5 Disney+ Original Movies waar we naar uitkijken

5 Disney+ Original Movies waar we naar uitkijken

Ook Disney+ maakt Originals, dus exclusieve content!

Een streamingdienst zonder Originals bestaat zo'n beetje niet meer. Met Originals trek je immers publiek en houd je het vast. Zo werd Netflix groot en nu zet ook Disney+ langzaam in op die strategie. Sowieso door series te maken, maar Disney+ werkt ook aan live-action films. Vandaag een overzicht met vijf live-action Originals van Disney+ waar we naar uitkijken.

Artemis Fowl (2019)

Regie: Kenneth Branagh | Hoofdrollen: Ferdia Shaw, Colin Farrell, Judi Dench

Goed, misschien voldoet deze niet helemaal aan het Original-merk, maar de film komt niet meer uit in de bioscopen. Sterker nog, Artemis Fowl gaat exclusief in première op Disney+. Deze boekverfilming draait om de jonge titelheld, een jonge crimineel, die de jacht opent op een geheim genootschap van feeën, in de hoop zijn vermiste vader te kunnen vinden.

Bekijk de afbeelding
Lilo & Stitch

Scenario: Mike van Waes| Hoofdrollen: Chris Sanders

Oorspronkelijk een animatiefilm uit 2002, die zelfs een Oscar-nominatie kreeg. Disney maakt er nu een mengeling van live-action en animatie van. Op een dag ontsnapt er een vreemd buitenaards experiment, Experiment 626 genaamd, dat gemaakt is om voor chaos en vernietiging te zorgen. Lilo, een jong meisje, adopteert het als haar hondje. Maar zowel de regering als een intergalactische federatie hebben het op Stitch voorzien en dat maakt de situatie voor het tweetal best ingewikkeld!

Bekijk de afbeelding
Night at the Museum

Regie: Nog niet bekend | Hoofdrollen: Chris Sanders

Deze klassieker krijgt een reboot, dus mogelijk wordt het een vierde film of een volledige reboot. De oorspronkelijke trilogie draaide om Larry, die op een dag aan de slag gaat voor het natuurhistorisch museum. Daar komen in de nacht alle museumstukken tot leven, wat voor de nodige problemen zorgt. Want hoe houd je een rondrennende T-Rx, vechtende Romeinse gladiatoren en Amerikaanse cowboys allemaal geheim?

Bekijk de afbeelding
The Sword in the Stone

Regie: Juan Carlos Fresnadillo | Scenario: Bryan Cogman

Oorspronkelijk een animatiefilm die in 1963 werd uitgebracht. Het was de laatste animatiefilm die Walt Disney zelf produceerde. De film is gebaseerd op het boek The Sword in het Stone en losjes gebaseerd op de legende van koning Arthur. De jonge schildknaap Wart wordt getraind door tovenaar Merlijn, die wel wat in hem ziet en denkt dat hij misschien wel het legendarische zwaard uit de steen kan trekken.

Bekijk de afbeelding
Robin Hood

Regie: Nog niet bekend | Hoofdrollen: Onbekend

Oorspronkelijk was de animatiefilm Robin Hood van Disney er eentje waarin Robin Hood een vos was. Hij nam het samen met zijn Merry Band op tegen de corrupte Sheriff of Nottingham. In deze nieuwe versie zullen we nog steeds dieren zien, maar dan geanimeerd op een manier zoals we die inmiddels kennen van Jungle Book en ook The Lion King.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair