Algemeen

Erotische film 'Love' (2015) dankzij TikTok al weken in de Netflix Top 10

De challenge is om de controversiële masturbatiescène te bekijken en je eigen reactie op te nemen.

door Jan-Peter Rook om 22:30 in Algemeen
Een challenge op TikTok heeft ervoor gezorgd dat Love (2015) van Gaspar Noé het de laatste weken heel erg goed doet op Netflix. De erotische arthouse-film kwam in de laatste week van juni binnen in de Top 10 best bekeken films in de Verenigde Staten en is daar sindsdien niet meer uit verdwenen.

Er was onlangs sprake van een trending TikTok-challenge van een gebruiker genaamd bella_ashley. Zij reageerde in eerste instantie op een andere Netflix-film, namelijk het Poolse drama 365 Days (2020), en vroeg mensen vervolgens om de openingssequentie van Love te gaan kijken en hun reactie op te nemen en via TikTok te delen.

Masturbatiescène
De scène in kwestie is inderdaad geen alledaagse. Het gaat om een real time masturbatiescène van een man die meerdere minuten duurt en uiteindelijk afsluit met een orgasme, zeer overtuigend en direct in beeld gebracht.

Love gaat over een jonge filmstudent die in Parijs woont met zijn Franse vriendin. Wanneer ze een seksueel avontuur aangaan met hun knappe buurvrouw, beginnen de problemen. De film, die in 3D werd opgenomen, riep vanwege de vele scènes waarin mensen echt seks hebben behoorlijk wat controverse over zich af.

In januari van dit jaar kondigde Netflix aan dat als iemand twee minuten naar een film kijkt, dat dit wordt geregistreerd als een gehele kijkbeurt. Het is daarom niet duidelijk hoeveel mensen Love helemaal hebben uitgekeken en hoeveel er na de openingsscène mee gekapt zijn.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Johan67

Avatar

Wat in dit verhaal ontbreekt, is dat dit Netflix in de Verenigde Staten betreft. In Nederland staat de film (nog) niet op Netflix.

Draven

Avatar

Niet bepaald een scene waar ik zo op zit te wachten zo te lezen.

Master Of Films

Avatar

De film, die in 3D werd opgenomen, riep vanwege de vele scènes waarin mensen echt seks hebben behoorlijk wat controverse over zich af.
Kan je na gaan dat het nog voor de tijd was van 4DX. Smiley face

Tja het is Gaspar Noé van Enter the Void, Irreversible (met Monica Bellucci) en Climax. Deze man zie ik niet zo gauw een Marvel film maken. Dat is te gewoontjes voor die man. Smiley face

SoloSlim

Avatar

Love wel een goeie film!
In elk geval beter dan Climax en Irreversible..

Maar idd hier bij ons niet op netflix.

CinemaTick

Avatar

Ik heb Love, zoals hij bedoeld is, gezien in 3D. Op televisie wordt het dus een platte bedoening.

NieuwsFilm

meest populair