Algemeen

Het populaire jeugdboek 'De Gorgels' van cabaretier Jochem Myjer wordt verfilmd.

Ook nieuwe projecten van Will Koopman, Flip van der Kuil en Steffen Haars krijgen een kans.

door Timothy van Damme om 19:01 in Algemeen
Via een bericht van het Nederlands Filmfonds is bekend geworden dat De Gorgels wordt verfilmd. Dit populaire jeugdboek werd geschreven door cabaretier Jochem Myjer.

Het project zal geregisseerd worden door Anna van der Heide en het script wordt verzorgd door Tamara Bos. De twee waren eerder verantwoordelijk voor de jeugdfilms Brammetje Baas en Meester Kikker.

Waakgorgel
De Gorgels draait om wonderlijke wezentjes die slapende kinderen beschermen. De meeste mensen weten niets van hun bestaan, totdat Melle zijn Waakgorgel Bobba ontdekt. Samen moeten ze het opnemen tegen de gevaarlijke Brutelaars.

Het bedrag dat het Nederlands Filmfonds heeft toegekend is bedoeld voor de ontwikkeling van de film. Over de cast of een releasedatum is op dit moment nog niets bekend. Wel wordt genoemd dat het een animatiefilm zal betreffen.

Experiment
Het Nederlands Filmfonds voorziet nog twee andere films van een budget. Alles op Tafel van Gooische vrouwen regisseur Will Koopman draait om een groep vrienden die een experiment uitvoeren. Tijdens een etentje moeten alle telefoons op tafel en zullen inkomende berichten met iedereen gedeeld worden. Want ze hebben geen geheimen voor elkaar, toch?

Krazy House is het nieuwe project van New Kids Flip van der Kuil enSteffen Haars. Hierin moet de religieuze familieman Bernie een bende Russische criminelen uit zijn huis zien te krijgen voor hij helemaal gek wordt.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Kan een leuke film worden, voor de kleintjes

Deweb

Avatar

De Gorgels klinkt wel als een gouden greep.

Alles op Tafel is de zoveelste remake van de uitstekende Italiaanse film Perfetti sconosciuti. Ik hoop alleen dat Koopman het net als het origineel klein houd, ook qua cast.

NieuwsFilm

meest populair