Featured

Beregezellig: de 5 leukste beren uit de filmwereld

Deze filmberen zorgden voor enkele onvergetelijke momenten

door Timothy van Damme om 09:54 in Featured
Deze week gaat Big Trip in première. In deze film wordt een kleine panda verkeerd bezorgd door de ooievaar. Een grote beer moet de baby bij zijn ouders zien te krijgen. Het is uiteraard niet de eerste keer dat een beer in een film schittert. Wij verzamelden nog vijf filmberen.

Oxsana
Als Borat (het welbekende typetje van komiek Sacha Baron Cohen) in zijn gelijknamige film naar het duivelsoord Amerika vertrekt, heeft hij natuurlijk wel bescherming nodig.

Een vuurwapen mag hij niet kopen, dus gebruikt hij Oxsana, een enorme grizzlybeer. De kinderen die nietsvermoedend een ijsje willen kopen, schrikken zich dan ook een hoedje wanneer Oxsana achter de balie verschijnt.

Oksana is vernoemd naar Borats eerste vrouw en tevens halfzus. Zij kwam gruwelijk om het leven nadat een beer haar aanviel en onteerde. Tot Borats grote vreugde overigens, want zo kon hij op zoek naar een minder saaie vrouw.

Iorek Byrnison
Een mysterieuze, religieuze organisatie kidnapt kinderen voor verschrikkelijke experimenten. Het is aan de jonge Lyra om de strijd met het kwaadaardige Magisterium aan te gaan.

Dat doet ze natuurlijk niet alleen. Ze krijgt in The Golden Compass hulp van een gyptians, heksenkoningin, een avontuurlijke aeronaut en diens kompaan Iorek Byrnison.

Deze laatste is een enorme, gepantserde ijsbeer. Voorzien van de imposante stem van Ian McKellen weet deze strijder de nodige indruk te maken.

Po Ping
Voordat hij de onstopbare Kung Fu Panda wordt, is Po (Jack Black) een luie werknemer in het restaurant van zijn vader. Hij droomt van een leven als held, maar lijkt daar weinig talent voor te hebben.

Alles verandert als de gevaarlijke Tai Lung ontsnapt uit zijn gevangenis. Diens voormalige mentor gaat op zoek naar de Drakenkrijger, een mythische held die volgens de voorspellingen de enige is die hen kan redden. Eén keer raden wie er met meer geluk dan talent wordt gekozen.

Po sluit zich aan bij de Furious Five, een groep kungfu-kunstenaars met als doel het beschermen van de vallei. Die moeten eerst weinig van hem weten, maar al snel beginnen ze zijn kwaliteiten in te zien.

Paddington
De verfilming van het gelijknamige jeugdboek leek alle elementen te hebben voor een flop. Maar Paddington bleek een schot in de roos.

Hoewel net zo braaf als het bronmateriaal, wist de weesbeer het publiek te ontroeren. Een gezellige film voor het hele gezin.

Alles draait om een jonge beer die terechtkomt bij een Brits gezin. Vooral de vader weet niet hoe snel hij van de pratende beer af moet komen. Maar zoals je kunt verwachten, draait ook hij uiteindelijk bij.

Baloo
Deze knuffelbare lippenbeer (in de Nederlandse vertaling onterecht een bruine beer genoemd) is in de verfilming van The Jungle Book één van de surrogaatvaders van Mowgli. Baloo is de rust zelve en hij is dan ook liever lui dan moe.

Maar wanneer je aan Mowgli komt, kom je ook aan hem. Dat ondervinden de onderdanen van apenkoning Louie. Misschien is deze beer daarom wel zo geliefd.

In de remake dook Baloo uiteraard ook op. Hier werd hij van stem voorzien door brombeer Bill Murray.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SunChaser

Avatar

Persoonlijk hou ik het meest van Mastur Beer. Maar ja die staat er natuurlijk niet tussen.

rainking

Avatar

Maar hij staat wel.

NieuwsFilm

meest populair