Vreemd: Waarom wordt 'Tenet' (17 juli) eigenlijk niet uitgesteld?

Vreemd: Waarom wordt 'Tenet' (17 juli) eigenlijk niet uitgesteld?

Omdat de regisseur het niet wil, discussie gesloten?

We kunnen concluderen dat de filmzomer van 2020 verloren is. Sommige grote titels vestigen hun hoop op het najaar, maar de meesten zijn al verschoven naar 2021. Toch "is er één film die dapper weerstand blijft bieden tegen de corona-tirannie" en dat is Tenet.

Diens première van 17 juli staat nog zo vast als een huis en vertoont geen enkel teken van overgave, zelfs niet nu er tegenvallende box-office resultaten zijn voorspeld. En de drijvende kracht achter deze weerstand is niemand minder dan regisseur Christopher Nolan himself.

Recent bevestigde de CEO van IMAX, Richard Gelfond, dat Nolan de volledige leiding heeft en nergens bang voor is: "Ik ken niemand in Amerika die harder aandringt dan Chris om gewoon de theaters te openen en zijn nieuwste in juli te laten verschijnen zoals gepland".

Hij vertelde verder dat de post-productie nooit echt helemaal op slot is gegaan dankzij een aantal tools op afstand, wat het voor medewerkers mogelijk maakte om het laatste werk veilig te verrichten.

Van Nolan is bekend dat hij een gepassioneerde maker is en titels van zijn hand moet je eigenlijk gewoon op het grote scherm zien. Hij was tevens één van de eerste die er bij het congres op aandrong om de noodlijdende branche te helpen en zo snel mogelijk weer draaiende te krijgen.

Lekker rustig
Het wordt spannend om te zien hoeveel impact zijn mening gaat hebben op de mensen die vooral kijken naar de risico's op verlies. Tenet kostte $205 miljoen dollar om te maken (exclusief marketingkosten) dus als de bezoekers wegblijven, heb je als studio toch een probleem...

Aan de andere kant zou hij ook wel eens een dubbel zo lange running kunnen krijgen. Er is natuurlijk bijna geen concurrentie meer, met enkel nog Mulan (24 juli) en Wonder Woman 1984 (14 augustus). Daarna komt de eerstvolgende rivaal pas weer in september (A Quiet Place II).

Denk jij dat Tenet zijn releasedatum zal houden en ga je dan gelijk kijken?

NieuwsFilm

meest populair