Featured

2021 wordt nu écht een bomvol filmjaar met o.a. 'The Matrix 4' en 'Fast & Furious 9' (1)

Welke films komen er allemaal uit in dat jaar?

door Jim Pedd om 15:53 in Featured
2021 was al een bijzonder goed filmjaar vol blockbusters en langverwachte vervolgen. Maar door het coronavirus wordt het een nog veel beter filmjaar. Er zijn namelijk heel wat releases toegevoegd aan de planning van dat jaar en daarover vertellen we je in een drietal artikelen.

Vandaag staan de eerste acht blockbusters van het jaar centraal. Op 11 april plaatsen we een overzicht met nog eens acht blockbusters en op 13 april kan je het afsluitende artikel met nog eens negen blockbusters verwachten. Maak je borst dus maar nat voor een bijzonder filmjaar!

Eternals (12 februari)
Deze Marvel-film had in november 2020 uit moeten komen, maar is flink uitgesteld naar februari 2021. En het is daarmee de eerste Marvel-film van 2021 geworden! Centraal staan de Eternals, onsterfelijke superhelden die al eeuwen op Aarde leven en besluiten in actie te komen als de schurkachtige Deviants zich weer melden op onze planeet om heel wat kwaad te doen. Het ensemble wordt geleid door Ajak en bestaat uit een heel groot aantal superhelden!


Ghostbusters: Afterlife (5 maart)
Eigenlijk stond deze release gepland voor de zomer van dit jaar, maar Sony heeft hem uitgesteld naar maart 2021. De film is een vervolg op de tweede Ghostbusters-film en laat een aantal van de oorspronkelijke Ghostbusters terugkeren. We volgen een stel jonge kinderen die niet alleen een Ghostbusters-wagen ontdekken, maar die er ook achterkomen dat hun dorpje wel eens veel last van spoken zou kunnen krijgen. En daar gaan ze natuurlijk iets tegen doen!


Morbius (19 maart)
Dit is de tweede Spider-Man-loze Spider-Man film die Sony ons brengt. Hierin speelt Jared Leto de hoofdrol van Dr. Morbius. Hij heeft last van een bloedziekte en probeert die te genezen. Maar dat geneesmiddel heeft onbedoelde consequenties: hij wordt namelijk bloeddorstig en verandert in een niet heel frisse vampier. Hoe onfris? Bekijk daarvoor de afbeelding hieronder.


Tomb Raider 2 (19 maart)
Deze film zal misschien niet de best verdienende van het jaar worden, maar is desondanks interessant. Actrice Alicia Vikander kruipt wederom in de huid van Lara Croft en niemand minder dan Ben Wheatley heeft getekend voor de regie. Precies die combinatie maakt dat we toch erg benieuwd zijn naar de release en hopen dat het een ware blockbuster zal blijken.


F9 (1 april)
Vermoedelijk een van de grootste films van 2021. De film zou oorspronkelijk in april 2020 in de bioscoop uitkomen, maar Universal Pictures heeft besloten de release met een volledig jaar uit te stellen vanwege het coronavirus. Natuurlijk was de marketing al volop aan de gang, dus de tijd zal alleen gebruikt gaan worden om de boel te finetunen. F9 zet alles in gang voor de laatste F&F-film rond Dominic Toretto en zijn vrienden.


Doctor Strange in the Multiverse of Madness (7 mei)
Marvel Studios verwacht niet dat deze film negatief beïnvloed wordt door het coronavirus. De opnames vinden deze zomer plaats en de release staat nog altijd gewoon voor mei 2021 gepland. Wederom zien we Benedict Cumberbatch als Doctor Strange. En ditmaal speelt Elizabeth Olsens Scarlet Witch ook een rol. Haar soloserie, Wandavision, is van grote invloed op deze film. Gespeculeerd wordt dat het de opmars gaat vormen voor de X-Men in het MCU.


The Matrix 4 (21 mei)
Er is nog niets bekend over het plot van deze vierde Matrix-film. De regie is in handen van Lana Wachowski en hoofdrolspelers Keanu Reeves en Carrie Anne-Moss zijn terug als Neo en Trinity. Welk avontuur zij ditmaal beleven is niet bekend, maar de belofte van The Oracle aan het eind van de eerste trilogie was dat we meer zouden zien van Neo. En dat gaat in 2021 dus gebeuren!


John Wick Chapter 4 (21 mei)
Of Lionsgate erin gaat slagen om deze vierde John Wick-film met acteur Keanu Reeves uit te brengen, is maar de vraag. Reeves heeft namelijk eerst verplichtingen richting The Matrix 4 en pas daarna kan hij aan de volgende film als John Wick beginnen. Het plot kennen we natuurlijk nog niet, maar we verwachten weer een knalharde actiethriller.18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Jezus wat een drukte zeg next year. Maar meschien krijgen we dan te maken met het volgende virus je weet het nooit

YadMedia

Avatar

Vooral veel superhero onzin.

Roeltje

Avatar

Docter Strange and the Multiverse of Madness is verplaatst naar november van 2021! Daar moet Shang Chi komen te staan.

SunChaser

Avatar

Komt nog veel meer bij in 2021 is mijn voorspelling
Mulan
Wonder Woman 1984
Tenet
Top Gun maveric
Dune
Godzilla
America staat nog aan t begin van de crisis. In juli gaat nog niemand naar de bios. Dus moet t naar t najaar.

Het probleem van veel films, zoals WW1984, Tenet en TopGun is dat het speciaal gemaakt is voor Imax met scènes gedraaid met Imax camera's en daar zijn de zalen beperkt voor die wil je zeker 4 weken of langer daar laten draaien en James Bond heeft nu al imax boekingen staan in november. Daarom gaan Godzilla en Dune ook naar 2021 omdat die nu verdrukt worden

Doc Strange wordt 2022. Die moet eerst nog gefilmd worden

Frietgezicht

Avatar

En bij welke films gaan we ook huilen?

Master Of Films

Avatar

SunChaser "Komt nog veel meer bij in 2021 is mijn voorspelling
Mulan
Wonder Woman 1984
Tenet"
We gaan het wel merken deze zomer.
Je hebt wel een goeie instelling. Smiley face

"Hope for the best. Expect the worst. The world's a stage. We're unrehearsed" aldus Mel Brooks.

kokosnoot

Avatar

Dus dat wordt op een gegeven moment echt een feest jaar! Misschien maar pathe abonnement nemen dan xD (aangenomen dat corona op een gegeven moment over is door vaccin).

TheMorry

Avatar

Misschien volgend jaar maar een pathe abo aanschaffen? Want met de reguliere ticketprijzen word zoveel films in een korte tijd wel een hele dure grap.

Movieman2018

Avatar

The matrix en John Wick. Oh god, ik hoop dat the matrix even goed wordt als zijn voorgangers..! De reeksen heb ik al 4-5 keer gezien.. meesterwerk.

Marklar

Avatar

denk dat een matrix en andere titels die oorspronkelijk voor volgend jaar op stonden ook later gaan komen. Producties liggen immers stil

GreenHornet

Avatar

Pathé Keanu Reeves Night.
Matrix + Wick

247movies

Avatar

Lekkere clickbait weer, mensen 3 dagen later terugkomen naar de site met info die makkelijk in 1 post had gekund....

JMRG

Avatar

Wordt een lekker filmjaartje zeg

wezel

Avatar

Ik denk dat het wel mee valt hoe druk het gaat worden. Veel projecten van 2021 liggen nu ook stil, waardoor ze waarschijnlijk hun deadline niet halen.

Daarnaast moet er ook nog heel veel CGI beelden gemaakt worden, dat stapelt ook op.

Ik verwacht dat veel films van 2021 ook worden uitgesteld. Al is het puur vanuit financieel oogpunt.

Brent.Marvel

Avatar

Doctor Strange komt pas in november 2021

Fluffer

Avatar

Tomb raider 2 en misschien Ghostbusters ,morbius en The matrix.

NieuwsFilm

meest populair