Featured

Dit zie je in de Snyder Cut van 'Justice League' van 4 uur

In 2021 verschijnt dan toch de director's cut van de DC-film.

door Bram de Groot om 22:33 in Featured
Deze week werd de Snyder Cut van Justice League aangekondigd voor 2021. Regisseur Zack Snyder gaat de film met behulp van de cast & crew en een budget van $20 tot $30 miljoen de DC-film uit 2017 afronden, zij het zonder reshoots.

Hieronder de details die reeds zijn onthuld over Zack Snyder's Justice League. De film of mogelijk zesdelige miniserie gaat circa 4 uur duren en laat andere personages en een afwijkend verhaal zien met naar verluidt driekwart aan nieuwe beelden.


Compleet andere Justice League

"Iets geheel nieuws" werd het project genoemd. Toch wordt het niet helemaal de Snyder Cut. Het wordt zelfs meer. De niet afgeronde Snyder Cut die al eens gescreend is voor een select publiek zou 3,5 uur duren. De film of miniserie op HBO Max gaat zo'n 4 uur duren. De bioscoopversie duurde 2 uur en bevatte 80 pagina's extra script van afrondend regisseur Joss Whedon (The Avengers, 2012).

Het was al vrij snel bekend dat Snyder meerdere Justice League-films (maar liefst drie bleek later) wilde maken en deze zouden veel duisterder worden dan de bioscoopversie. De focus zou liggen op de gebeurtenissen in de Knightmare-scène uit Batman v Superman (2016). Deze wens werd al vroeg in de productiefase beperkt.


Verhaal heel anders

Het verhaal in Zack Snyder's Justice League draait niet enkel om de Mother Boxes en Steppenwolf (Ciarán Hinds), maar vooral rond de dreigende komst van de schurk Darkseid (Ray Porter) naar de Aarde en zijn invloed op Superman (Henry Cavill) en de gevolgen daarvan voor de Justice League en Superman zelf.

De director's cut zou veel meer laten zien van de jonge Darkseid, met zijn invasie op aarde - op zoek naar de Anti-Life Equation - en zijn gevechten met de Olympian Old Gods, Amazons, Atlanteans, Green Lantern Corps en de mensheid.


Superman zal nadat hij wordt herboren uiteindelijk uitgroeien tot de ware Superman die hij volgens Snyder had moeten worden, maar dit is niet voordat hij de slechte Superman wordt. Hij zou aan het einde zijn krachten geheel onder controle hebben.

De eindscène in Rusland zal volkomen anders zijn met meer ruimte Batman. Ook dat is het moment dat we voor het eerst Darkseid krijgen te zien. Dit is de grote knipoog naar het vervolg. Hoe Zack Snyder's Justice League hiermee omgaat in de HBO Max-versie is uiteraard nog niet duidelijk. Deze scène zal in ieder geval verdwijnen:


Nieuw: Martian Manhunter, Green Lantern en meer!

Er zijn heel wat personages verwijderd of beperkt in de bioscoopversie. Zo krijgen we nu wel Iris West (Kiersey Clemons), het vriendinnetje van The Flash, te zien. Ook heeft Ryan Choi / Atom (Orion Lee) een groter aandeel als S.T.A.R. Labs onderzoeker die samenwerkt met Silas Stone, de vader van Cyborg.

En dan zou ook Harry Lennix' personage Calvin Swanwick te zien krijgen die stiekem Martian Manhunter (Harry Lennix) blijkt te zijn. Ook de Green Lantern Yalan Gur is te zien met dialoog.


Meer over The Flash en Cyborg

Ook krijgen we meer te zien van bestaande Justice League-personages als The Flash (Ezra Miller), die meer komt te weten over tijdreizen, en Cyborg (Ray Fisher), die een herkomstverhaal krijgt en een meer centrale rol zou hebben.


Mogelijk zien we ook meer van Aquaman (Jason Momoa). Hij kreeg echter al zijn succesvolle solofilm eind 2018. Ook veel andere personages als Jimmy Olsen, Lois Lane, Mera, Ares, Zeus en Antiope krijgen meer schermtijd.


Slechterik: Darkseid

Het verhaal in Zack Snyder's Justice League draait dus vooral rond de komst van de schurk Darkseid naar de aarde. Deze schurk verandert Superman in een slechterik, iets dat we zagen in de Knightmare-scène in Batman v Superman. Het lijkt erop dat we niet veel van Darkseid te zien krijgen. De dreiging van zijn komst speelt waarschijnlijk de hoofdrol.


De slechterik Steppenwolf zit uiteraard ook in de film en we krijgen waarschijnlijk meer over zijn moeder Heggra te zien. Waar Steppenwolf in de bioscoopversie de voornaamste villain is, is hij nu meer ondergeschikt aan Darkseid.

Toekomst

Het is logischerwijs onduidelijk hoe er aan het einde wordt omgegaan met de knipoog naar de komst van Darkseid naar de Aarde. Ook is er de after credit scène met onder meer Lex Luthor en Deathstroke. Deze zou anders zijn.


