4 films als 'Groundhog Day': iedere dag hetzelfde!

4 films als 'Groundhog Day': iedere dag hetzelfde!

Tijdens de corona-lockdown worden de dagen als een Groundhog Day.

Wanneer zijn we de slimme lockdown gestart? Drie of vier weken geleden? Of al vijf? De dagen beginnen op elkaar te lijken en een bijkomstig voordeel is dat het weer ook prachtig blijft. Hieronder vijf films die steeds een dezelfde dag laten zien. Te starten met de bekendste: Groundhog Day!

Groundhog Day (1993)

Regie: Harold Ramis | Hoofdrollen: Bill Murray, Andie MacDowell en Chris Elliott

Deze komedie uit 1993 zet Bill Murray in een situatie dat hij steeds op een dezelfde manier wakker wordt. De film van Harold Ramis is een klassieker en een dikke must see voor iedere filmfan.

Het verhaal: De chagrijnige weerman Phil Connors is naar Punxsutawney gestuurd om verslag te doen van de jaarlijkse Groundhog Day. Hij belandt in een soort eeuwigheid van dezelfde dag.



Lola rennt (1998)

Regie: Tom Tykwer | Hoofdrollen: Franka Potente, Moritz Bleibtreu en Herbert Knaup

Deze Duitse klassieker komt van Tom Tykwer (Perfume: The Story of a Murderer, Cloud Atlas) en met hoofdrollen voor Franka Potente en Moritz Bleibtreu een dikke aanrader!

De film is iets - uiteraard - afwijkend ten opzichte van Groundhog Day, aangezien er drie scenario's worden getoond over de uitkomst van een dezelfde situatie.



Happy Death Day (2017)

Regie: Christopher Landon | Hoofdrollen: Jessica Rothe, Israel Broussard en Ruby Modine

Duidelijk de minste in het lijstje, maar wel vermakelijk. Al is het alleen maar door de hoofdrol van actrice Jessica Rothe die je ook terugziet in het vervolg Happy Death Day 2U uit 2019.

In de horrorfilm zie je hoe een studente de ergste verjaardag ooit beleeft als ze op het einde van die dag wordt vermoord. Maar dan beleeft zie die dag steeds opnieuw en moet ze de dader zien te vinden



Edge of Tomorrow (2014)

Regie: Doug Liman | Hoofdrollen: Tom Cruise, Emily Blunt en Brendan Gleeson

In deze scifi-film beleeft Tom Cruise steeds dezelfde dag nadat zijn personage Majoor William Cage om het leven komt bij aan het oorlogsfront in een strijd met buitenaardse. Hij weet steeds een stapje verder te komen in de stijd de aliens te verslaan.

De film komt van de hand van Doug Liman en er wordt al een tijd gewerkt aan een tweede deel, Live Die Repeat and Repeat.



Source Code (2011)

Regie: Duncan Jones | Hoofdrollen: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan en Vera Farmiga

De scifi-thriller van Moon en Warcraft-regisseur Duncan Jones laat Jake Gyllenhaals personage Colter Stevens wakker schrikken in een trein. Hij beleeft deze reis vele malen om ervoor te zorgen dat er een gruwelijke aanslag niet wordt gepleegd.

De film heeft een verrassende afloop en is geeft een pakkende invulling aan het herhalen van een dezelfde gebeurtenis. De film wordt ook wel omschreven als een kruising van de films Robocop, Groundhog Day en Murder on the Orient Express.



NieuwsFilm

meest populair