Algemeen

Oorlog: Regisseuse 'Birds of Prey' ruziet op Twitter over verwijderde 'dick pics' Black Mask

Filmmaakster Cathy Yan heeft het behoorlijk aan de stok gekregen met YouTube-ster Grace Randolph.

door Jeffrey Kouters om 12:07 in Algemeen
Cathy Yan, de regisseuse van Birds of Prey, is op Twitter in de clinch geraakt met entertainmentjournaliste Grace Randolph van Beyond The Trailer. Hun geruzie heeft alles te maken met de vermeende 'dick pics' die mogelijk oorspronkelijk in de DC-film te zien zouden zijn.


In juli vorig jaar, ruim een half jaar voor het verschijnen van Birds of Prey, bracht Grace Randolph een aantal grote spoilers naar buiten over de film. Die hadden alles te maken met Ewan McGregors flamboyante schurk Black Mask. In de film opent hij de jacht op Cassandra Cain (Ella Jay Basco), omdat zij een diamant met daarop waardevolle informatie over zijn gangsteractiviteiten heeft ingeslikt.

Het gerucht ging echter dat de diamant oorspronkelijk 'dick pics' van Black Mask zou bevatten. In haar video hierover zei Randolph deze berichten te kunnen bevestigen op basis van informatie die zij van verschillende bronnen gekregen had en gaf zij aan zo haar twijfels te hebben over deze twist.


Lees ook:


Tot nu toe had nog niemand die officieel betrokken was bij de productie van Birds of Prey gereageerd op deze geruchten, maar dat veranderde gisteren toen regisseuse Cathy Yan op Twitter opmerkte 'de pijn van David Ayer [de man achter Suicide Squad, red.] te herkennen'.

Yans volgers namen direct aan dat de filmmaakster hiermee wilde zeggen dat ook zij te maken heeft gehad met veel studiobemoeienis bij de productie van de film.

Startschot Twitter-oorlog
Randolph haakte in op Yans tweet door te stellen dat haar berichtgeving over de 'dick pics', die dus niet meer in de film te zien waren, dus inderdaad juist bleek te zijn.De regisseuse kon dat echter niet waarderen. "Je hebt werkelijk geen idee waar je het over hebt. Er waren geen dick pics. Jouw werk over pedofilie-geruchten heeft niets met journalistiek te maken, maar met geroddel. En ik kan het weten, want ik ben zelf journalist geweest", reageerde Yan geïrriteerd in diverse tweets.

Deze opmerkingen van Yan vormde het startschot van een heuse 'Twitter-oorlog' tussen de twee dames, waarin inmiddels ook andere 'scoopers' betrokken zijn geraakt.

Volgens Randolph werd haar verhaal door meer journalisten gesteund en was ging het niet per sé over een foto van McGregors naakte lichaam, maar was het afbeelding van een klassiek standbeeld van hem. Black Mask zou de diamant koste wat het kost terug willen hebben, omdat hij ontevreden was met de grootte van zijn geslachtsdeel op het standbeeld.Welles-nietes
Yan ontkrachtte Randolphs beweringen direct. Volgens haar bevatte de diamant inderdaad in eerste instantie een afbeelding van Black Masks standbeeld, maar wilde hij deze om andere redenen terugkrijgen.

"Het was een grap om te laten zien dat hij een enorme narcist is", reageerde Yan. "Iedereen was het erover eens dat de grap niet werkte. Daarop hebben we het aangepast door nieuwe dialogen op te nemen, maar er hebben hier geen reshoots voor plaatsgevonden".

Volgens Yan is Randolph 'het uitschot van de journalistiek'. Fans van de regisseuse steunen haar daarin. Randolph wordt op haar beurt weer gesteund door haar volgers.Op het moment van schrijven hebben de dames de strijdbijl nog steeds niet begraven.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Randolph heeft connecties met de industrie.
Er word heel veel gelekt naar haar, waar ze altijd bij het juiste eind heeft.

En ze plaats alleen berichten als er daadwerkelijke meerdere bronnen zijn.

Decepticon

Avatar

Randolph kan wel connecties met de industrie hebben, wil niet zeggen dat ze connecties met de productie had.
Mensen die aan de productie gewerkt hebben, zoals de regisseuse zelfs, weten het echt wel beter dan zo'n journaliste als Randolph.

NieuwsFilm

meest populair