Het populaire jeugdboek 'De Gorgels' van cabaretier Jochem Myjer wordt verfilmd.

Het populaire jeugdboek 'De Gorgels' van cabaretier Jochem Myjer wordt verfilmd.

Ook nieuwe projecten van Will Koopman, Flip van der Kuil en Steffen Haars krijgen een kans.

Via een bericht van het Nederlands Filmfonds is bekend geworden dat De Gorgels wordt verfilmd. Dit populaire jeugdboek werd geschreven door cabaretier Jochem Myjer.

Het project zal geregisseerd worden door Anna van der Heide en het script wordt verzorgd door Tamara Bos. De twee waren eerder verantwoordelijk voor de jeugdfilms Brammetje Baas en Meester Kikker.

Waakgorgel
De Gorgels draait om wonderlijke wezentjes die slapende kinderen beschermen. De meeste mensen weten niets van hun bestaan, totdat Melle zijn Waakgorgel Bobba ontdekt. Samen moeten ze het opnemen tegen de gevaarlijke Brutelaars.

Het bedrag dat het Nederlands Filmfonds heeft toegekend is bedoeld voor de ontwikkeling van de film. Over de cast of een releasedatum is op dit moment nog niets bekend. Wel wordt genoemd dat het een animatiefilm zal betreffen.

Experiment
Het Nederlands Filmfonds voorziet nog twee andere films van een budget. Alles op Tafel van Gooische vrouwen regisseur Will Koopman draait om een groep vrienden die een experiment uitvoeren. Tijdens een etentje moeten alle telefoons op tafel en zullen inkomende berichten met iedereen gedeeld worden. Want ze hebben geen geheimen voor elkaar, toch?

Krazy House is het nieuwe project van New Kids Flip van der Kuil enSteffen Haars. Hierin moet de religieuze familieman Bernie een bende Russische criminelen uit zijn huis zien te krijgen voor hij helemaal gek wordt.

NieuwsFilm

meest populair