Dit zie je in de Snyder Cut van 'Justice League' van 4 uur

In 2021 verschijnt dan toch de director's cut van de DC-film.

Deze week werd de Snyder Cut van Justice League aangekondigd voor 2021. Regisseur Zack Snyder gaat de film met behulp van de cast & crew en een budget van $20 tot $30 miljoen de DC-film uit 2017 afronden, zij het zonder reshoots.

Hieronder de details die reeds zijn onthuld over Zack Snyder's Justice League. De film of mogelijk zesdelige miniserie gaat circa 4 uur duren en laat andere personages en een afwijkend verhaal zien met naar verluidt driekwart aan nieuwe beelden.


Compleet andere Justice League

"Iets geheel nieuws" werd het project genoemd. Toch wordt het niet helemaal de Snyder Cut. Het wordt zelfs meer. De niet afgeronde Snyder Cut die al eens gescreend is voor een select publiek zou 3,5 uur duren. De film of miniserie op HBO Max gaat zo'n 4 uur duren. De bioscoopversie duurde 2 uur en bevatte 80 pagina's extra script van afrondend regisseur Joss Whedon (The Avengers, 2012).

Het was al vrij snel bekend dat Snyder meerdere Justice League-films (maar liefst drie bleek later) wilde maken en deze zouden veel duisterder worden dan de bioscoopversie. De focus zou liggen op de gebeurtenissen in de Knightmare-scène uit Batman v Superman (2016). Deze wens werd al vroeg in de productiefase beperkt.


Verhaal heel anders

Het verhaal in Zack Snyder's Justice League draait niet enkel om de Mother Boxes en Steppenwolf (Ciarán Hinds), maar vooral rond de dreigende komst van de schurk Darkseid (Ray Porter) naar de Aarde en zijn invloed op Superman (Henry Cavill) en de gevolgen daarvan voor de Justice League en Superman zelf.

De director's cut zou veel meer laten zien van de jonge Darkseid, met zijn invasie op aarde - op zoek naar de Anti-Life Equation - en zijn gevechten met de Olympian Old Gods, Amazons, Atlanteans, Green Lantern Corps en de mensheid.

Bekijk de afbeelding
Superman zal nadat hij wordt herboren uiteindelijk uitgroeien tot de ware Superman die hij volgens Snyder had moeten worden, maar dit is niet voordat hij de slechte Superman wordt. Hij zou aan het einde zijn krachten geheel onder controle hebben.

De eindscène in Rusland zal volkomen anders zijn met meer ruimte Batman. Ook dat is het moment dat we voor het eerst Darkseid krijgen te zien. Dit is de grote knipoog naar het vervolg. Hoe Zack Snyder's Justice League hiermee omgaat in de HBO Max-versie is uiteraard nog niet duidelijk. Deze scène zal in ieder geval verdwijnen:


Nieuw: Martian Manhunter, Green Lantern en meer!

Er zijn heel wat personages verwijderd of beperkt in de bioscoopversie. Zo krijgen we nu wel Iris West (Kiersey Clemons), het vriendinnetje van The Flash, te zien. Ook heeft Ryan Choi / Atom (Orion Lee) een groter aandeel als S.T.A.R. Labs onderzoeker die samenwerkt met Silas Stone, de vader van Cyborg.

En dan zou ook Harry Lennix' personage Calvin Swanwick te zien krijgen die stiekem Martian Manhunter (Harry Lennix) blijkt te zijn. Ook de Green Lantern Yalan Gur is te zien met dialoog.

Bekijk de afbeelding
Meer over The Flash en Cyborg

Ook krijgen we meer te zien van bestaande Justice League-personages als The Flash (Ezra Miller), die meer komt te weten over tijdreizen, en Cyborg (Ray Fisher), die een herkomstverhaal krijgt en een meer centrale rol zou hebben.


Mogelijk zien we ook meer van Aquaman (Jason Momoa). Hij kreeg echter al zijn succesvolle solofilm eind 2018. Ook veel andere personages als Jimmy Olsen, Lois Lane, Mera, Ares, Zeus en Antiope krijgen meer schermtijd.

Bekijk de afbeelding
Slechterik: Darkseid

Het verhaal in Zack Snyder's Justice League draait dus vooral rond de komst van de schurk Darkseid naar de aarde. Deze schurk verandert Superman in een slechterik, iets dat we zagen in de Knightmare-scène in Batman v Superman. Het lijkt erop dat we niet veel van Darkseid te zien krijgen. De dreiging van zijn komst speelt waarschijnlijk de hoofdrol.

Bekijk de afbeelding
De slechterik Steppenwolf zit uiteraard ook in de film en we krijgen waarschijnlijk meer over zijn moeder Heggra te zien. Waar Steppenwolf in de bioscoopversie de voornaamste villain is, is hij nu meer ondergeschikt aan Darkseid.

Toekomst

Het is logischerwijs onduidelijk hoe er aan het einde wordt omgegaan met de knipoog naar de komst van Darkseid naar de Aarde. Ook is er de after credit scène met onder meer Lex Luthor en Deathstroke. Deze zou anders zijn.


De vraag is Zack Snyder's Justice League hier iets mee zal doen. Mogelijk wil HBO het DC Extended Universe op HBO Max uitbreiden met films en / of series. Bijvoorbeeld rond de Injustice League, met Lex Luthor en Deathstroke. Ergens in 2021 zullen we het weten en de trailer zou mogelijk onderweg zijn. Hieronder de Comic Con beelden die in de zomer van 2016 verschenen ruim voordat Snyder vertrok.



NieuwsFilm

meest populair