De grootste vraag die 'Avengers: Endgame' niet beantwoordde

De grootste vraag die 'Avengers: Endgame' niet beantwoordde

In Avengers: Endgame kregen we antwoorden, maar zeker niet allemaal.

En opeens was de helft van al het leven weg. Dit gebeurde aan het einde van Avengers: Infinity War (2018) toen Josh Brolins Thanos in zijn vingers knipte. Maar waar gingen de "doden" naar toe?

Aan het einde van Avengers: Endgame zien we deze "doden" weer terugkeren, maar nooit wordt echt duidelijk waar ze gedurende hun afwezigheid waren. We zien enkel hoe ze afrekenen met Thanos en zijn leger. Er wordt minimaal gesproken over waar ze zijn geweest of wat ze hebben gedaan in de tussenliggende periode. De website Screen Rant zocht naar een antwoord.


Flauwgevallen?
Het enige wat in Endgame wordt gezegd, komt van Tom Hollands Peter Parker / Spider-Man. Hij zegt tegen Tony Stark / Iron Man (Robert Downey Jr.): "Alles werd stoffig. Ik moet flauwgevallen zijn, omdat je weg was toen ik wakker werd."

In Spider-Man: Far From Home wordt er kort stil gestaan bij de Blip, het moment waarop iedereen terugkeert. Zo zegt tante May (Marisa Tomei) grappend dat ze opeens in haar appartement ontwaakte en dat er iemand anders woonde.

Tussen de Snap en Blip?
Op basis van de zin van May mag aangenomen worden dat er niets was tussen de Snap en Blip en dat er dus geen leven is na de dood in het Marvel Cinematic Universe. Toch is die er wel, aangezien in Thor: Ragnarok (2017) Thor (Chris Hemsworth) met Odin (Anthony Hopkins) praat die in Valhalla is. En in Black Panther (2018) ontmoet T'Challa (Chadwick Boseman) zijn voorouders.


Mogelijk gaat Phase 4 met titels als The Falcon and the Winter Soldier (2020) en Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022) duidelijkheid scheppen. Vooral de tweede Doctor Strange-film zou een boekje open kunnen doen over de verschillende realms / werkelijkheden (Realm of Death?) in het Marvel Cinematic Universe. Iets dat zelfs Eternals (2021) al zou kunnen doen.

NieuwsFilm

meest populair