2021 wordt nu écht een bomvol filmjaar met o.a. 'The Matrix 4' en 'Fast & Furious 9' (1)

2021 wordt nu écht een bomvol filmjaar met o.a. 'The Matrix 4' en 'Fast & Furious 9' (1)

Welke films komen er allemaal uit in dat jaar?

2021 was al een bijzonder goed filmjaar vol blockbusters en langverwachte vervolgen. Maar door het coronavirus wordt het een nog veel beter filmjaar. Er zijn namelijk heel wat releases toegevoegd aan de planning van dat jaar en daarover vertellen we je in een drietal artikelen.

Vandaag staan de eerste acht blockbusters van het jaar centraal. Op 11 april plaatsen we een overzicht met nog eens acht blockbusters en op 13 april kan je het afsluitende artikel met nog eens negen blockbusters verwachten. Maak je borst dus maar nat voor een bijzonder filmjaar!

Eternals (12 februari)
Deze Marvel-film had in november 2020 uit moeten komen, maar is flink uitgesteld naar februari 2021. En het is daarmee de eerste Marvel-film van 2021 geworden! Centraal staan de Eternals, onsterfelijke superhelden die al eeuwen op Aarde leven en besluiten in actie te komen als de schurkachtige Deviants zich weer melden op onze planeet om heel wat kwaad te doen. Het ensemble wordt geleid door Ajak en bestaat uit een heel groot aantal superhelden!

Bekijk de afbeelding
Ghostbusters: Afterlife (5 maart)
Eigenlijk stond deze release gepland voor de zomer van dit jaar, maar Sony heeft hem uitgesteld naar maart 2021. De film is een vervolg op de tweede Ghostbusters-film en laat een aantal van de oorspronkelijke Ghostbusters terugkeren. We volgen een stel jonge kinderen die niet alleen een Ghostbusters-wagen ontdekken, maar die er ook achterkomen dat hun dorpje wel eens veel last van spoken zou kunnen krijgen. En daar gaan ze natuurlijk iets tegen doen!

Bekijk de afbeelding
Morbius (19 maart)
Dit is de tweede Spider-Man-loze Spider-Man film die Sony ons brengt. Hierin speelt Jared Leto de hoofdrol van Dr. Morbius. Hij heeft last van een bloedziekte en probeert die te genezen. Maar dat geneesmiddel heeft onbedoelde consequenties: hij wordt namelijk bloeddorstig en verandert in een niet heel frisse vampier. Hoe onfris? Bekijk daarvoor de afbeelding hieronder.

Bekijk de afbeelding
Tomb Raider 2 (19 maart)
Deze film zal misschien niet de best verdienende van het jaar worden, maar is desondanks interessant. Actrice Alicia Vikander kruipt wederom in de huid van Lara Croft en niemand minder dan Ben Wheatley heeft getekend voor de regie. Precies die combinatie maakt dat we toch erg benieuwd zijn naar de release en hopen dat het een ware blockbuster zal blijken.

Bekijk de afbeelding
F9 (1 april)
Vermoedelijk een van de grootste films van 2021. De film zou oorspronkelijk in april 2020 in de bioscoop uitkomen, maar Universal Pictures heeft besloten de release met een volledig jaar uit te stellen vanwege het coronavirus. Natuurlijk was de marketing al volop aan de gang, dus de tijd zal alleen gebruikt gaan worden om de boel te finetunen. F9 zet alles in gang voor de laatste F&F-film rond Dominic Toretto en zijn vrienden.

Bekijk de afbeelding
Doctor Strange in the Multiverse of Madness (7 mei)
Marvel Studios verwacht niet dat deze film negatief beïnvloed wordt door het coronavirus. De opnames vinden deze zomer plaats en de release staat nog altijd gewoon voor mei 2021 gepland. Wederom zien we Benedict Cumberbatch als Doctor Strange. En ditmaal speelt Elizabeth Olsens Scarlet Witch ook een rol. Haar soloserie, Wandavision, is van grote invloed op deze film. Gespeculeerd wordt dat het de opmars gaat vormen voor de X-Men in het MCU.

Bekijk de afbeelding
The Matrix 4 (21 mei)
Er is nog niets bekend over het plot van deze vierde Matrix-film. De regie is in handen van Lana Wachowski en hoofdrolspelers Keanu Reeves en Carrie Anne-Moss zijn terug als Neo en Trinity. Welk avontuur zij ditmaal beleven is niet bekend, maar de belofte van The Oracle aan het eind van de eerste trilogie was dat we meer zouden zien van Neo. En dat gaat in 2021 dus gebeuren!

Bekijk de afbeelding
John Wick Chapter 4 (21 mei)
Of Lionsgate erin gaat slagen om deze vierde John Wick-film met acteur Keanu Reeves uit te brengen, is maar de vraag. Reeves heeft namelijk eerst verplichtingen richting The Matrix 4 en pas daarna kan hij aan de volgende film als John Wick beginnen. Het plot kennen we natuurlijk nog niet, maar we verwachten weer een knalharde actiethriller.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair