Waarom 'Dune' dé blockbuster van het jaar wordt

Waarom 'Dune' dé blockbuster van het jaar wordt

Dit moet wel gaaf worden: de nieuwe van Denis Villeneuve.

De afgelopen dagen zagen we heel wat overtuigende foto's uit de sciencefictionfilm Dune van Blade Runner 2049-regisseur Denis Villeneuve. Hieronder meer over de film waar heel wat mensen naar uitkijken.

De grootste uitdaging voor Villeneuve was het doormidden breken van het verhaal. Dune wordt namelijk een tweeluik, vergelijkbaar met Stephen Kings It en It Chapter Two. De regisseur over het verhaal:


"Wat je ook gelooft, de aarde verandert en we zullen ons moeten aanpassen. Daarom denk ik dat Dune, het boek geschreven in de 20e eeuw, een afspiegeling is van de realiteit van de oliebranche, het kapitalisme en de uitbuiting - de overexploitatie - van de aarde. Tegenwoordig is het alleen maar erger. Het is een coming-of-age-verhaal, maar ook een oproep tot actie voor de jeugd."

Dé beste blockbuster van 2020?
De verwachting zijn enorm bij deze film. En dan niet alleen vanwege de betrokkenheid van Villeneuve en het epische verhaal verpakt in een ambitieuze tweeluik. Er zit een ongekende cast in de film met namen als Timothee Chalamet (Paul Atreides), Rebecca Ferguson (Lady Jessica), Oscar Isaac (Leto Atreides), Josh Brolin (Gurney Halleck), Charlotte Rampling (Reverend Mother Mohiam), Jason Momoa (Duncan Idaho), Chen Chang (Dr. Wellington Yueh), Stellan Skarsgård (Baron Vladimir), Dave Bautista ("Beast" Rabban), Javier Bardem (Stilgar), David Dastmalchian (Piter De Vries), Stephen McKinley Henderson (Liet-Kynes) en Zendaya (Chani). En vergeet die zandwormen niet!


Bekijk:
De vele eerste foto's uit Dune


Of deel één van Dune ook echt de blockbuster van 2020 wordt, zullen we waarschijnlijk midden december zien. Er zijn echter concurrenten. Denk maar aan Christopher Nolans Tenet en de Bond-film No Time to Die. Wat denk jij?

NieuwsFilm

meest populair