Algemeen

Disney-filmkalender krijgt ingrijpende aanpassingen!

Voor films als Mulan, Free Guy en Jungle Cruise.

door Bram de Groot om 18:07 in Algemeen
Gisteren zagen we nog dat de kalender van Marvel Cinematic Universe overhoop werd gegooid en nu hebben we vele nieuwe datums voor andere films van Walt Disney. Er zijn kleine verschuivingen, maar ook ingrijpende.

Mulan en Jungle Cruise
Als eerste heeft Mulan een nieuwe datum gekregen. De live action-sprookjesfilm zou in maart dit jaar verschijnen, maar moet nu op 24 juli 2020 verschijnen. Dit is opvallend aangezien andere studio's juist hun juli-films vertragen. Het gevolg is dat Jungle Cruise een jaar opschuift, naar 30 juli 2021.

Free Guy en West Side Story
Ook de 20th Century Studios-film Free Guy is opgeschoven, van 3 juli naar 11 december 2020. De films West Side Story (18 december 2020) en The Last Duel (25 december 2020) blijven vooralsnog staan.

Indiana Jones 5
De verschuivingen hebben ook impact op Indiana Jones 5 die van 9 juli 2021 (de datum voor Captain Marvel 2) is gehaald en nu op 29 juli 2022 staat. Het is de zoveelste keer dat de film een nieuwe datum krijgt. Regisseur James Mangold zou de film moeten regisseren.


Lees ook:
Marvel gooit Phase 4 overhoop én kondigt 'Captain Marvel 2' officieel aan!


Overige wijzigingen
Wes Andersons The French Dispatch is van 24 juli 2020 opgeschoven naar 16 oktober 2020. De films The Personal History of David Copperfield, Antlers, Woman in the Window en The New Mutants waren al van de kalender gehaald en hebben nog geen nieuwe datums gekregen.

Soul van Pixar
Opvallend is dat Pixars Soul zijn datum vasthoudt. De animatiefilm staat vooralsnog gepland voor 19 juni 2020. Disney voorkomt ongetwijfeld een debacle als bij Onward die slechts een heel beperkte bioscooprelease beleefde door de coronacrisis.

* Alle bovengenoemde datums zijn voor Noord-Amerika.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Ik geloof niet dat dit jaar de bioscopen nog open gaan

Darthmar

Avatar

Artemis Fowl gaat naar Disney+

PRIME

Avatar

Tuurlijk wel, GreenHornet

Goku32

Avatar

Hahahaha Greenhornet, natuurlijk wel man ze gaan gewoon eind April weer open hoor

Gigan72

Avatar

Goku geloof nog in sprookjes
Denk je nou echt dat we virus vrij zijn op 28 april ... no fucking way
Ga er maar van uit dat ze dicht blijven tot 1 juni en dan is het nog maar de vraag of ze open gaan.


Dit staat op de site van pathe

Gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staan altijd voorop. We respecteren daarom de maatregelen die nu opgedragen worden vanuit de overheid en RIVM. Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de overheid maandag 23 maart verdere maatregelen bekend gemaakt. Evenementen en groepsvorming met meer dan 3 personen zijn tot 1 juni verboden. Wij verwachten dat al onze Pathé en Euroscoop bioscopen tot 1 juni dicht moeten blijven.

GreenHornet

Avatar

Brabant zal wel de eerste plek zijn waar alles open gaat.

Fluffer

Avatar

Jammer van jungle cruise ,een jaar uitstel is best lang en nog meer jammer van Indiana jones 5 die nu opschuift naar 2022 , je zou bijna wensen dat het alweer winter was , bijna....

SunChaser

Avatar

mulan gaat echt niet draaien in julo

NieuwsFilm

meest populair