Hoop op meer 'Evil Dead', 'A Nightmare On Elm Street', 'Happy Death Day' en 'Scott Pilgrim'

Hoop op meer 'Evil Dead', 'A Nightmare On Elm Street', 'Happy Death Day' en 'Scott Pilgrim'

Zeg nooit helemaal nooit...

Er zijn diverse redenen te bedenken om een filmvervolg te maken. Zijn het niet de bakken met geld, dan is het wel uit nostalgie voor de fans of om een verhaal mooi af te ronden. Hieronder 4 reeksen die volgens velen stilliggen, maar toch een sprankje licht bieden.

Happy Death Day 3
Zowel Happy Death Day als Happy Death Day 2U werden kritisch positief ontvangen, maar na de lage box-office prestaties van laatstgenoemde is het de grote vraag of de geplande trilogie van Christopher Landon ooit nog voltooid gaat worden. Hoofdrolspeelster Jessica Rothe heeft er alle vertrouwen in. En is het niet nu, dan wel over 10/20 jaar met een oudere bad-ass Rothe, net zoals Jamie Lee Curtis in Halloween (2018).

Bekijk de afbeelding
Evil Dead 2
Ook de Evil Dead-remake kon in 2013 op goede kritieken en bezoekers rekenen. Regisseur Fede Alvarez onthulde dat er zeker plannen waren voor een deel 2. Er lag zelfs al een verhaal om Ash (Bruce Campbell) terug naar de reeks te brengen. "Maar toen begon Sam (Raimi, red) met de TV-serie Ash vs. Evil Dead en vielen de plannen uiteen". Die serie is echter in 2018 geëindigd, dus liggen alle opties voor Alvarez weer open.

Bekijk de afbeelding
Scott Pilgrim vs. The World 2
Scott Pilgrim vs. The World (2010) was in principe een grote flop, maar heeft het afgelopen decennium alsnog een cultstatus opgebouwd. Dit 10-jarige jubileum zien castleden Michael Cera en Mary Elizabeth Winstead als een 'excuus' om de familie weer samen te brengen. Of dit gaat gebeuren is de vraag, want regisseur Edgar Wright is niet echt fan van sequels op zijn films (alhoewel binnenkort Baby Driver 2 verschijnt).

Bekijk de afbeelding
Toekomst: A Nightmare On Elm Street
Verschillende producers (o.a. Elijah Wood) tonen interesse om de Nightmare On Elm Street-franchise verder uit te melken en 8-voudig Freddy Krueger vertolker Robert Englund zegt een aantal geweldige scriptpitches (waaronder die van Doctor Sleep regisseur Mike Flanagan) gehoord te hebben. Hij kan niet wachten om te zien welke verfilmd gaat worden en denkt dat de toekomst in goede handen is nu de rechten bij Jonathan en Jessica Craven (kinderen van geestelijk vader Wes) liggen.

Zo zou een prequel zich afspelen in de rechtszaal waarbij Krueger de eerste kinderen vermoord, vertelt een historisch verhaal over een studente die terugkeert om te achterhalen wat er met haar zus uit deel 1 is gebeurd en moet een persiflage de mislukte reboot uit 2010 op de hak nemen. Wellicht dat er voor Englund zelf ook nog kans op een revival als de iconische seriemoordenaar bestaat? De tijd zal het leren!

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair