Featured

'Indiana Jones 5': De vele tegenslagen allemaal op een rij

De productie gaat tot nu toe niet heel soepel.

door Jim Pedd om 06:00 in Featured
Indiana Jones 5 zit al jaren vast in de ontwikkelingshel. De film moet Harrison Ford wederom terugbrengen als Dr. Henry Walton 'Indiana' Jones Jr., maar dat wil tot nu toe niet echt lukken.

Nu blijkt bijvoorbeeld weer dat het scenario in de prullenbak is beland. Voormalig scenarist David Koepp blijkt niet langer betrokken te zijn bij het project, zodat de nieuwe regisseur, James Mangold, zijn werk kan doen.

Jaren geleden
Voordat de film officieel werd aangekondigd in de loop van 2016, waren er al lang verhalen over deze vijfde film. We hoorden in 2009 het gerucht dat de opnames in 2011 zouden beginnen en dat het plot zou draaien om de Bermuda-driehoek. George Lucas scheen toen begonnen te zijn aan een verhaal en we hoorden zo nu en dan dat de ontwikkeling rustig aan ging.

In de zomer van 2012 bleek echter dat het allemaal niet lekker liep. Vervolgens was het lang stil, tot Disney Lucasfilm overnam en een jaar later de distributie- en marketingrechten op toekomstige Indiana Jones-films kocht. In 2016 werd de film officieel aangekondigd. Toen zou Steven Spielberg hem regisseren.

Eerst in 2019
Eerst werd de release van Indiana Jones 5 gepland voor 19 juli 2019. We hoorden dat Harrison Ford terug zou keren als Indiana Jones, Spielberg als regisseur, David Koepp als schrijver, John Williams als componist en Kathleen Kennedy en Frank Marshall als producenten. Zelfs George Lucas keerde terug als uitvoerend producent.

Een jaar na de aankondiging werd de film uitgesteld naar 10 juli 2020. Zo kon Spielberg rustig zijn ding doen met de films The Post en Ready Player One. En inderdaad, we hoorden niet eens zo heel veel later dat Spielberg in april 2019 wilde beginnen met de opnames.

Meer uitstel
Helaas lukte het niet en hoorden we in 2018 dat Jonathan Kasdan aangesteld was als de nieuwe schrijver van de film. Koepp was dus vervangen, waarna Disney besloot de film uit te stellen naar 9 juli 2021. In mei 2019 werd Kasdan vervolgens vervangen door Dan Fogelman, die op zijn beurt in september vervangen werd door David Koepp. Die mocht er dus weer mee aan de slag.

Het volgende grote obstakel kwam in februari 2020, toen Steven Spielberg liet weten er niet mee aan de slag te gaan. Hij vond het tijd om de zweep van Indiana Jones over te dragen aan een nieuwe generatie. James Mangold werd de nieuwe regisseur en nu blijkt dus dat het script helemaal opnieuw gemaakt wordt.

Overigens is de release nu uitgesteld naar 29 juli 2022.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Indy5

Avatar

Na het afhaken van Steven Spielberg en een Harrison Ford die bijna 78 jaar ( geen leeftijdsdiscriminatie ) is heb ik zo iets van het hoeft voor mij niet meer.Het is mooi geweest, maar ja die geldmachine in Hollywood moet blijven draaien...dus een nieuwe regisseur en voila Indy rides again.

centr1no

Avatar

Voormalig scenarist David Koepp blijkt niet langer betrokken te zijn bij het project
Gelukkig.
Als ze dan toch deze 5e perse door willen drukken, laten ze er dan alsjeblieft iets totaal anders, onverwachts mee doen.

shellghost

Avatar

Nog even en het hoeft niet meer omdat Ford dan overleden is...

GizMogwai

Avatar

Chris Pratt als Indiana Jones jr. om ook de uiterst nare nasmaak van Shia Labeouf weg te spoelen. Ik vond het al vreemd dat Steven Spielberg wat zag aan meneer arrogant.

Gigan72

Avatar

^
Komt door transformers denk ik
Speilberg is daar producent van.

NieuwsFilm

meest populair