De vraag is Zack Snyder's Justice League hier iets mee zal doen. Mogelijk wil HBO het DC Extended Universe op HBO Max uitbreiden met films en / of series. Bijvoorbeeld rond de Injustice League, met Lex Luthor en Deathstroke. Ergens in 2021 zullen we het weten en de trailer zou mogelijk onderweg zijn. Hieronder de Comic Con beelden die in de zomer van 2016 verschenen ruim voordat Snyder vertrok.16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RoberPaulsen

Avatar

Ik kan me bijna niet voorstellen dat een 4 uur durende versie de film heel veel beter gaat maken. Justice League was een ronduit slechte film. Het zal vast wel een coherentere film worden en ik snap dat Snyder revanche wil, maar door al dat gedoe rond deze versie kan ie denk ik alleen nog maar tegenvallen.
Als ie wel een goeie versie weet neer te zetten dan moet WB zich echt kapot gaan schamen. Laat regisseurs nu gewoon hun werk doen.

Robbepost

Avatar

#tiredofthesnydercut

ajleppink

Avatar

4 afleveringen van een uur ;)

STYD

Avatar

@RobertPaulsen, heb je het artikel wel gelezen? Dus als ik een film maak en men knipt er letterlijk 3 uur uit en voegt een uur aan reshoots dan wil jij zeggem dat beide films op elkaar gaan lijken??

Wacht het aub af, er is een behoorlijke meerderheid die de Snydercut wil anders had de studio dit nooit gedaan.

En Zack Snyder is ook een stripfan. De manier hoe hij shots schiet zijn echt van een schoonheid. Ik vind nog altijd dat Marvel het veel te safe speelt. Een badguy hoort ook echt een badguy te zijn en niet iemand met alleen humor.

Mav Damian

Avatar

STYD "Een badguy hoort ook echt een badguy te zijn en niet iemand met alleen humor."
Lex Luthor was grappig om aan te zien.

Civilian Supreme

Avatar

@Styd
Ben het grotendeels met je eens alleen was Thanos wel sterk neergezet. Steppenwolf zeer zwak en bij Lex hoopte ik constant dat zijn vader binnen zou lopen, zou zeggen: uit de kant snotneus(in het Nederlands uiteraard) en de boel over zou nemen als een slimme, bloedserieuze Lex Luthor zonder rare geluidjes.
Voor de rest veel meer fan van de toon die Snyder heeft gezet en kan niet wachten op nieuw materiaal.

EntertainmentWatcher

Avatar

Ik hoop dat ze hem in ieder geval ook op Blu-ray & UHD gaan uitbrengen.

Frietgezicht

Avatar

Badguys met humor? Nou als je die badguy uit de 1ste Iron Man film, Killmonger, Thanos, Malekith, die gozer uit Civil War, Ronan, etc etc allemaal uitnodigd op je verjaardag valt er dus veel te lachen.
Dat veel badguys niet geslaagd zijn ok maar humoristisch....

STYD

Avatar

Hangt er vanaf wat voor verjaardag het is ????. Kan wel zo zijn maar toch missen ze een bepaalde bruutheid. Dus Ronan op het eind met de dance-off was echt de reactie van een ultieme badguy haha?

Kijk naar een Doomsday en Zod, die maken geen geintjes.

Als ze alleen al die belachelijke scènes van CGI Snor eruit halen is de film al geslaagd. Hoe en dat snap ik tot de dag van vandaag niet is hoe kan je JL beginnen met CGI Snor Superman. Ik wist toen al dat het zwaar klote zou gaan worden. Dat was zo slecht. Dat ze daar groen licht voor hebben gegeven, dat niemand zei van, laten we die scène maar weglaten

Frietgezicht

Avatar

Ok ok dat dansje was idd een beetje too much. Tot dat moment vond ik Ronan wel een aardig serieuze en zelfs vermakelijke( ja ben in de minderheid) badguy. Hij zou dus een dansje wagen op een birthday Smiley face

Ja ach Doomsday praatte niet eens dus daar valt weinig mee te lachen maar Zod was wel overtuigend.
Voor de rest zijn al die badguys (in Wonder Woman, Aquaman, Suicide Squad en Justice League) stuk voor stuk mislukt.

Sunspot

Avatar

Sweet!!!!

Echt blij dat het gaat komen, gewoon zien hoe het had moeten zijn!

Ook niet verwacht haha

Movieman2018

Avatar

Ben benieuwd na al die hype. Ofwel gaat het grandioos fout lopen voor WB, ofwel wordt het gewoon matig ontvangen en is er niet zo veel verschil kwa inhoud... Ofwel wordt het gewoon succesvol..

Thiver

Avatar

Frietgezicht "Badguys met humor? Nou als je die badguy uit de 1ste Iron Man film, Killmonger, Thanos, Malekith, die gozer uit Civil War, Ronan, etc etc allemaal uitnodigd op je verjaardag valt er dus veel te lachen.
Dat veel badguys niet geslaagd zijn ok maar humoristisch...."

Heel vreemde kritiek inderdaad. De Marvel-schurken met humor zijn op één hand te tellen. Volgens mij is de Marvel-formule juist dat de schurk alles enorm serieus neemt terwijl de held (of helden) overal de lol van in kan zien.

Filmfreak1973

Avatar

En dan kom je na 4 uur nog steeds achter dat het een cutfilm is.

Ray1976

Avatar

Filmfreak1973 nooit zo cut als end game #releasethesnydercute

NieuwsFilm

meest populair