij om scarjo nog eenmaal in een strak pakje te zien

basco

Avatar

Ik ga echt niet Disney+ nemen hiervoor.
Ik wacht wel tot de film op blu-ray komt

Master Of Films

Avatar

Fluffer "Black widow heeft intussen al een nieuwe bioscoopreleasedatum februari 2021 , dat hij op Disney plus zou komen is dus nep."
Bron?

Fluffer

Avatar

@master of films : coming soon .net

NieuwsFilm

meest populair