Wie is de nieuwe Marvel-held Shang-Chi?

Wie is de nieuwe Marvel-held Shang-Chi?

De eerste grote nieuwe Marvel-held in een solofilm in het MCU.

Na Black Widow en Eternals verschijnt in het Marvel Cinematic Universe de solofilm Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings en daarin wordt een heel nieuw verhaal in dat filmuniversum gestart. Maar wie is die Shang-Chi eigenlijk?

Shang-Chi van Steve Englehart en Jim Starlin debuteerde in de Special Marvel Edition #15 uit 1972 en werd geïnspireerd door Kwai Chang Caine uit het tv-programma Kung Fu. Zijn krachten mogen duidelijk zijn. Zijn martial arts vaardigheden werden in 2015 aangevuld met bovennatuurlijke krachten toen hij een oneindig aantal duplicaten van zichzelf kon creëren.

Rol in Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
Het lijkt er verdacht veel op dat deels het Secret Wars-verhaal uit 2015 gevolgd gaat worden en naar verluidt werkt Shang-Chi van acteur Simu Liu in de Marvel-film zelfs voor Mandarin, gespeeld door Tony Chiu-Wai Leung. Over zijn herkomst en de verhaallijn zie je meer in onderstaande video die IGN verleden jaar maakte.


Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings van Destin Daniel Cretton (Just Mercy, Short Term 12) staat gepland voor mei 2021. Of dat gaat lukken is afhankelijk van de opnames die weer snel zullen moeten starten.

NieuwsFilm

meest populair