Algemeen

Hoe Famke Janssen in 'X-Men: Dark Phoenix' had kunnen zitten

De Nederlandse actrice speelde de Phoenix al in de derde X-Men film.

door Bram de Groot om 12:00 in Algemeen
In X-Men: The Last Stand uit 2006 zagen we Famke Janssen voor een derde en laatste keer als Jean Grey in het X-Men Cinematic Universe. Ze veranderde in Phoenix, iets dat we verleden jaar zagen gebeuren met actrice Sophie Turner in X-Men: Dark Phoenix.

Tijdens een Watch Party van X-Men: Days of Future Past filosofeerde franchise-producent én Dark Phoenix-regisseur Simon Kinberg over hoe Janssen toch te zien had kunnen zijn in de zevende X-Men sagafilm.


"Het is mogelijk dat... in het alternatief universum... aangezien het zo'n tien tot vijftien jaar geleden is dat The Last Stand uitkwam, dat je Dark Phoenix zou maken met Famke. Je zou het kunnen doen met de Hellfire Club, en je zou het kunnen doen met de schermtijd die het nodig heeft, omdat het zo'n complexe verhaallijn is.

Je wilt dat dan waarschijnlijk doen in een tweedelige film. Je wilt de Hellfire Club binnenhalen, je zou willen dat het echt intergalactisch is; je zou Lilandra willen binnenhalen; je zou het echt allemaal willen vertellen.

En ik denk dat je tussen Days of Future Past en het begin van Dark Phoenix minstens één overbruggingsfilm nodig hebt. Maar doordat de acteurs nu ouder zijn en door de rijke geschiedenis had het echt interessant kunnen zijn."

Famke Janssen als Dark Phoenix
Waarschijnlijk is bovenstaande nooit echt overwogen, maar het is wel bekend dat Kinberg twee Dark Phoenix-films wilde maken met Turner. Overigens zijn de films in het X-Men filmuniversum vaak onderhevig geweest aan issues achter de schermen. Zo ook Dark Phoenix die zwaar te lijden had onder de verkoop van Fox aan Disney.5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

Het heet in de comics niet voor niets the Dark Phoenix SAGA. Hoe je een Saga in 1 film wil proppen, zonder afbreuk te doen aan t verhaal, is me een raadsel. Je gooit LORT ook niet in 1 film. Infinity Wars is ook niet 1 film.

SunChaser

Avatar

Famke Jansen leefde nog ná Dark Phoenix want dat zagen we in DOFP

Artificialis

Avatar

Logan heeft het einde van Days of Future Past verpest door meteen weer de oude cast uit te schakelen. X-Men had een Cinematic Universe op zichzelf kunnen worden als ze de vervolgfilms met de jonge en oude cast waren blijven maken. Er was meer dan genoeg bronmateriaal, inclusief voor spin-offs. Het is duidelijk dat de creativiteit en inspiratie ontbrak om dit te doen. Enorm jammer, ik had Famke Janssen graag in welke vorm dan ook als Jean Grey en de Phoenix teruggezien. Laten we niet panisch doen over haar leeftijd. In de twee losstaande reeksen hadden Sophie Turner en Famke Janssen best een jonge en oude Jean Grey kunnen blijven spelen.

Helaas is deze tijd nu voorbij. De grote vraag is welke actrice een geschikte opvolger in het Marvel Cinematic Universe kan gaan spelen?

Civilian Supreme

Avatar

Famke Jansen lijkt niet meer op Famke Jansen. Beter niet doen.

Sunspot

Avatar

^

In deel 3 zag ze er al heel anders uit dan in deel 3 vond ik altijd.

NieuwsFilm

meest populair