Michael Bay produceert 'Cloverfield'-achtige pandemiethriller 'Songbird'

Michael Bay produceert 'Cloverfield'-achtige pandemiethriller 'Songbird'

Opgenomen in de vernieuwde 1,5 meter samenleving.

Hollywood heeft ongetwijfeld een berg aan Covid-19 scripts en als deze hele puinhoop achter ons ligt, worden we waarschijnlijk overspoeld met dergelijke films. Michael Bay lijkt echter als eerste in productie te gaan met de pandemiethriller Songbird.

De beschrijving luidt: Twee jaar in de toekomst is de pandemie nog steeds niet verdwenen. Lockdowns zijn wel teruggedraaid, maar wanneer het virus muteert, breekt de hel opnieuw los. Het wordt een mix tussen Cloverfield (2008) en Paranormal Activity (2007). Bovennatuurlijke wezens, complottheorieën en paranoia onder personages voeren de boventoon.

1,5 meter samenleving
Bijzonder is dat de film geheel wordt opgenomen volgens de nieuwe overheidsregels. Tijdens de casting worden acteurs op afstand getraind. Exacte details over de aangepaste opnames zijn niet bekend, maar volgens DEADLINE is het plan van de makers goedgekeurd.

Over 5 weken moeten de camera's al gaan draaien en de regels voor sociale afstand zullen strikt worden gevolgd. Eerst bereid de crew de shots voor waarna de cast binnen kan komen en er zijn verder geen fysieke scènes waarin de acteurs elkaar persoonlijk ontmoeten.

NieuwsFilm

meest populair