4 grote films die bijna iedereen enorm teleurstellenden

4 grote films die bijna iedereen enorm teleurstellenden

Grote blockbusters die veel mensen niet goed vonden.

Nu zitten de bioscoopdeuren even dicht, maar normaal gesproken verschijnen er gemiddeld zo'n twee nieuwe grote films per week in de bioscoop. Zeker niet altijd zijn deze echt goed. Soms zijn ze zelfs ronduit teleurstellend. Hieronder vier van deze films.

Tomorrowland / Project T (2015)

Regie: o.a. Brad Bird | Hoofdrollen: Britt Robertson, George Clooney en Raffey Cassidy

Dit is een van de vele grote Disney-films van de afgelopen jaren die het niet waar wisten te maken. Er werden vele miljoen ingestoken. Het resultaat zag er visueel prima uit, maar verhaaltechnisch viel het (zwaar) tegen. Het is klaarblijkelijk knap lastig om succesvol een attractie uit de Disney-parken om te toveren in een blockbuster.



Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

Regie: o.a. Zack Snyder | Hoofdrollen: Ben Affleck, Henry Cavill en Amy Adams

Jarenlang was er bij Warner Bros. de wens om een Batman versus Superman-film te maken. In 2016 werd het werkelijkheid, maar helaas stelde de film van Zack Snyder teleur. Gelukkig verscheen er een beter ontvangen Ultimate Edition met 31 minuten meer beeldmateriaal, maar het stond buiten kijf dat dit niet de gewenste aftrap van het DC Extended Universe was.



Alien: Covenant (2017)

Regie: o.a. Ridley Scott | Hoofdrollen: Michael Fassbender, Katherine Waterston en Billy Crudup

Prometheus uit 2012 kon al niet rekenen op enkel positieve reacties, maar deze wist nog een zekere mysterie te creëren in het Alien-filmuniversum. Bedenker en regisseur had grootste plannen met maar liefst vier prequelfilms op zijn Alien uit 1979. Covenant wist echter amper te voldoen aan de verwachtingen en zorgde voor een vervroegd einde van het prequelverhaal.



The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)

Regie: o.a. Peter Jackson | Hoofdrollen: Martin Freeman, Ian McKellen en Benedict Cumberbatch

Deze zesde live action-film van Peter Jackson gebaseerd op boeken van J. R. R. Tolkien was de afronding van de sowieso veel magerder ontvangen The Hobbit-trilogie. The Battle of the Five Armies bleek voor velen de minste van de drie en dit was terug te zien in de box office-resultaten en met name de ontvangst. Na de drie geliefde LOTR-films was deze afronding toch best een domper.



NieuwsFilm

meest populair