Erotische film 'Love' (2015) dankzij TikTok al weken in de Netflix Top 10

Erotische film 'Love' (2015) dankzij TikTok al weken in de Netflix Top 10

De challenge is om de controversiële masturbatiescène te bekijken en je eigen reactie op te nemen.

Een challenge op TikTok heeft ervoor gezorgd dat Love (2015) van Gaspar Noé het de laatste weken heel erg goed doet op Netflix. De erotische arthouse-film kwam in de laatste week van juni binnen in de Top 10 best bekeken films in de Verenigde Staten en is daar sindsdien niet meer uit verdwenen.

Er was onlangs sprake van een trending TikTok-challenge van een gebruiker genaamd bella_ashley. Zij reageerde in eerste instantie op een andere Netflix-film, namelijk het Poolse drama 365 Days (2020), en vroeg mensen vervolgens om de openingssequentie van Love te gaan kijken en hun reactie op te nemen en via TikTok te delen.

Masturbatiescène
De scène in kwestie is inderdaad geen alledaagse. Het gaat om een real time masturbatiescène van een man die meerdere minuten duurt en uiteindelijk afsluit met een orgasme, zeer overtuigend en direct in beeld gebracht.

Love gaat over een jonge filmstudent die in Parijs woont met zijn Franse vriendin. Wanneer ze een seksueel avontuur aangaan met hun knappe buurvrouw, beginnen de problemen. De film, die in 3D werd opgenomen, riep vanwege de vele scènes waarin mensen echt seks hebben behoorlijk wat controverse over zich af.

In januari van dit jaar kondigde Netflix aan dat als iemand twee minuten naar een film kijkt, dat dit wordt geregistreerd als een gehele kijkbeurt. Het is daarom niet duidelijk hoeveel mensen Love helemaal hebben uitgekeken en hoeveel er na de openingsscène mee gekapt zijn.

NieuwsFilm

meest populair