Algemeen

Tot wanneer verschijnen er geen nieuwe bioscoopfilms?

Nieuwe films kunnen we tot eind deze zomer waarschijnlijk wel vergeten.

door Bram de Groot om 20:44 in Algemeen
Komende weken krijgen we heel wat grote, minder plezierige cijfers te zien vanuit de Verenigde Staten als het gaat over de impact van het coronavirus aldaar. Er zijn nu al zo'n kwart miljoen besmettingen geregistreerd en het aantal overleden personen neemt rap toe. Het gevolg voor de filmwereld is dat de bioscopen voorlopig dicht blijven.

En als de zalen in de States dicht zijn, dan verschijnen er ook geen nieuwe Hollywood-films. Sinds een paar weken worden er al films van de bioscoopkalender gehaald of verplaatst naar later dit jaar of zelfs naar zomer 2021. En het lijkt er verdacht veel op dat ook alle films in de maanden juli en waarschijnlijk ook augustus op zoek moeten naar andere datums.

Welke films?
De afgelopen dagen werden juli-films als Ghostbusters: Afterlife (midden juli) en Morbius (eind juli) van de kalender gehaald. Films in augustus zijn bijvoorbeeld het eerder verplaatste Wonder Woman 1984, de komedie Bill & Ted Face the Music en de actiefilm The Hitman's Wife's Bodyguard.

Aangezien het coronavirus drie maanden grip lijkt te hebben op een land - en de VS is een groot land met 360 miljoen inwoners - en het niet te voorspellen valt hoe het publiek reageert als de bioscopen weer opengaan, mag aangenomen worden dat juli en augustus filmloos blijven. Of denk jij daar anders over?

Wat in Nederland?
Een andere vraag is wat we krijgen te zien als de bioscopen straks in Nederland opengaan, zelfs als dat (pas) op 1 juni zou zijn. Misschien een mooi moment om art-house films te vertonen op het grootste scherm? Of nog een keer reeksen als The Lord of the Rings en The Dark Knight op het witte doek?

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Ik denk dat in de VS pas in September de bioscopen weer langzaam open zullen gaan. Bovendien is het inderdaad de vraag of mensen meteen zullen gaan ook. Ligt er maar net aan hoe veilig Trump zijn land weer krijgt...

Hier in NL zie ik vooral de films van begin het jaar weer terugkeren. En vooral Europese titels naar alle waarschijnlijkheid.

Hylian_Knight

Avatar

Ik zou een LotR zeker opnieuw in de bios willen zien, maar dan wel de geweldige extended editions.

Fluffer

Avatar

Er liggen waarschijnlijk nog genoeg films op de plank dat bioscopen niet terug hoeven te vallen op herhalingen .
Misschien kunnen ze wat films programmeren die anders nooit de bioscoop halen ,die zijn er genoeg.

Thiver

Avatar

Rich Art "Hier in NL zie ik vooral de films van begin het jaar weer terugkeren. En vooral Europese titels naar alle waarschijnlijkheid."

Precies. Het bericht lijkt te impliceren dat hier totaal niets nieuws uitkomt in de zomermaanden, maar er bestaan ook gewoon films die niet uit Hollywood komen...

Jacobatje

Avatar

Ik vind het nog steeds zo verschrikkelijk dat deze ziekte maar niet stopt. En dan is het nog een bijzaak voor mij dat de bioscopen dicht zijn. Al hoe wel, de mensen zitten momenteel zonder werk en dat vind ik ook niet fijn. Als de bioscopen weer een keer open gaan zou ik het geweldig vinden om klassiekers op het grote doek te mogen bezichtigen. Voorbeelden kunnen zijn, The Godfather, Shawshank Redemption, Gone with the Wind, Titanic of Apocalypse Now. Maar dat uiteraard maar mijn menig.

Janushhw

Avatar

Sluit me er bij aan.

Films van begin dit jaar.
Klassieke cult films.

Lotr bijv the extended versies
Terminator 1/2

Master Of Films

Avatar

Jacobatje "Ik vind het nog steeds zo verschrikkelijk dat deze ziekte maar niet stopt."
Tja als de medemens eens rekening met elkaar houdt. Het is te stoppen c.q. af te zwakken, maar dan moet men wel de regels gaan volgen. Eigenwijsheid helpt niet.

Ik hoop dat de Chinese regering eens zeer strenge maatregelen gaat nemen mbt het eten van wilde dieren (ook westerse huisdieren) en de handel. Tot 2x keer is er een SARS uitbraak gebeurt via zo'n wilde dieren markt, waar geen enkele hygiene regels van bestaan.

Conclusie:
Zoologists and disease experts have told CNN that changes to human behavior -- the destruction of natural habitats, coupled with the huge number of fast-moving people now on Earth -- has enabled diseases that were once locked away in nature to cross into people fast.

NieuwsFilm

meest populair