Dit zijn de vijf grootste flops van 2019

Dat moet behoorlijk wat pijn hebben gedaan.

Deadline is flink op dreef. Na een reeks artikelen over de meest lucratieve films, heeft het nu ook een lijstje gepubliceerd met de vijf grootste flops van 2019. Daar zitten behoorlijk grootschalige Hollywood-films tussen.

#5 Missing Link

Budget: $100 miljoen | Opbrengst: $26 miljoen | Verlies: $101 miljoen

Laika staat bekend om prachtige stop motion films. Maar het publiek had er met deze film geen zin meer in. De film werd ditmaal uitgebracht door Annapurna in plaats van Focus Features en de marketing werd voor de verandering geregeld door United Artists Releasing. Wedden op het verkeerde paard dus en de film waarin een aapje op zoek gaat naar zijn verloren familieleden in de vallei van Shangri-La bleek geen topper.

Bekijk de afbeelding
#4 Gemini Man

Budget: $138 miljoen | Opbrengst: $173,5 miljoen | Verlies: $111 miljoen

Will Smith vs Will Smith. Dat is kortgezegd het plot van deze film van Oscarwinnaar Ang Lee. Maar het is een wat uitgemolken element, al helemaal omdat men Smith digitaal jonger gemaakt heeft en dat element niet goed uit de verf kwam (het zag er niet helemaal realistisch uit). De film had uiteindelijk te maken met zware concurrentie van Joker en dat zal zeker niet geholpen hebben.

Bekijk de afbeelding
#3 Cats

Budget: $80-100 miljoen | Opbrengst: $75,4 miljoen | Verlies: $113 miljoen

Universal Pictures boekte met Les Miserables en Mamma Mia! successen met musicals. En dus was de verwachting dat de combinatie van een Andrew Lloyd Weber-musical met de regie van Tom Hooper een mooi spektakel op zou leveren. Dat bleek niet te lukken; de katten zagen er raar uit en de Oscarwinnaars die kwamen opdraven wisten de boel niet te redden.

Bekijk de afbeelding
#2 Terminator: Dark Fate

Budget: $190 miljoen | Opbrengst: $261 miljoen | Verlies: $122 miljoen

Dit had de revival van de franchise moeten zijn, dankzij de combinatie van Tim Miller en producent James Cameron. Maar het bleek een flinke misser te zijn. Alhoewel er mooie ideeën in de film zitten - denk aan de drie vrouwelijke hoofdrolspelers - bleek een creatieve strijd tussen Miller en Cameron tijdens de post-productie funest. Het werd een rommelige en matige film die eigenlijk niet de moeite van het kijken waard is.

Bekijk de afbeelding
#1 X-Men: Dark Phoenix

Budget: $200 miljoen | Opbrengst: $250 miljoen | Verlies: $133 miljoen

Deze film werd gemaakt door Simon Kinberg en is de laatste echte X-Men film die onder Fox werd uitgebracht. Het was een dure fout van Fox om de producent zijn regiedebuut te laten maken. Opvallend is dat de film eigenlijk in twee delen gepland was, maar Fox uiteindelijk de keutel introk. Meerdere nieuwe releasedata (van begin november naar half februari naar begin juni) en een laat begonnen marketingcampagne gaf vooral het gevoel dat de film vooraf al niks waard was. Uiteindelijk bleek dat grotendeels te kloppen en is het een teleurstellend einde van een prachtige franchise.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair