Enorme stijging van illegaal films downloaden

Enorme stijging van illegaal films downloaden

Coronacrisis duwt mensen naar illegale bronnen.

Een paar dagen geleden plaatsten we op FilmTotaal nog een poll met de vraag of er minder wordt gedownload sinds de komst van de streamingdiensten. Het leek er verdacht veel op dat er ook daadwerkelijk minder illegale films en series van het web worden getrokken. De coronacrisis lijkt het illegaal downloaden juist weer te bevorderen.

Maar liefst een kleine 60% gaf via de poll aan minder (28%) of niet meer (29%) illegaal te downloaden. Slechts 15% gaf aan nog evenveel te downloaden en 8% gaf aan meer te downloaden na de komst van de streamingdiensten zoals Netflix. Wereldwijde cijfers laten zien dat in veel landen het illegaal downloaden enorm is gestegen afgelopen maanden.

Lockdown zorgt voor absurde stijging
Onderzoekspartij Muso meldt volgens The Hollywood Reporter dat er in de States nu 41,4% meer illegaal films wordt gedownload. In het Verenigd Koninkrijk worden sites met illegale content 42,5% meer bezocht en in Italië ligt dat percentage zelfs op 66%. In Duitsland steeg het illegaal downloaden met 35,5%.

Opvallend is dat er vooral illegaal films worden gedownload. Het illegaal downloaden van series en andere tv-content zou in de States slechts met 8,7% zijn gestegen. In volume blijven tv-series wel gewilder. Muso registreerde 601,3 miljoen bezoeken om een serie te downloaden tegen 137,4 miljoen bezoeken voor een illegaal filmpje.

Ook stijging legale bronnen
Afgelopen periode werd bekend dat streamingdiensten als Netflix en Disney+ ook lijken te profiteren van de coronacrisis. Er worden vele nieuwe abonnee's geworven en Netflix liet zelfs een record op de beurs zien.

NieuwsFilm

meest populair