Disney-filmkalender krijgt ingrijpende aanpassingen!

Disney-filmkalender krijgt ingrijpende aanpassingen!

Voor films als Mulan, Free Guy en Jungle Cruise.

Gisteren zagen we nog dat de kalender van Marvel Cinematic Universe overhoop werd gegooid en nu hebben we vele nieuwe datums voor andere films van Walt Disney. Er zijn kleine verschuivingen, maar ook ingrijpende.

Mulan en Jungle Cruise
Als eerste heeft Mulan een nieuwe datum gekregen. De live action-sprookjesfilm zou in maart dit jaar verschijnen, maar moet nu op 24 juli 2020 verschijnen. Dit is opvallend aangezien andere studio's juist hun juli-films vertragen. Het gevolg is dat Jungle Cruise een jaar opschuift, naar 30 juli 2021.

Free Guy en West Side Story
Ook de 20th Century Studios-film Free Guy is opgeschoven, van 3 juli naar 11 december 2020. De films West Side Story (18 december 2020) en The Last Duel (25 december 2020) blijven vooralsnog staan.

Indiana Jones 5
De verschuivingen hebben ook impact op Indiana Jones 5 die van 9 juli 2021 (de datum voor Captain Marvel 2) is gehaald en nu op 29 juli 2022 staat. Het is de zoveelste keer dat de film een nieuwe datum krijgt. Regisseur James Mangold zou de film moeten regisseren.


Lees ook:
Marvel gooit Phase 4 overhoop én kondigt 'Captain Marvel 2' officieel aan!


Overige wijzigingen
Wes Andersons The French Dispatch is van 24 juli 2020 opgeschoven naar 16 oktober 2020. De films The Personal History of David Copperfield, Antlers, Woman in the Window en The New Mutants waren al van de kalender gehaald en hebben nog geen nieuwe datums gekregen.

Soul van Pixar
Opvallend is dat Pixars Soul zijn datum vasthoudt. De animatiefilm staat vooralsnog gepland voor 19 juni 2020. Disney voorkomt ongetwijfeld een debacle als bij Onward die slechts een heel beperkte bioscooprelease beleefde door de coronacrisis.

* Alle bovengenoemde datums zijn voor Noord-Amerika.

NieuwsFilm

meest populair