'Om Donald Trump kan je maar beter gewoon lachen'

'Om Donald Trump kan je maar beter gewoon lachen'

Ook denkt hij er aan andere films te gaan maken.

Regisseur Judd Apatow, o.a. bekend van The Forty Year Old Virgin, haalde in het verleden al meermaals uit naar Donald Trump en zei onlangs dat we er maar beter om kunnen lachen.

''Het is belangrijk om te spotten met iemand die ons respect niet verdient. Dat is de bedoeling van politieke komedies en satires''. Apatow denkt er dan ook over over te stappen naar politieke satires, maar dit zal niet meteen gebeuren. Zo vergelijkt hij zich met Adam McKay, de regisseur achter Anchorman maar ook Vice.

Films
Apatow gaat verder: ''Ik heb heel veel bewondering voor wat Adam heeft gedaan. Het is een hele uitdaging en ik ben er zeker van dat ik nog projecten ga proberen te maken met intelligentere en hogere ambities''.

''We leven in een complexe wereld en de kunst, zowel drama als komedie, zal daarvan een spiegel moeten zijn. Aan de andere kant wil je de mensen soms even entertainen en afleiden van hun stress''.

King of Staten Island
Apatow besloot zijn nieuwe film, The King of Staten Island, uit te brengen op video-on-demand in plaats van te wachten tot de bioscopen weer open zijn. ''De film gaat over trauma en hoe mensen omgaan met rouw en het lijkt een heel gepast moment hem nu uit te brengen. Ik hoop dat hij mensen zal vermaken maar ook zal helpen de recente gebeurtenissen te verwerken''.

NieuwsFilm

meest populair