Plot van 'Scream 5' legt de focus toch gewoon weer op Neve Campbell

Ondanks dat de dood van bedenker Wes Craven haar liet twijfelen.

In 2015 overleed horroricoon Wes Craven en met hem leek ook de hoop op een potentiële Scream 5 mee het graf in te gaan. Toen Ready or Not regisseurs Matthew Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett echter aan boord stapten, was de sequel ineens weer springlevend.

In het laatste artikel over het project was nog onduidelijk of men het verhaal wilde rebooten of wederom ging laten draaien om 90's scream queen Neve Campbell die tot nu toe in alle 4 de delen de rol speelde van de geteisterde Sydney Prescott. Aan REELBLEND gaf ze zelf antwoord:

"Ze zijn bij mij gekomen en we hebben gesproken. Ik was oorspronkelijk erg ongerust om het te doen zonder Wes, omdat hij zo geniaal is en door hem zijn de films wat ze zijn. Maar de regisseurs kwamen met zo'n grote waardering voor zijn werk en willen het echt eren. Dat betekende veel voor mij. Dus hopelijk kunnen we het snel doen, het is alleen een beetje moeilijk in te schatten wanneer het gaat gebeuren vanwege Covid-19".

Rest van de cast
Hoewel het (nog) niet zwart op wit is getekend, hebben de regisseurs dus wel indruk gemaakt en staat de nu 47-jarige Campbell er volledig voor open. Dit nieuws zal heel wat fans van de franchise doen juichen.

Of dat ook betekent dat co-sterren Courtney Cox en David Arquette (samen met Campbell dé constante factoren) terugkeren, is afwachten. Maar wees eerlijk, zullen die het heel druk hebben momenteel?

NieuwsFilm

meest populair