Tot wanneer verschijnen er geen nieuwe bioscoopfilms?

Nieuwe films kunnen we tot eind deze zomer waarschijnlijk wel vergeten.

Komende weken krijgen we heel wat grote, minder plezierige cijfers te zien vanuit de Verenigde Staten als het gaat over de impact van het coronavirus aldaar. Er zijn nu al zo'n kwart miljoen besmettingen geregistreerd en het aantal overleden personen neemt rap toe. Het gevolg voor de filmwereld is dat de bioscopen voorlopig dicht blijven.

En als de zalen in de States dicht zijn, dan verschijnen er ook geen nieuwe Hollywood-films. Sinds een paar weken worden er al films van de bioscoopkalender gehaald of verplaatst naar later dit jaar of zelfs naar zomer 2021. En het lijkt er verdacht veel op dat ook alle films in de maanden juli en waarschijnlijk ook augustus op zoek moeten naar andere datums.

Welke films?
De afgelopen dagen werden juli-films als Ghostbusters: Afterlife (midden juli) en Morbius (eind juli) van de kalender gehaald. Films in augustus zijn bijvoorbeeld het eerder verplaatste Wonder Woman 1984, de komedie Bill & Ted Face the Music en de actiefilm The Hitman's Wife's Bodyguard.

Aangezien het coronavirus drie maanden grip lijkt te hebben op een land - en de VS is een groot land met 360 miljoen inwoners - en het niet te voorspellen valt hoe het publiek reageert als de bioscopen weer opengaan, mag aangenomen worden dat juli en augustus filmloos blijven. Of denk jij daar anders over?

Wat in Nederland?
Een andere vraag is wat we krijgen te zien als de bioscopen straks in Nederland opengaan, zelfs als dat (pas) op 1 juni zou zijn. Misschien een mooi moment om art-house films te vertonen op het grootste scherm? Of nog een keer reeksen als The Lord of the Rings en The Dark Knight op het witte doek?

NieuwsFilm

meest populair